27. lokakuuta 2013

Kotihirmu

Sain eilen viettää aivan ihanan "pirttihirmu-päivän", kun Anne hoiti Loton, eli sain pyhittää koko päivän ihan vaan kotihommiin ja tietysti järkyttävän pyykkivuoren pesemiseen.
Pyykkikone huusi valehtelematta aamusta iltaan, ja tuli ainakin puhdasta! Viskoin pesuun säälimättä ihan vastakin pestyjä tallivaatteita, sekä paljon ihan normi-vaatteita (mun ilmaisu siviilivaatteista on värikkäästi "ihmis-vaatteet") joten sitä pesettävää kertyi aika kiitettävästi. Illalla koko meidän saunaosasto, suihkuosasto ja pyykkitelineet ihan pursusivat kuivavaa, juuri pestyä pyykkiä, joten piti jättää pari pesukoneellista vielä tälle päivälle, kun ei mahtunut enää kuivumaan enempää.. Huihai! Piti lämmittää ihan saunakin pariin otteeseen päivän aikana, että sai nopeutettua vaatteiden kuivumista. Kuivuihan ne sitten aika viuhasti ja sitten menikin jokunen tovi viikkaillessa vaatteita vaatehuoneeseen ja samalla odottaa, että uusi koneellinen peseytyy. Nyt voi sanoa, ettei löydy tästä kämpästä yhtään likaista vaatteen palastakaan, hah!
Mistä sitä onkin kertynyt noinkin paljon vaatteita..?

Ainoaa päänvaivaa päivän aikana loi tietysti se pesukone.. Se on niin pieni! Tuollainen ärsyttävä päältä täytettävä lelu.. Nyt onkin sitten tästä vimmastuneena etsinnässä uusi pesukone, ja sen pitää olla tietenkin iso! Isälle ehdin tästä jo kimppaantuneena (pesukoneelle!) mainita, ja se katselikin tuossa jo teollisuuspesukonetta kooltaan 1m x 1m! Ahah, olisikohan se sitten kriteerit täyttävä? Ainakin saisi pestä kunnolla loimia jos ei muuta.. Kyllä mahtuu! :D

Ehkä pelkkä "lika-vaate-vuoren-pyykkäämisessä-onnistuminen" ei saa kunniamainintaa "pirttihirmu-päivästä", vaan tämä maininta tulee ihan siitä, miten paljon sainkin aikaa yhden päivän aikana. Olen nimittäin aika laiska juurikin pyykkäämään, tai siivoamaan, enkä todellakaan ole ainesta siivousintoilijaksi. (Juurikin edellämainittujen asioiden vuoksi) Yleensä kaihdan aika onnistuneesti hirveää puunausta ja siivousta, mutta eilen mulla oli jotenkin niin ihanan reipas ja touhu mieli, että pyykkäyksen ohella siivosin ja imuroin koko talon, vaihdoin lakanat (sekä meidän ihanaan jättisänkyyn, että vierashuoneen parisänkyyn), kävin läpi koko mun vaatehuoneen, ja järjestelin vaatteet uudestaan, lämmitin talon (meidän talo lämmitetään siis puulla), kasasin liiteriin halkoja varmaan kuukauden edestä, siivosin auton, tein ruokaa, leikitin Leeviä ties kuinka kauan, ja silti ehdin vielä illalla lokoilla mukavasti sohvalla elokuvaa katsellen.
Nyt on hyvä mieli, kun sain oikeasti jotain aikaan ja jaksoin olla ahkera. Monesti sitä on vaan helpompi rojahtaa sohvalle, tai tietokoneelle heti, kun tulee kotiin ja sitten sitä istua nököttää, kuin tatti paikallaan loppu illan. Illalla sitten hoksaakin, että jaa, taas sitä meni päivä aivan hukkaan..
Päätin tehdä ryhti-liikkeen, ja alkaa tästä edespäin edes himpun verran enemmän muistuttaa sitä siivousintoilijaa!

Järjestely voi alkaa! Kuvaan ei mahtunut kaksi ylimmäistä hyllyä, eikä vasemmalla olevat hyllyt. Puolet vaatteista kuvan otto hetkellä vielä pesussa/kuivumassa. Laukkukin jo reissuun pakattuna. ;)


Kirkas keli ajella!
Juoksutin Loton tänään eilisen vapaapäivän kunniaksi ja Lotto sai tehdä aika paljon siirtymisiä. Lotto oli tosi hyvällä mielellä, teki töitä hyvällä työmoodilla ja sai osakseen hirveästi kehuja!
Olin niin positiivisesti yllättynyt siitä, että Lotto liikkui tänään rennosti ja aktiivisesti läpi koko kropastaan koko juoksutuksen ajan. Ennen se tahtoi olla vähän "kireä" sivuohjilla juoksuttaessa, eikä liikkunut varsinkaan ylälinjastaan täysin rentona, ja tahtoi vähän jäädä jäkittämään tuntumaa, mutta tänään se oli aivan siis niin kaunis, kun se liikkui niin rentona. Aivan ihanaa oli katsella miten sievästi se suoritti jokaisen pyytämäni asian rentona, kuuliaisena ja liikkui niin elastisesti.
Laukassa Lotto teki parit kiihdytyslähdöt katolta putoavien lumien vuoksi, mutta muuten oli kyllä ihan yhtä sievää menoa, kuin mitä ravissakin. Ihanasti venyytti oikein eteen alas ja jokainen lihas värähteli laukan tahdissa. Ihana, kun se on tajunnut, että voi rentoutua!



Huomenna Lotto saa taas ansaitun hieronnan. Käyn ratsastamassa rennosti kaikki askellajit läpi aamupäivästä ennen hierontaa (joka on illalla). Ensi viikolla lähdetään kuitenkin jo Maijalle, ja siellä Lotto pääsee tekemään ihan kunnolla töitä, joten suon sille nyt muutaman helpomman päivän ennen sitä. :)

4 kommenttia:

  1. Iskisipä muhunkin tuollainen siivousvimma! Nimim. huone näyttää kaatopaikalta...

    Onpa siellä jo talvista, hui! Täällä Helsingissä on vielä +10 ja sadetta :D

    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Iskee tuo vimma muhunkin aika harvoin. ;)
      Niinpä, tuli kyllä talvi ihan puskista ja yhtäkkiä tänne Lappiin. Täälläkin on satanut vettä, ei ole kauhean kiva ajella autolla, kun on pakkasta ja vettä tulee. Tiet ihan peilijäällä..

      Poista
  2. Tykkään tosi paljon sun teksteistä ja kaikesta! Mutta kuvia sais olla enemmän:)

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva kuulla! :)
    Olen kyllä yrittänyt mahdollisuuksien mukaan laittaa paljon kuvia, joskus niitä on toki vähemmän, kun kuvaajaa ei ole mahdollista saada joka kerta mukaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset