9. maaliskuuta 2013

My home

Sain ehdotuksen tehdä postauksen mun kodista, noh tässä se nyt sitten tulee.
Asuttiin ennen poikaystäväni kanssa kaupungissa rivitalossa, mut nyt jouluna ostettiin ihan ikioma talo maalta. Etsittiin sopivaa taloa tosi kauan aikaa.
Mikään ei oikein miellyttäny mua ja Jaakko kyllä yritti ehdotella vaikka minkänäköistä taloa. Mulla oli pari kriteeriä, mitkä sit vähän vaikeutti talon etsimistä. Nimittäin täytyi olla oma talli pihassa, iso talo ja tosi iso tontti, että saan pihalle isot laitumet kesäksi ja tilaa tehdä ratsastuskentän omalle tontille. No nyt nuo kaikki kriteerit on täytetty ja meillä on oma talo. Tämä meidän talo on niin suurella tontilla ,että me ollaan lähinnä "tilallisia".  Meiltä on kaupunkiin matkaa 37km, naapureita ei ole juuri ollenkaan. Silloin taloa etsiessämme sanoin Jaakolle, etten "koskaan muuta kaupungista kauemmas, kuin maksimissaan 20km." Kuinkas kävikään?
Talo, talli ja tontti muutenkin olivat niin ihania, että päätin muuttaa mieleni tuon matkan pituuden suhteen. Ei tämä matka ole edes paha, kaupunkiin menee 25min ajaessa.

Talon pohjapinta-ala on n. 160 neliötä, (2 makuuhuonetta, tietokonehuone, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, sauna+suihku, pannuhuone, tuulikaappi, eteinen, iso-eteinen, wc) tontin pinta-ala on 16,5 hehtaaria. Suurin osa on luonnon laidunta. Talossa on pientä laittoa. Ollaan nyt hankittu uusia kalusteita mm. keittiöön uudet pöytätasot, keraaminen hella, jääkaappi, liesituuletin yms. Makuuhuoneeseen laitetaan uudet tapetit tai sit se maalataan, kodinhoitohuoneeseen tulee uudet kaapistot, suihku remontoidaan yms. Kaikennäköistä pientä säätöä on tehtävä vielä, että saadaan kodista omanlainen. Kunnossahan tämä talo tietysti on ja meni heittämällä läpi kuntotarkastuksesta, mutta on se kivempi jos tästä saa ihan omanlaisen pienellä laitolla.
Talliinkin tulee iso remontti keväällä, isä ehdotti rakennusurakoitsijaa jonka kanssa sit tehtäs talli periaatteessa täysin uusiksi, rakenteet vain jäisivät alkuperäisiksi. Talliin mahtuu 8kpl 4x3m karsinaa, pesukarsina, kuivaushuone sekä todella iso varustehuone jonka yhteyteen ajattelin tehdä myös ratsastajille omat tilat. Isä lupasi kesällä tehdä mulle oman ratsastuskentän tallin läheisyyteen. Meidän pihasta lähtee myös maailman ihanimpia maastoja. Ratsastuspolkuja on todella paljon ja sit vielä isoa traktoripolkua niin pitkään, että pääsee hevosten kanssa vaikka laukaten mäntyvaaraan asti, joka on kaupungissa! Meidän talon aiemmilla omistajilla oli tallissa kolme ravihevosta seitsemän vuoden ajan, joten ihan mukavat maastot ovat saaneet aikaan, kärryjen kanssa ajeltuaan.
Tarkoituksena olis ottaa hepat tänne kesällä laitumelle, sitten kun talli alkaa olla asuttavassa kunnossa. Sit jos kenttä ehtii valmistua ajalleen, pystyn silti treenaamaan kisoihin, vaikka Lori olisikin laitumella samaan aikaan. :)

Mulla on myös täällä oma pieni "kodin henki" eli siis kissani Leevi, oikealta nimeltään Krannirag's Timon. Rodultaan hän on Ragdoll, syntynyt v. 2009. Leevi on todella seurallinen ja ihana "pikku" riiviö. Leevi kasvoi kokoa ja pituutta kolme vuotiaaksi asti ja on tällä hetkellä n. 10 kiloinen iso tursake. Leevi on todella nirso, ei syö mitään muuta, kuin raksuja. Olen kyllä yrittänyt tarjota vaikka ja mitä, mutta ei vain kelpaa. Eipähän ainakaan lihoa. Hehe!

Tästä kuvasta huomaa aika hyvin, kuinka iso Leevi oikeasti onkaan. Hyvä, että mahtuu edes tuolille.
talja

Olohuone + ovi tietokonehuoneeseen


Makuuhuone, tänne tulee vielä uudet tapetit. Makuuhuoneissa on molemmissa valtavat vaatehuoneet.

vierashuone


Keittiö

Vanhan ajan "eteinen" tässä. Tuohon vanhan naulakon paikalle tulee sellainen kaappi jossa liukuovet tai sitten takka.
Kodinhoitohuone, tänne tulee uudet kaapistot, jotka kiertää koko seinät. Huone näyttää pienemmältä, kuin onkaan.
Keittiön ikkunasta näkee tallin, pyöröaitauksen ja vähän laitumia
Pääsisäänkäynti ja wc. Keittiö oikealla, vasemmalla olohuone, takana makuuhuoneet.

Heinälato + Halli jossa traktori on
Talli
Talli, heinälato + halli




9 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä näyttää! :) ihana paikka! Tuun käy joskus kylässä ku ajan siitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on kyllä niin ihana paikka. :) Kylään saa tietty aina tulla!

      Poista
  2. Oi ihanalta vaikuttaa! Tollanen ois munki unelma! Maalla, talli ja kenttä omalla pihalla ym :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, toivottavasti saat sinäkin toteuttaa unelmasi tulevaisuudessa. :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi tuo on iha unelma koti! :) ja näyttää jo nyt kivalta vaikka sanoitki et vielä on laittamista :) -Janika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Sais sen tallin nopeasti valmiiksi niin sitten mun unelma on toteutunut :)

      Poista
  5. Oi että, me käytiin kans kattomassa tuota taloa! Ei ollu meille sopiva, talli oli kyllä huonossa kunnossa, mutta varmasti hyvän siitä saatte näkemällä vaivaa, onnea kodista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei se talli mikään kaunis kyllä ole, mutta se tehdäänkin kokonaan uusiksi :) Perustukset vain jäävät.

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset