21. huhtikuuta 2014

Maastoilua, treenausta ja tietysti paljon kuvia!

Mulla on taas ihan jäätävästi kuvia! Päätin helpottaa teitä sillä, että osasta tein kollaaseja, ei ole taas koko postaus niiiiin täynnä kuvia. ;)

(Loton säikähdys :'D)
Heppojen kanssa käytiin lauantaina Pöyliövaarassa n. 14km maastolenkki. Mentiin pääosin käyntiä ja ravia - maastojen pohjat eivät olleet ihan siinä kunnossa, että oltaisi über-virtaisilla nuorilla hevosilla uskallettu laukata. Maastot olivat siis muuten ok, tosin lumella vielä, mutta ei ollut tarpeeksi pitävä muuhun, kuin mummoraviin ja käyntiin loskalumen takia.
Aika verkkaiseen tahtiin edettiin siis, hevoset tosin nauttivat kovastikin vaikka vauhdin hurmaan asti ei päästy. Maaston loppupuolella lumi vaihtui hiekalle n. 2km matkalta, ja siinä otettiin sitten laukkaa.

Alhaalla vasemmalla puolella olevassa kuvassa, näkyy meidän tallin estekentän kunto tällä hetkellä. Puoleksi kuiva jo!
En ole siinä vielä ratsastanut, kun on varmasti routa vielä alla. Odotetaan vielä hetki! :)
Eilen, eli sunnuntaina mulla oli Lindan kouluvalmennus. Verryttelin Loton ennen tunnin alkua jo ravissa ja valmennuksen alettua otettiin heti laukkaa.
Verryteltiin ensin hyvin laukassa, sen jälkeen muutama kierros molempiin suuntiin reipasta keskilaukkaa ympäri hallia.
Verryttelyn jälkeen otettiin keskiympyrällä harjoituslaukkaa, josta koottiin kohti koottua laukkaa pienemmälle ympyrälle ja pienennettiin joka kierros ympyrää samalla kooten koko ajan enemmän.
Loppuvalmennuksessa treenattiin vielä pätkiä Ponien esiohjelman laukkaohjelmasta, eli tehtiin paljon laukka-käynti siirtymisiä ja vastalaukkaa.


Valmennus meni ihan ok - itselläni oli taas jonkinmoisia keskittymisvaikeuksia, kun tuntui, että hevonen ei oikein malta kuunnella, enkä saanut hyvää otetta siitä tunnin aikana oikeastaan lainkaan - muutamaa hyvää pätkää lukuunottamatta. Ei siis mikään wou- fiilis valkan päätteeksi,  tajusin kuitenkin jättää itseni sättimisen kerrankin välistä, ja yritin keskittyä ajattelemaan vain niitä positiivisia asioita. Kerrankin näin päin!

Sunnuntaina iltasella Outi tuli vielä hieromaan Loton. Loton kroppa oli parempi taas, entä viime hieronnalla. Tällä kertaa pieniä jumeja löytyi oikeasta pakarasta ja vasemmalta puolelta kaulaa. Mitään muuta sen suurempaa ei ollut, eli aika jees. Lotto nautti taas hieronnasta täysin siemauksin. Seuraava hieronta otetaan taas kahden viikon päästä.


Tänään käytiin Loton kanssa kevyesti hölkkäämässä kaikki askellajit läpi hieronnan jäljiltä. Yleensä olen pitänyt hieronnan jälkeen vapaapäivän, mutta koska sunnuntaisessa valmennuksessa treenattiin tosi paljon kokoamisia, niin halusin liikuttaa hevosen kevyesti, sellaisen treenin jälkeen.
Käytiin Loton kanssa lopuksi hölkkäämässä myös ulkona, ja voi että osasi lapsiheppa olla taas niin into piukeana pihalla.
En malta odottaa, että meidän ulkokentällä pääsisi jo ratsastamaan, tuo hevonen niin rakastaa liikkua ulkona. <3

Veera oli mun mukana tallilla, ja otti meistä aivan ihania kuvia, kiitos!! :)

Kuvat ottanut Veera Junttila










Huomenna Lotto saakin viettää vapaapäivää, ja sitten jatketaan ratojen treenausta ennen kisoja. Hui, iskee ihan kauhea ramppikuume!

Mitäs pidit?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset