29. lokakuuta 2013

Syksy palasi takaisin

Niin tyypillistä.. Juuri, kun olen päässyt kunnolla fiilistelemään talven alkua, ja nauttimaan ja jopa odottamaan sitä lunta edellistenkin tilalle lisää, niin tulee kelirikko. Täällä on nyt viimeiset päivät satanut vettä ihan, kuin aisasta kaataen ja kaikki lainehtii. Lämpötila selvästi nyt plussan puolella. Hyvästi lumet.
Laitan tähän nyt ihan vertauskuvallisesti muutamat kuvat, mitkä havainnollistavat hyvin tätä meidän ihanaa ilmastoa täällä Lapissa.


Sunnuntaina
Maanantai aamuna. Tiet peilijäällä, ja vettä pinnalla. Tekiskö mieli lähteä ajamaan? Pito nollissa ja sydänkurkussa sai kyllä ajella vaikka nastarenkaat alla onkin. Eipä ne paljoa tämmöisellä tiellä auta..
Maanantai iltana. Tiet loskalla ja osittain peilijäällä. Sumu niin paksu, että hyvä kun eteensä näki!
Tiistai aamuna. Synkkää...
Tilaamaani satulaa ei ole vielä kuulunut, eli ilmeisesti joudutaan lähtemään Maijalle ilman sitä. Saan onneksi sumplittua toimituksen niin, että lähettävät satulan sitten Ouluun sille tallille loppuviikosta, missä Lotto asustaa kaksi viikkoa.
Lähtöpäivä on siis varmistunut ja lähdetään ylihuomenna, eli torstaina. Ihanaa!


Lottoa olen liikuttanut vähän normaalia kevyemmin nyt ennen reissuun lähtöä.
Maanantaina ratsastin kevyesti kaikki askellajit läpi, hiottiin vähän takareita käynnissä ja tehtiin vähän myös sulkuja käynnissä ja ravissa. Lotto on kyllä ihan hirveän hyvä ja nopea oppimaan, ja teki sulkuja nyt paremmin, kuin ikinä. Taivutus säilyy tosi hyvänä ja reiluhkonakin helposti ja vaivattomasti. Aika järkevä poika! Nyt selvästi huomasi sen taivuttelun ja jumppailun merkityksen, kun kaikki tuntui olevan nyt paljon helpompaa, kun hevonenkin taipuu rungostaan rehellisesti ja saan taivutukset kunnolla läpi.
Laukassa ratsastin selviä siirtymisiä eteen-kiinni- eteen ja tehtiin vähän väistöjä uralta kohti keskihalkaisijaa niin, että pyrin säilyttämään etujalat hieman "uran" sisäpuolella avotaivutusmaisesti väistön jälkeen. Lotto on kyllä suoristunut laukassa ihan älyttömästi, eikä tarvitse enää niin paljoa sitä suoristella.

Eilen Lotto sai taas hieronnan. Ajattelin sen olevan nyt hyvä käsitellä ennen reissuun lähtöä, että on sitten heppa oikein vetreänä valmiina treeniin. Hieronnassa ei ilmennyt mitään ihmeellisempää, vähän oli oikea puoli kaulaa tiukalla, mutta vastasi hyvin hierontaan.

Tänään Lotto sai vapaapäivän sitten eilisen hieronnan johdosta ja puuhastelin sen kanssa sitten muuten vain. Näin leudoista keleistä johtuen, vaihdoin Lotolle nyt sisälle ohuemman loimen ja otin sen sisätoppiksen kokonaan pois odottamaan taas pakkasia. Kävin meidän Lakkapäällä kurkkaamassa vähän varusteita ja rehuja, niin tein ihanan löydön ja löysin alennusmyynnistä Horse Comfortin villaloimen kolmipiste-kiinnityksellä ihan huippu halvalla. Lotto saakin nyt sitä pitää yökkärinä pari yötä. Malli istuu Lotolle kyllä niin hyvin päälle. Oiva löytö! :)


Lotto on kyllä niin touhukas, että siitä on melkein mahdotonta saada puhelimella tallissa heilahtamattomia kuvia :D

Huomenna olisikin sitten ohjelmassa ihan hirveästi pakkaamista. Onneksi mun isosisko Minna, tulee tallille järjen ääneksi auttamaan ja vähän helpottamaan tätä mun pakkaamista. Eipähän tule ainakaan otettua mitään turhaa mukaan, kun on sisko vähän pitämässä jöötiä. ;)


3 kommenttia:

  1. Kivoja postauksia tullu taas! ^^
    Reissuun pyykkääminen ja pakkaaminen on rasittavinta ja kivointa yhtä aikaa :D
    Sillain kiva suunnitella ja kattella mitä pakkaa mukaan ja nuin. Tulee just kans itellä yleensä siivottua samalla :D Kivempi sit tulla takaski puhtaanpaan kotiin pidemmänki reissun jälkeen :)

    Sun pakkaamiseen lisä"kivaa" tuo varmasti ku pitää laskea paljon ottaa rehua mukaan muiden varusteiden lisäksi!
    Pitääkö sulla pakkaa omat heinätki mukaan kaheksi viikkoa vai saatko korsirehun paikan päältä?
    Miten muuten nykysin on, kun joskus lukenu että heinän laatu saattaa vaihdella kovastikkin eri paikoissa ja jotku hevoset voi reagoida rajusti eli maha menee ihan sekaisin?
    Sitä saa kyllä muuan paalia vinkkaan pakata jos kaksikin viikkoa häätys heinää varata :D

    Vielä kerran ihanaa reissua sulle ja postauksia ja kuvia odotellessa! ;D

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :)
      Niinpä, oli helppo pakata, kun vaatteet oli pesty ja järjestyksessä. :)
      Joo, pääsin oikeastaan aika helpolla, kun otin suoraa rehusäkit vaan matkaan, niin niistä sitte menee sen verran mitä menee. Saan onneksi heinät paikanpäällä niin ei tarvinut niitä sentään raahata vielä kaiken muun lisäksi. :)

      Meidän vuokratallissa Rovaniemellä on esikuivattu säilöheinä, ja täällä on ihan kuivaa heinää, niin se on tietysti parempi, mitä kuivempaa se heinä on. Yleensä hevosten mahat menee silloin helpommin sekaisin jos vaihtaa yhtäkkiä esim. kuivasta säilöön, mutta harvemmin menee sitte toisinpäin, eli Loton maha varmaan vaan "tykkää" enempi tästä heinästä mitä täällä nyt on, Oulussa siis. :)

      Kiitos oikein kovasti, ja lupaan päivitellä ahkerasti! :)

      Poista
    2. Hyvä tosiaan että heinän kans nuin päin! :)
      Ei olis kovin antoisa reissu jos tyyliin eka viikko menis siinä hevosella maha ihan sekaisin ja ite vaan toivoo et sen maha tottus nopeeta ... :/

      -Nea

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset