18. huhtikuuta 2014

Uusia ratoja

Huh, heti edellisestä kisajännityksestä kun on selvitty, tulee tilalle uusi kisajännitys!
Seuraavat aluestartit häämöttävät jo ihan nurkan takana - ensi viikolla, jännää! :)

Olen heti edellisistä kisoista päästyäni, miettinyt pitkään ja hartaasti seuraavia luokkia, jotka ratsastan tulevissa kisoissa, Oulun Äimärautiolla - OR:n järjestämissä aluekoulukilpailuissa.
Päädyin "pienen" jännityksen saattelemana ilmoittautumaan kahteen avoimeen luokkaan; Helppo A Kenttäkilpailuohjelma n:o 6:seen ja Helppo A FEI Ponien esiohjelma:aan.
Sunnuntaihin asti on aikaa ilmoittautua - ehdin vielä muuttaa mieleni, jos iskee pupu pöksyyn. ;)



Tiistaisen Loton vapaapäivän jäljiltä, jumppasin sitä seuraavana päivänä eli keskiviikkona paljon väistöillä, taivuttelin hyvin myötä- ja vastataivutuksilla. Tehtiin ravissa tosi paljon pitkiä sulkuja, ja ne onnistuviat tosi hyvin! Laukassa alkuun rentoa keskilaukkaa, josta aloin pikku hiljaa kokoamaan sitä pääty-ympyrällä harjoituslaukasta koottuun laukkaan.
Lotto oli tosi rento, ihan supermahtavan tuntoinen ratsastaa ja kokosi todella hyvin takaosansa päälle laukassa. Tein vain lyhyitä pätkiä ihan melkein piruettilaukkaa josta päästin sen laukkaamaan aina palkinnoksi eteenpäin. Lotto alkoi tosi kivasti odottaa kokoamisissa, ja jaksoi hyvin kantaa itseään tämän jälkeen kootussa laukassa. Tehtiin lopuksi laukassa vielä lyhyitä sulkuja, ja sen jälkeen loppuravit ihan eteen alas.



Eilen, eli torstaina pidettiin hepan kanssa pitkästä aikaa hauskaa! Sovittiin Lindan kanssa, että hypätään meidän ruunilla yhdessä jotain tooosi kivaa :)

Rakennettiin maneesiin jumppasarja, (pidettiin jumppasarja maltillisesti tosi matalana) ja sitten diagonaalille kahden laukan sarjaväli, josta ensimmäinen osa ristikko (ravilähestyminen ensimmäisillä ylityksillä) ja toinen osa okseri, kolmantena tehtävänä oli myös diagonaalilla yksi pysty, jonka edessä ja takana oli puomit n. 3-4m etäisyydellä.
Lotto oli alusta asti aivan tohkeissaan esteistä, mutta pysyi tosi kivasti räpylässä, vaikka kuumuikin aika paljon. :p

Villi poni!
Lotto onnessaan jumpalla. :)
Innostuttiin lopuksi ihan hyppelemään - tällaiselle rimakauhuiselle ratsastajalle saavutus oli, että mentiin usean kerran onnistuneesti sarjasta yli sen noustessa metriin. ;)
Huippu hevonen, hoitaa homman joka kerta kotiin, vaikka kuskilla kuinka jännittäisi!



Tänään sovittiin mun siskoni Annen kanssa, että pidetään toinen toisillemme tuntia, ja ratsastetaan omia ratojamme läpi - samat radat, jotka ratsastetaan myös Oulun kisoissa.

Jännitin etukäteen ihan sikana tuota ponien esiohjelmaa, kun siinä on kootut askellajit (ravissa ei ongelmaa, mutta laukassa kokoamisaste ei vielä ihan täysin riittävä), sulkutaivutukset ravissa, lisätty laukka yms. Mutta ihan turhaa jännitin, rata meni kaikinpuolin aika kivuttomasti, vaikka toki korjattavaa ja epäkohtia löytyy. Kuitenkaan tuo rata ei ole meille lainkaan mahdoton, ja sitä oli myös todella kiva ratsastaa - ihanan paljon tekemistä!
Lotto säilyi koko ajan kivan rauhallisena ja kuuliaisena, suoritti hyvällä työmoraalilla kaikki annetut tehtävät. Sulut onnistuivat tänään tosi hyvin, ne tuntuu Loton kanssa nyt helpoilta ja vaivattomilta!


voltilla
keskiravia
loppuraveja...
.... ja Pikku klippi :p
 

Tässäkin radassa raviohjelma on meidän vahvuuksia, ja kaikki ravitehtävät onnistuu tosi helposti. Laukassa pitää kiinnittää paljon huomiota siihen, että saan pidettyä hevosen tarpeeksi koottuna. Laukassa tosi helposti saatan jäädä vähän "matkustelemaan" ja samalla hevonen pääsee vähän pitkäksi ja kantovoima hiipuu. Laukkaohjelmassa ei kuitenkaan onneksi ole sen suurempia ongelmia, pitää vain itse muistaa ratsastaa sitä hevosta, ja keskittyä paljon siirtymisiin!


Huomenna lähdetään Annen kanssa, meidän hevosilla maastoilemaan pitkästä aikaa Pöyliövaaraan. Ylihuomenna, eli sunnuntaina mulla on Lindan valmennus, ja ratsastetaan taas tulevien kisojen ratoja läpi. :)

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus, tosi kivoja kuvia!:)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oletta te niin komia pari!! Hyvä Sanna ja Lotto! :)

    VastaaPoista
  3. Ymmärsinkö oikein, että myös siskollasi on hevonen? :) Onko hänellä blogia? Ja tsemppiä Oulun kisoihin, itse olen myös mukana, kisahoitajan roolissa kylläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun siskolla on myös hevonen. Anne ei kirjoita blogia. :)
      Kiitos tsempeistä ja kisoissa varmaan nähdään! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset