3. huhtikuuta 2014

Lindan valmennus tänään

Meillä oli Loton kanssa tänään Lindan valmennus.

Tehtiin valmennuksessa jonkin verran siirtymisiä, taivutuksia, vastalaukkaa ja sen sisällä vastataivutuksia pääty-ympyrällä. Koottiin myös ravia pätkittäin, ja kokoamisten jälkeen saatiin Loton raviin lisää askelviivettä, eli pidempi liitovaihe. Oli aika mageen tuntoista, kun hevonen ravaa tosi rauhassa, mutta todella laajaa ravia, jolloin ravi tuntui tooosi isolta. :)


Alkuvalmennus meni mun osalta vähän plörinäksi, säädin itse aika paljon turhaa siellä selässä, kun keskittyminen oli vähän mitä oli.. Mun säätö tietysti vaikutti hevoseen sen verran, että se jännittyi ja ei tietenkään silloin liiku täysin läpi selän. Maneesissa oli tuntihevosilla pienryhmätunti samaan aikaan, ja Lotto tahtoi olla myös aika paljon muissa maailmoissa (omalta osaltaan jännittyi myös siitä), kun tuntihevosten katseleminen oli sen mielestä tosi paljon jännenpää - "jee uusia hevosia, saako tutustua?". Toki hevonen oli varmaan myös eilisen jäljiltä hieman väsynyt.

Alkutunnin jälkeen otin itseäni niskasta kiinni, ja aloin oikeasti ratsastaa. Kappasvaan, meno muuttui huomattavasti. Lotto kulki tosi rentona, ilmavasti ja mun oli luonnollisesti niiiiin paljon helpompi ratsastaa sitä. Alkutunnista tuntui, etten millään pääse siihen hyvään fiilikseen käsiksi, mutta kyllä se sieltä vaan tuli, kun ei odottanut vain hyvää huomista, vaan teki jotain sen eteen. :p

Verryttelylaukkaa
Lopputunnista tehtiin vielä pitkillä diagonaaleilla lisättyä ravia, ja Lotto oli taas ihan paras! Nuo lisätyt ravit on ehdottomasti se sen juttu. :)

Vaikka tunti meni hyvin, ja sain hyvää palautetta, en silti osaa olla tyytyväinen omaan ratsastukseeni tänään. Omasta mielestäni mun istunnassa ja ratsastustehossa on vielä niiiin paljon korjattavaa.
Noh, kukaan ei ole seppä syntyessään - ahkeraa treeniä ja valmentautumista vaan, kyllä ne ongelmat siitä pitäs pikkuhiljaa kaikota.

Lotto tutkii rekeä
Ilmeisesti Lotto tykkäsi tämän päivän treeneistä, se oli valkan jälkeen niin ihanan leikkisällä tuulella. Karsinassa tehtiin sitten pirteät loppuvenytykset ja Lotto pääsi esittelemään kuinka hienosti se osaa kumartaa. :)
Postauksen kuvat ottanut Fanni Haapa-aro, kiitos taas!








Huomenna heppa saa oikein rennon päivän - ajatuksena käydä ilman satulaa maastoilemassa ja humputtelemassa rennosti ja kevyesti. Ylihuomisen, eli lauantain Lotto saa pyhittää vapaapäivälle. Se on sen totisesti taas kyllä ansainnut! 


 Onko täällä joku muukin, joka ei ole koskaan tyytyväinen omaan istuntaan? ;)


6 kommenttia:

  1. Istunta on niin ikuisuusongelma!! Voih kun mä unelmoin Edward Galin täydellisestä istunnasta... :D Musta tuntuu ihan siltä, että kun yhden ongelman saa korjattua, ilmaantuu heti toinen. Esim. talvella pääsin eroon "könötyksestä", mutta nyt ongelmana on lonkkien rentous, tai siis sen puute. Huooooh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo sama täällä!! Aina tulee uusia ongelmia. Argh! :p

      Poista
  2. Minä olen myös tyytymätön! Aina, vaikka kuinka olen esteratsastaja. :D

    Olette ihania ja taitavia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, tää on varmaan se ratsastajien vitsaus - istunnan korjaaminen. :p
      Voi kiitos Kaisa! :)

      Poista
  3. Täällä kanssa yksi, joka ei ole tyytyväinen omaan istuntaansa vaikka hevonen liikkuisikin varsin kivasti. Varsinainen vitsaus omalla kohdallani on toinen ranne, joka elää ihan omaa elämäänsä vaikka kuinka sitä yrittäisi korjata. Huoh :D

    Lotto näyttää oikein hyvältä, kiva että olette päässeet taas täysillä treenaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep! On se niin vaikeeta!! Mulla suurin ongelma on juuri se, että lähden helposti liikaa tuijottamaan hevosen niskaa ja samalla vedän hartiat eteen. :/
      Kiitos oikein paljon! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset