14. toukokuuta 2013

Kolme päivää ja kolme videota

On ollut niin paljon tekemistä, etten ole ehtinyt istahtaa koneelle ollenkaan. Saatte nyt kolmen päivän kuva/video tarina pläjäyksen. :)

Sunnuntaina ratsastin Lotolla maneesissa, tarkoituksena oli, että ratsastan hevosen kevyesti ja lyhyesti eteen alas rennoksi ja letkeäksi ja olisin sit maanantaina pitänyt sillä vapaapäivän. Toisin kuitenkin kävi.
Alusta asti heppa oli aivan kiinni vasemmassa ohjassa, ei päästänyt irti ei sitten millään.
Verryttelin ravissa isoilla ympyröillä ja diagonaali linjoilla, vaihtelin asetuksia ulos ja sisään vähän sillä mielellä, et jos se sieltä irrottaisi.
No ei irrottanut, vaikka n. 20min vaihtelin asetuksia ja taivuttelin. Verryttelyn jälkeen istuin perusistuntaan ja ajattelin alkaa tekeväni vähän avoja pitkillä sivuilla, heppa oli kuitenkin eri mieltä. Lotto olisi koko ajan halunnut nostaa vain laukkaa ja ehkä vartin verran sain sitä hidastella ja ratsastaa eteenpäin, ettei olisi jäänyt vain laukkaamaan paikallaan tai sipsuttamaan paikoillaan. Sit se kuitenkin tajusi, et ei vielä laukatakkaan ja suostui ravaamaan vaikka pätkittäin yrittikin nostaa laukkaa aivan pyytämättä. Hassu.
Tein ravissa joka pitkällä sivulla avoa molempiin suuntiin, mut se oli edelleen kiinni, ehkä pätkittäin se oli irti, mut tarrasi heti kiinni. Aloin jo epäillä, et suussa on piikkejä tai muuta vastaavaa, mut sehän raspattiin klinikalla ostotarkastuksen yhteydessä.
Noh, otin sen jälkeen laukkaa, annoin laukata reippaasti ympyröillä ja ympäri maneesia alkuun. Tehtiin myös laukassa avoa molempiin suuntiin ja vaihdettiin suunta aina lyhyen lävistäjän kautta ja ratsastin vastalaukkaa pitkän sivun loppuun ja ennen kulmaa raviin.
Laukka avojenkaan jälkeen, ei heppa tahtonut päästää irti. Viimeinen keino siis käyttöön.
Laukkasin ympäri maneesia, päädyt ratsastin pohkeenympäri taivuttaen, ja suoralla uralla annoin laukata eteen asettaen reippaasti ulos. Pidin sisäohjan ihan löysänä, jotta annoin tarpeeksi tilaa edestä. Tätä tein n. 10min molempiin suuntiin yhteensä. Laukan jälkeen otin raviin ja juuri ,kun olin jo luovuttamassa, se oli yhtäkkiä aivan irti.
Huhhuh. Siihen oli hyvä lopettaa. Olin aivan puhki ja hevonen vielä vaan porskutti menemään. Ravailin loppuravit pitkällä ohjalla eteen alas. Onneksi se päästi irti ihan kokonaan. Loppuraveissa se oli aivan kuin "keitetty makaroni".

Alkuraveissa. "En varmaan päästä irti"

Tässä erikoisempi video sunnuntailta, nimittäin lisäsin siihen paljon Veeran ottamia "taiteellisia" pätkiä. 
Tykkään itse tästä videosta ihan hirveästi!  (Harmi, että laatu kärsii, kun pitää tallentaa se facebook versiona...)


Sain ratsastaa sitä yhteensä n. 50min verran tehokkaasti, ennenkuin sain sen irti, joten ei maanantaisesta vapaapäivästä tullut sitten mitään. Treenin jälkeen ei ole hyvä jättää hevosta seisomaan.

Maanantaina eli eilen siis juoksutin kevyesti pessoalla.
Huomasi kyllä, ettei Lotolla ole aikaisemmin käytetty pessoaa, kun laukassa ei hyväksynyt painetta takaa ollenkaan. Pukitteli ja potki vaan painetta vastaan. Löysäsin ihan pitkäksi narut edestä, et kaikki paine häviää takaa, vaikka nostaisikin päätään ,mut ei se hyväksynyt pessoaa pakaroiden taakse ollenkaan siltikään.  Kiinnitin pessoan takaosan selän päälle sit niin, ettei se osu taakse ollenkaan ja annoin laukata sillä tavoin.
Ravissa pessoa oikeaoppisesti aseteltuna ei kuitenkaan ollut mikään ongelma ja hevonen ravasi rentoa ja pitkää ravia. Pidin kuitenkin alusta asti piuhoja normaalia pidempinä, ettei tule hevoselle liian tukalat oltavat.

Ravia pessoalla: 



Tänään oli siis Loton vapaapäivä ja ajattelin jo aamulla, et käyn kävelemässä maastossa ilman satulaa. Eipä taida lapsihepalla aikaisemmin koskaan ratsastettu ilman satulaa, nimittäin heti ,kun pääsin selkään, se lähti loikkimaan selkä köyryssä, hartiat ylhäällä, kuin aropupu konsanaan. :D
Nauroin ja rauhoittelin sitä samaan aikaan, aika nopeasti se kyllä rauhoittui vaikka vähän jännittynyt olikin. Menin ihan varan vuoksi hetkeksi kentälle kävelemään, jotta Lotto rauhoittuisi ja oli itselläkin turvallisempi olo, kun on aidat ympärillä.
Heti kentälle päästyämme Lotto rentoutui ja kulki todella pyöreänä ja rentona. En malttanut vastustaa kiusausta kokeilla, mitä se sanoo jos ravaan hetken. Eipä se sanonut mitään. Oli aivan rento ja ihana! Huomaa ,että pessoa ja sunnuntain kunnon läpiratsastus auttoi. Heppa oli aivan irti vasemmalta ja kulki niin kevyesti, rennosti ja pyöreästi!
Hirveän reipasta ravia en viitsinyt antaa Loton mennä, tuntui että en pysty istumaan siellä ja ravasin muutenkin vain muutaman kierroksen. :)

Ilman satulaa humputtelua:



Tykkään itse ainakin ratsastella välillä ilman satulaa, se on jotenkin niin ihanan rentouttavaa ja pääsee paljon lähemmäs hevosta, entä satulan kanssa. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun olet keväisessä maastossa ihanalla hevosella ilman satulaa, ah!
Pitää kyllä ratsastella enemmänkin Lotolla ilman satulaa, kun selvästi myös hevonen nautti siitä kovasti. :)

Käytiin vielä maastoissa tutkimassa paikkoja ja kiipeilemässä vähän loivia mäkiä. Lotto oli aivan ihmeissään ja tohkeissaan kaikesta uudesta.




 






Tykästyn kyllä päivä päivältä enemmän tuohon hevoseen, se on niin järkevä ja hyvä käytöksinen, vaikka yrittääkin jatkuvasti karata karsinasta, jos se on vähääkään raollaan. ;)


 Lukijat: Mitäs mieltä olette "uuden kaltaisista" videoista? :)


15 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä tosi kivan olonen uus heppa! :)

    Ja tällaset videot on ihan kivaa vaihtelua, kunhan ei ala pelkästään tulla vastaavia :)

    VastaaPoista
  2. Voi te ootte kyllä ihania :D etenkin tuo Lotto <3 ;) mukava kun tekee erilaisia videoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Onneksi on Veera joka välillä kuvailee näitä erikoisempia pätkiä ;)

      Poista
    2. Onneks. Mukavia muistoja :) ne on joskus kultaakin kalliimoia. Nimim. Katselen vähän väliä vanhoja videoita.

      Poista
  3. Mistä nuo suitset on? Ja millä kuolaimella ratsastat? :)
    Videoita en pysty puhelimella kattoa :/
    Mutta kuvat on kerrassaan ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suitset on ihan perinteisesti hööksiltä, kuolaimena on kuparirolleri oliivinivel. Kiitos :)

      Poista
  4. Uusi hevosesi on aivan ihanan oloinen tapaus :) Olet hyvin samankaltainen kuin itse (tavoitteet, motivaatio), mutta itsellä ei vain ole omaa hevosta. Tsemppiä jatkoon, sait uuden lukijan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onpa ihanaa, kun on kanssaihmisiä. Toivottavasti sinäkin saat toteuttaa itseäsi jonkun toisen hevosen avulla. Tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  5. en tiedä milaisia videoita sulla ennen on ollut mutta nää vaikuttaa ihan peruskamalta :) kivoja ovat kyllä katsella! Ja sulla on tosi hieno hevonen, onnittelut siitä! :) Se mistä tykkään tosi paljon sun blogissa on se, että kerrot tosi tarkkaan mitä teet ja miten jos hevonen ei toimi tietyllä tavalla. Monet ei vaivaudu kertoon hirveen tarkkaan, joten kiitos siitä! :) Tekee blogeista paljon kiinnostavampia kun on jotain mitä lukea! :D Tsemppii jatkoon, näytätte tosi hyviltä yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo aikaisemmat videot löytyy vanhoista postauksista, joten sieltä voi verrata. Oon aika aloittelija vielä näiden videoiden teossa, joten tuo ylin video on "suuri saavutukseni" :D kiitos palautteesta ja tsempeistä! Kiva, kun kommentoit, yleensäkin aika harvat uskaltavat kommentoida :)

      Poista
  6. ihana lotto ja tikkukoipi kyyissä :D

    VastaaPoista
  7. Olipa kiva postaus, paljon kuvia ja videoita!
    Ja tuo Lotto... Todella suloisen oloinen hevonen. Ratsastat hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja kiva kun tykkäsit ja kommentoit! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset