10. lokakuuta 2013

Pientä hölkkää

Käytiin Loton kanssa tänään ihan rennosti estekentällä tekemässä käynnissä paljon taivutteluja, avoja ja väistöjä. Tehtiin molempiin suuntiin muutamat takaosakäännöksetkin.
Lotto oli ihanan rento,taipuisa ja notkistui koko ajan, mitä enemmän taivuteltiin. Ennen Lotto oli aika huono taipumaan, ylitaivutukset olivat vaikeita, mutta nyt viimeaikaisten jumppausten + hieronnan jälkeen se on kuin keitetty makaroni. Olen ihan hirveästi aina kehunut sitä äänellä, kun se malttaa taipua ja se onkin hiffannut idean tosi hyvin. Nykyään tuntuu, että mitä enemmän kehun, niin sen enemmän se yrittää miellyttää ja taipua lisää. :)

Lotto oli aika virtaisan oloinen, niin muutin pienesti suunnitelmia tälle päivälle, ja otettiin vähän ravia ja laukkaa myös ihan vain parin kierroksen verran, jotta poika saa vähän liikkua eilisen vapaapäivän jälkeen. Letkeä ja rauhallinen se oli, vaikkakin laukan jälkeen olisi halunnut viipottaa ravia ensin, mutta malttoi sitten rauhoittua ja menikin sitten tosi maltillisesti ja rauhassa. Käytiin vielä maastoissa kävelemässä pitkät loppukäynnit.
Huomenna olisi tarkoitus sitten ratsastaa vähän enemmän askellajeja läpi, tänään oli ihan tällainen rauhallinen päivä, pienesti hölkkäillen. :)

Fanni oli ihana, ja otti meistä muutamia kuvia, tässä siis niitä:
Kiitos Fannille kuvista! :)






2 kommenttia:

  1. On se kyllä nätti heppa! Ja kaunistuu koko ajan, kun saa lihaksia oikeisiin paikkoihin. Ja ihana tuo iso valkoinen piirto :)

    Kiva että teillä alkaa taivuttelu sujuaparemmin. Mulla on kans ongelmana just se, et heppa on vähän jäykkä taipumaan ja mä olen huono taivuttelemaan... Tarttis vaan enemmän treenata sitä ja olenkin siihen nyt yrittänyt keskittää paljon huomiota. Kyse on kuitenkin jo ihan aikuisesta hevosesta, joten kyllä se tarttis onnistuakin jo. Mut onneks se helpottuu ku vaan työstää niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kommentti, kiitos! :)
      Niinhän se on, että sellainen, mikä on hevoselle vaikeaa, niin on helpompi jättää tekemättä. Ja myönnän - olen itse syyllistynyt siihen myös.
      Olen ottanut itseäni nyt ihan urakalla niskasta kiinni, ja tehnyt enemmän niitä asioita, mitkä ennen oli vaikeita ja nyt on työ tuottanut tulosta. Nyt, kun oon jumpannut Lottoa enemmän ylitaivutuksilla, niin oon saanut helposti esim. avotaivutuksesta paljon näyttävämpää, kuin ennen, kun nyt on asetus ja taivutus on kunnolla läpi, kun hevonenkin taipuu rehellisesti ja myös säilyy siinä. Oli se taivutus sitten reilu, tai pieni, tai siltä väliltä. Tempoakin pystyy helposti vaihtamaan avon sisällä, ilman että laatu tai taivutus kärsii. :)

      Tsemppiä teille taivutteluihin, kyllä se ahkera työ palkitaan! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset