22. toukokuuta 2013

Treeniä treeniä ja treeniä + kuvia

Pari päivää kulunut ,kuin siivillä, on ollut taas nii kiire töiden ja muidenkin asioiden kanssa, etten ole ehtinyt istahtaa koneen ääreen.

Maanantaina Lotto sai vain oleskella tarhassa.

Eilen eli tiistaina juoksutin Lottoa alkuun pari kierrosta ravia ja laukkaa molempiin suuntiin, että saa purkaa ylimääräiset virrat, jos sellaisia on. Yksi pieni pukki tuli, mut muuten se oli kyllä tosi rento ja rauhallinen.
Kiikuin sit ite selkään ja alkoin verkkaamaan. Verryttelin isoilla kaarevilla urilla taivutellen ravissa ja laukassa. Verkan jälkeen tein voltteja, puoliympyröitä ja volttikahdeksikkoja ravissa, laukassa tehtiin suoralla uralla vastalaukan nostoja, kolmikaarista laukassa niin, että joka suoristuksella la-kä siirtyminen ja uusi laukka. Lotto teki hyvin, ja malttoi odottaa uutta laukan nostoa rauhassa.
Alkuverryttelyssä Lotto tosin oli aika jäärä ja vahva suusta, mut pikkuhiljaa siitä pehmeni taas.
Sitten, kun hevonen tuntui hyvältä, ratsastin HeB/Kn Special 2009 rataa läpi, ensin tultiin muutaman kerran pelkästään tervehdykseen ja sit ,kun se sujui hyvin ja suorasti, jatkettiin rataa.
Taika istui kentän laidalla "pelottavana" tuomarina ja Veera taas tutussa roolissaan, eli kuvaajana. ;) (ja kiitos jälleen ihanista kuvista Veera!)




Ensimmäisen kerran, kun tulin rataa, heppa oli vähän jännittynyt paikka paikoin, mut toisella kerralla meni jo huomattavasti paremmin. Lopuksi olin oikein tyytyväinen ja hevonen oli oikein kiva ja pehmeä.
Hiomista on kyllä vielä, mutta olen tyytyväinen, vaikkei suoritustaso olekaan vielä ihan 100%. Eihän koko hevonen ole vielä ollut minulla, kuin reilut kaksi viikkoa. Tulevat kilpailut ovat kuitenkin harjoituskoulukilpailut eikä heppa ole eläissään nähnyt edes kouluaitoja, niin harjoitus mielessä ollaan sinne joka tapauksessa lähdössä. Ei kasata turhia paineita.

Mut mun pitää kyllä nyt painottaa itselleni, et vaikka ollaankin vielä harjoittelemassa, niin silti RATSASTA, RATSASTA, RATSASTA!!!

 















Tänään ratsastuksen aiheena oli saada hevonen hyvin avuille, rennoksi ja pyöreäksi ja kunnolla pohkeen eteen, jotta mulla on sit helpompi jatkaa torstaina ja perjantaina sen työstöä.
Ratsastin tosi paljon kaarevia uria taas ja isoja ympyröitä, ravissa tein taas volttikahdeksikkoa ja hain hevosen hyvin ulko-ohjalle, suorilla urilla hain suoruutta runkoon ja tehtiin pysähdyksestä ja käynnistä paljon laukan nostoja. Heppa oli tosi kiva, ehkä hieman ylivirkeä paikoittain, jolloin olisi tahtonut vain laukata isoa estekenttää täysillä ympäri.

Ratsastin yhtä aikaa Annen kanssa, kun se ratsasti Fiiaa ja päätettiin sit lopuksi vaihtaa hevosia. Anne mun on helppo päästää Loton selkään, kun se ratsastaa ihan samalla tyylillä mun kanssa, eli pyrkii ratsastamaan näkymättömin avuin, hellästi ,mutta silti määrätietoisesti ja päättäväisesti. Eli mahdollisimman hevosystävällisesti.
Anne ratsasti kyllä hyvin Lotolla ja Lotto kulki tosi nätisti pyöreänä ja rentona. Itse ratsastelin Fiialla ja on se niin taas muuttunut. Hieno "pikku"-Fiia.
Anne on myös menossa Fiialla samoihin kisoihin, kuin minäkin lauantaina. Anne menee vaan vähän helpompana toisen luokan, eli Hec ja Kn special.  Kyllä Fiiakin osaa jo tosi paljon Aan asioita, mutta tamman kanssa on vaan parempi ottaa vähän rauhallisemmin, varsinkin, kun Fiia halutessaan osaa olla todella tammamainen.

Kävin vielä villiintyneessä mielentilassa laukkaamassa Fiialla tallin maastoja pitkin. Oli kyllä kivaa! Ei ikinä uskoisi, että Fiiakin on vasta 6-vuotias ja noin kiltti jo. Oli se ihan eri maata silloin, kun Anne sen osti. Niin ne lapset vaan kehittyy. :)
Lopuksi mentiin kävelemään tosi pitkästi ympäri tallin maastoja ja ravattiin rantasuoraa pitkin myös. Ihanaa laatuaikaa siskon kanssa!

Huomenna hiotaan vielä HeB rataa ja ratsastan pääosin sit sitä A-merkin kouluohjelmaa läpi.


 
 
 


Oltiin molemmat iiiiihan kuolleita :D

11 kommenttia:

  1. On sillä ainakin liikettä :) hyvähyvä!

    VastaaPoista
  2. Voi ootte kyllä mahtavia! :D Seuraan tätä blogia ihan jo siitä syystä, että itselläni nelivuosikas ja sullakin nuori heppa, mutta muutenkin kyllä seuraisin, sillä erittäin hieno blogi ja parivaljakko! :) Terkut Lotolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :D Kiva, kun seuraat! Toivottavasti saat meistä joskus apua nuoren hevosen arkisen elämän kanssa "selviämiseen". Nimittäin välillä se on todella haastavaa. :D Kiitos kovasti ja terkut välitetään ;)

      Poista
  3. Vau, kylläpä siltä vain liikettä löytyy. :) Tsemppiä kisoihin :)

    VastaaPoista
  4. Sillä on kyllä hienot liikkeet! Vieläkö ilmenee ratsastaessa sitä että se on vasemmassa ohjassa kiinni ? Lotosas on niin ihana <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on kyllä, kiitos! Tällä hetkellä se on paikka paikoin vuorotellen sekä että oikeassa ja vasemmassa ohjassa kiinni, mut se on jo ihan normaalia. Mut on se ollu nyt huomattavasti parempi ratsastaa :)

      Poista
  5. Sulla on hieno ja tosi komee heppa! :) Seuraan sun blogia, koska asut Rovaniemellä ja oon itse muuttamassa sinne syksyllä, lisäks sun blogi on kiva! Tuo satulahuopa on myös upee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ehkä nähdään joskus sit, kun muutat jos alat käydä samalla tallilla. :) itsekin tykkään tosi paljon tuosta huovasta! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset