24. lokakuuta 2013

"Nopeat" kuulumiset

Oon taas haalinut itselleni niin paljon hommaa, että on tää kirjoittaminen jäänyt taas vähän vähemmälle kiireen keskellä.
Piti kirjoittaa vain pikaiset ja nopeat kuulumiset, mutta taaspa se nähtiin. ;)

Tiistaina ratsastin Loton aika kevyesti. Tehtiin ihan perusjuttuja, hain hyviä ja rentoja taivutuksia, tehtiin paljon paljon siirtymisiä ja muutenkin ratsastin Lottoa hyvin läpi vaikuttaen mahdollisimman hyvin ja paljon pelkästään istunnalla. Pidin ohjat tosi pitkinä, ja pääpiirteittäin ratsastin oikeastaan koko ajan vain eteen alas, että saan ylälinjan hyvin venymään ja selän ylös. Lopuksi tehtiin laukka-pys-laukka siirtymisiä, ja sain tehtyä ihan mahtavia pysähdyksiä laukasta tasajaloin ihan pelkällä istunnalla, vaikuttamatta lainkaan ohjalla ja Lotto pysyi läpi siirtymisien ihan pyöreällä kaulalla ja rentona. Tosi hyvä, tätä ollaankin haettu tosi pitkään ja vihdoin alkaa työ kantaa hedelmää! Tehtiin kolmikaarisella kiemurauralla aina suoristuksella pysähdys, ja joka toisella kerralla eri laukka. Lotto malttoi ihan hirveän hyvin odottaa, ja teki rauhallisia, pyöreitä nostoja. Hyvä poika!


Keskiviikkona meillä oli aivan ihanaakin ihanampi Maija Kärkkäisen valmennus Hirvaalla. Mulla oli puolen tunnin yksityistunti, ja verryttelin Loton hyvin ennen valmennusta. Tehtiin valmennuksessa ihan hirveästi siirtymisiä, haettiin suoruutta keskihalkaisijalla ja tehtiin paljon normaaleja, ja reiluja taivutuksia  kolmikaarisella kiemurauralla yms. Alkuun piti aika paljon ratsastaa Lotto hyvin läpi vasemmasta jalasta, mutta tunnin lopussa oli ihan huikea fiilis, kun kaikki sujui vihdoinkin valmennuksessa, ja tuntui, että pitkästä aikaa pystyn ihan kunnolla ratsastamaan ja tekemään, eikä aina tule vain takapakkia tai epäonnistumisia. Olen vieläkin ihan fiiliksissä tuosta valmennuksesta! Harmi, ettei ole mitään kuvia, tai videoita, kun ei ollut ketään kuvaamassa..

Maijan kommentit olivat, että Lotto on mennyt viime valmennuksesta hyvin eteenpäin, ja liikkuu nyt selvästi rennompana ja elastisempana, entä aikaisemmin.
Olen itse myös huomannut sen, että kun ollaan vihdoin alettu Loton kanssa tuntemaan toisiamme enemmän, niin osaan ratsastaa sitä ihan eri tavalla, kuin ennen ja saan sen nyt rentoutumaan, eikä se jännity heti pienestäkin antamasta avusta, niinkuin silloin, kun se tuli minulle. Paljon enemmän ollaan pystytty nyt tekemään, kun ollaan saatu rentous jännityksen tilalle. Tietysti on vielä paljon tekemistä, ja paikka paikoin joissain tilanteissa Lotto tuppaa vielä jännittymään, mutta on tämä edistysaskel meidän tiellämme. Lotto on kuitenkin vasta 5-vuotias, niin ei voi olettaa, että se tietää tasan tarkkaan, kaikki mitä siltä pyytää, saatikaan, että se osaisi kaikki heti toteuttaa vaaditulla tavalla tai täysin rentona. Edistystä on kuitenkin tapahtunut huomattavasti, ja se on tärkeintä! :)


Tänään sitten ratsastin Loton kotona kunnolla taas läpi, ja valmennuksesta taas saatu uusi into selvästi kumpusi ratsastuksesta. Lotto oli ihan huikean hyvä taas tänään.
Aloitin käynnissä tekemällä paljon siirtymisiä niin kootusta käynnistä keski- ja lisättyyn käyntiinkin asti, ja Lotto tosi kivasti odotti jokaista antamaani apua maltilla ja kuuliaisena. Jatkoin käynnissä työstöä muutamilla pohkeenväistöillä, ja olin tarkkana, että hevonen reagoi jokaiseen apuun täsmällisesti. Lotto tekikin hienot väistöt, isoin ristiaskelin ihan pienin avuin.
Ravissa sitten hain vain tasaista tuntumaa alkuun vähän pidemmällä ohjalla, ja keventelin vähän eteenalas muodossa isoin ympyröin ja hyvin taivutuksin aika pitkään ja hartaasti. Jatkoin kevyessä ravissa kolmikaarisia ja muita kaarevia uria hyväksikäyttäen. Sitten, kun Lotto oli hyvin lämmitelty ja vertynyt, annoin hetken kävellä ja jatkettiin sitten ravissa väistöillä ensin diagonaali linjaa pitkin niin, että otin suoristuksen väliin ja eteenratsastuksen ja taas jatkoin väistöllä. Lotto teki niin hienosti, että jatkettiin siitä aika pikaisesti siksak väistöillä keskihalkaisijalta.
Vasemmalle väistettäessä Lotto tekee ihan mielettömän hyvät ja jyrkätkin väistöt, mutta sitten oikeaan suuntaan jää vähän hitaaksi jalalle, eikä ole ihan läpi pohkeesta, niin pari kertaa sitten käytin tosi nopeasti jalkaa, niin herkistyhän se sitten ja teki hyvät väistöt myös oikeaan.

Välikäyntien aikana hain taas vähän irtonaisuutta käyntiin tehden paljon siirtymisiä, ja muutamat takaosakäännöksetkin tehtiin.
Ei olla nyt hetkeen tehty takareita ollenkaan, joten vähän odottelin, että saattaisi tulla pari huonompaa alkuun, mutta Lotto teki ne ihan tosi hyvin, ja olin tosi yllättynyt, joten ei tehty kuin parit molempiin suuntiin ja jatkoin sitten laukalla.
Laukassa hain vain hyviä taivutuksia. Leikittelin taivutusten kanssa niin, että tein välillä ympyrällä taivutuksen ulos, sitten suoristuksen kautta sisään. Lopuksi tehtiin taivutteluja ympyrällä 5 askelta sisään, suoristus askeleen verran, 5 askelta ulos, suoristus, 5 sisään, suoristus, 5 ulos jne. Tehtiin tätä molempiin suuntiin, ja sitten annoin rennosti laukata ympäri maneesia eteen alas muunnellen paljon tempoa, ja keventelin loppuun.

Iloisen lapsen kanssa maastoissa alkukäynneillä. :)

Asiasta kukkaruukkuun:
Mulla on myös pieni ilo uutinen. Olen tätä salaisuutta pitänytkin salassa jo kohta kuukauden verran.
Lähdetään nimittäin Loton kanssa ensi viikolla Ouluun, Maija Kärkkäisen talliin, treenaamaan Maijan silmien alle kahdeksi viikoksi!
Lähtöpäivä ensi viikolla on varmaankin keskiviikko. Olen tilannut Lotolle uuden satulan, ja satulan pitäisi tulla keskiviikkoon mennessä, joten odotan että se tulee, että saan sen mukaan.
Uskon, että opimme Loton kanssa molemmat hirveästi kahden viikon aikana, ja sitä me mennään hakemaankin. Maija myös ratsastaa Lottoa mun kanssa, joten en malta odottaa sitä, että näen, miten Lotto kulkee ammattiratsuttajan alla ja oppii sitä kautta myös valtavasti lisää!  Ihanaa, olen niin innoissani, enkä malttaisi odottaa, tää tulee niin tarpeeseen! :)


Tästä tekstistä tulikin taas yllätysyllätys tosi pitkä, mutta can't help it! Koittakaa kestää tätä mun puheripulia. ;)
Hei, muistattehan käyttää hyväksenne edellisen postauksen ale-koodin lukijoille ,Rovaniemen Horse Sportiin! :)

Ihana Spooksin toppatakki, Rovaniemen Horse Sportista <3
Näitä on ihania eri värejäkin, jos joku innostui. :)

8 kommenttia:

  1. Jessus että teillä on talvista!
    Mulle tuli ihan ekana mieleen tosta sun lauseesta, kun mainitsit että on ilouutinen kerrottavana, niin ehdin jo miettiä että "nyt se on raskaana" :D Mistähän moinen ajatus mullekin tuli :D

    Viitsisitkö tehdä postausta sun hevosen kuluista vaikkapa kk ajalta? :)
    Ymmärrän kyllä jos et raha-asioita halua blogissa kertoa, mutta kysyinpähän kuitenkin..
    Olis kiva vaan tietää mikä summa menee rahaa, kuitenkin käyt säännöllisesti valmennuksissa, hierojilla, kisoissa ym.. :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, täällä on tullut kyllä ihan hirveästi lunta nyt!
    Haha! Onneksi ei kuitenkaan ihan tuollaisia uutisia. :D

    Olit ihan oikeassa, nimittäin mielellään en kirjoittaisi postausta liittyen raha-asioihin. En ole oikein koskaan edes pitänyt kirjaa menoista hevosharrastuksen parissa, joten en osaisi vastata siihen kovinkaan hyvin. Menot riippuvat vähän tilanteesta, ja joskus menee enemmän rahaa, joskus taas ei niin paljoa. :)

    VastaaPoista
  3. siellä on tosiaan jo aika hyvin tota lunta.. Outoa katsoa lumi kuvia kun täällä vielä yli kymmenen lämpöä päivisin ja vettä sataa joka päivä. Vähänkö hieno toi takki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on joo! On tullut kyllä tosi kivasti lunta, mutta eilen tuli ihan vettä vaikka oli pakkasta. Tiet oli ihan peilijäätä ja tallimatkankin varrella useampi auto katollaan ojassa. Huh..
      Kiitos, tuo takki on kyllä paras mitä mulla on ollut. Ihanan lämmin ja mukava päällä. :)

      Poista
  4. Mukavaa Oulun reissua! ^^

    Tosikiva postaus taas!

    -Nea

    VastaaPoista
  5. Minäkin olen lukenut blogiasi melkein alusta asti :) Kiinnostaa myös noi kuukausikulut, kun oman hevosen hankintaa suunnittelen :) Töitä vaan pitäisi saada ensin. Kaupan alalla kuitenkin ilmeisesti hyvä palkka kun voi "minilomiakin" pitää? Tarkoitukseni ei ole udella, siksi vain ajattelin kun sinullakin on aina hienot varusteet ja kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, että olet seurannut niin kauan! :)
      Kuukausikulut riippuu ihan tallivuokrasta, ja niin monesta tekijästä, ettei ole vain yhtä ja oikeaa summaa, mikä kattaa hevosen kulut.. Kaupan alan palkalla en nyt menisi hirveästi kehuskelemaan, mutta kun jaksaa vaivalla säästää, niin on sitten varaa ostaa jotain kivojakin varusteita. :)
      Tsemppiä sulle hevosen ja työpaikan etsintään! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset