31. lokakuuta 2013

Perillä Oulussa!

Noniin! Pahoitteluni sekavasta postauksesta, silmät ristissä täällä kirjoittelen ihan väsyneenä. :)
Nyt ollaan siis Loton kanssa perillä Oulussa.

Matkalla

Lotto matkusti hyvin, pysähdyttiin matkan aikana pari kertaa kahvittelemaan, ja tällä välin Lotto sai porkkanaa ja melassivettä aina kahvittelun yhteydessä. Heinäverkko sillä oli tietysti matkan aikana.
Lotto on nyt asustelemassa kaksi viikkoa tallilla nimeltä Hannan Maneesi, Oulunsalossa. Ihana talli, joka on Maijalla vuokralla, eli 10 hevosen talli.
Lotto oli alkuun karsinassa aika levoton, mutta rauhoittui sitten sillä välin, kun sai heinää ja minä järjestelin ja purin tavaroita paikoilleen. Illalla sitten puoli 4 maissa lähdin näyttämään Lotolle maneesia, ja voi hirvitys sentään, se maneesi oli Loton mielestä ihan hirveän pelottava!

Maneesin päädyssä on siis toinen 10 hevosen talli (Hannan oma talli), ja Lottoa ihan hirvitti, kun kuului hevosten ääniä, kavioiden kopsetta yms niin helposti maneesiin. Maneesissa oli myös pari ovea, joissa oli isot ikkunat ja niitäkin piti pelätä, varsinkin jos joku sattui kävelemään ikkunan ohi. Maneesista on pimeä käytävä pääoven (kulku ulkoa) lisäksi  Maijan talliin, ja se oli Loton mielestä ehkä pelottavinta ikinä!

Alkuun vain kävelin pitkään, niin kauan, että Lotto rentoutui, ja aloin sitten ravailla kevyttä ravia ympäri hallia. Lotto teki alkuun joko hirveät loikat, tai sivuluisut pimeän käytävän ja ikkunoiden kohdalla, mutta sitten, kun yritin itse olla mahdollisimman rento, ja hirveästi kehua kaiken pelottavan kohdalla, niin ei ne sitten ollutkaan enää niin kammottavia sen mielestä. Ratsastin vain kaikki askellajit läpi, Lotto oli tosi kiva, vaikka olikin loppuun asti aika jännittynyt uudessa "pelottavassa" maneesissa.
Lopuksi taluttelin maasta loppukäynnit ja käytiin tutkimassa kaikki maneesin nurkat yms, ja tämä pahin tietysti, eli se pimeä käytävä. Lotto hauskasti hiipi käytävää pitkin, ennenkuin tajusi, ettei se olekaan niin pelottava, kuin miltä näyttää. :)

Lotto karsinassa. :)

Ratsastuksen jälkeen hoidin Loton yöpuulle ja lähdin sitten tänne ystäväni Fannin luokse, jossa yövyn. Onpas ihana nähdä taas pitkäaikaista ystävääni ja vaihtaa oikein kunnolla kuulumisia. :)

Loton osalta ohjelma on se, että Maija ratsastaa Lottoa nyt ensimmäisen viikon. Tämä on mielestäni oikein hyvä ratkaisu, koska Maijakin oppii siinä ajassa tuntemaan vähän Lottoa, ja pystyy täten opettamaan minua sitten todella intensiivisesti seuraavan viikon. Olen Maijan apuna hevosten hoidossa yms. varmaan joka päivä ensi viikon alusta lähtien, joten pyrin ottamaan vähintään kuvia muistoksi sitten Maijan ratsastuksista. Ja tietysti päivittelen kuulumisia tänne blogin puolelle.

Huomenna mulla on ihan tallivapaa päivä, ja ajattelin yrittää nukkua niin pitkään, kuin vaan ikinä uni riittää. Olen tänään ollut niin väsynyt, kun herätys soi jo klo 5 aamulla.zZzZzz...

2 kommenttia:

  1. mitkä kamalat möröt siellä on pikku-poikaa pelotellu!! voin vaan kuvitella kuinka siellä on turpa pörissyt :D kuinka mielellään olisin siellä sun mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :D se kyllä pörisi ihan hirveästi maneesissa. Niinpä Minna!

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset