13. lokakuuta 2013

Mintun valmennukset taas ratsastettu

Saatiin taas lisää arvokasta oppia viikonlopun aikana Mintun valmennuksista.
Tuli aika tekstipainotteinen postaus taas, mutta koittakaa kestää! :)

Eilen, eli lauantaina tehtiin paljon pohkeenväistöjä ravissa ja käynnissä diagonaali linjaa pitkin. Työstettiin väistöjä koko puoli tuntinen, joten aika meni tosi nopeasti, ja ei otettu laukkaa, kun aika loppui kesken.
Tehtiin ensin väistöt ihan normaalisti, ja siitä sitten jatkettiin diagonaali linjalla tehden muutama selvä väistöaskel, siitä heti palattiin suoristuksen kautta takaisin linjalle ja jatkettiin ratsastusta lävistäjää pitkin. Hevosen suoristuttua taas muutama väistöaskel ja perään suoristus.
Tämä oli alkuun ehkä hieman haastavaa Loton kanssa, kun tehtävää tuli tosi nopeasti ja heti suoristuksen jälkeen piti taas väistää ja väistön jälkeen heti suoristaa, niin se vähän kuumeni ja karkasi avuilta muutamaan otteeseen, mutta jonkin aikaa työstettyämme se malttoi hyvin kuunnella. Jos hevonen lähti avuilta, otettiin siirtyminen käyntiin ja jatkettiin tehtävä loppuun käynnissä, sitten taas uudestaan raviin.
Kuulostaa tosi helpolta tuo tehtävä, mutta kaikenkaikkiaan suoristukseen ja väistämiseen oli aikaa himpun verran vain, joten kaikki tuli tosi kiivaaseen tahtiin ja Loton kanssa se ei ehkä ole sitä helpointa touhua. Viikonlopun aikana pyrittiin pureutumaan vähän syvemmälle ns. perusratsastukseen ja täytti kyllä odotukset hyvin. Tällä kertaa palattiin siis ihan kirjaimellisesti back to basics.

Tänään, eli sunnuntaina ratsastin Lottoa alkuun itse ulkona verrytellen ravissa ja laukassa, ja Lotto tuntui tosi hyvältä. Hieman se oli huonompi vasempaan entä oikeaan.
Hassua, ennen se oli huonompi oikeaan, nyt on ilmennyt toisinpäin. Pientä toispuoleisuutta ilmeisesti, tai sitten se johtuu siitä, että satula ei ole enää kipeyttämässä oikeaa puolta, ja se niin sanottu todellinen "heikkous" tulee nyt esiin.

Valmennuksessa tänään pääpaino oli asetuksissa ja rehellisissä taivutuksissa niin, että saatiin hevonen käyttämään kaulaansa kunnolla ja taipumaan eri tavoilla. Alkuun  taivuteltiin Lottoa pienesti ja sievästi, ja valmennuksen edetessä taivutus kasvoi, ja lopuksi taivuteltiin ihan ylitaivutuksilla molempiin suuntiin ravissa.
Oikeaan suuntaan kaikki oli peace of cake, mutta taas vasempaan ei ihan niin helppoa sitten. Lotto kyllä taipuu hyvin ja niin paljon, kuin vaadin, mutta se vasteen laatu ei ole niin hyvä, kuin oikealle. Oikealle saan taivutettua ihan mitättömillä avuilla, kun taas vasempaan täytyy kiinnittää enemmän huomiota niskan joustavuuteen ja taivutus pitää tehdä paljon isommalla avulla, entä oikeaan. Se ei ole ihan yhtä hyvä joustamaan niskastaan asti vasemmalle, vaan mielellään kääntäisi koko pään vasemmalle, eikä "turpaa kohti jalkaa" - liikuttaen niskaansa halutulla tavalla. Ei tehty tästä asiasta numeroa, vaan vaadittiin pikkuhiljaa ihan pienestä taivutuksesta lähtien ja lopuksi saatiin jo tosi kivoja, rehellisiä taivutuksia. Töitä on yhä tehtävä paljon, ja sainkin taivutukset kotiläksyksi.

Onpa hyvä, että olen ollut jo hivenen askeleen edellä valmentajaa, ja treenannutkin näitä taivutuksia joka päivä jo jonkin aikaa ennen valmennusta. Siitä on nyt hyvä jatkaa.
Kaikinpuolin avaava valmennusviikonloppu jälleen, ensi kertaa taas odotellessa! :)

On pitänyt muuten mainita aikaisemmin, että meidän talliprojekti ei päättynytkään viime kuvaan (jonka laitoin silloin vanhempaan postaukseen) vaan nyt tallin pohja on täytetty hiekalla, ja se on jyrätty. Tallin katto on tuettu uusilla metallisilla kattopalkeilla (aikaisemmin oli puuta) väliaikaisesti ja talvi saa nyt tulla! Ensi keväänä sitten katsotaan paremmin nuo palkkien paikat ja niitä laitetaan tietysti useampi, jotta on mahdollisimman turvallinen ja kestävä.
Ensi keväänä sitten uusi betoni pintaan ja eristykset seiniin - sitten enää karsinat puuttuvat!
Tosin tehdään vielä viemäriputket kuntoon ennen talvea, jotta myös pesarin saa tehtyä ensi keväänä. Talliin tulee siis n. 7 karsinaa (n.3x3m) + iso pesukarsina.  Satula- ja kuivaushuonetta unohtamatta tietysti.
Hirveästi on vielä hommaa, ja talli näyttää aika karulta nyt, mutta kyllä siitä hyvä tulee!
Saatiin muuten tallia madallutettua jopa paremmin, kuin oli odotukset. Talli tällä hetkellä korkea 2,8m! Ylittää kyllä säädökset kirkkaasti. :)

Osa tallia. Pohja vielä tässä jyräämättä.

7 kommenttia:

  1. Hieno talli tulossa! Mihin osaan Rovaniemeä tää tullee? jos ees rovaniemellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välijoelle tulee, ja on siis Rovaniemellä.

      Poista
  2. Kyllä valmennuksista saa aina tosi hyviä vinkkejä ja apua pieniin ja suuriin ongelmiin :) Ja tulee myös nuo asiat enemmän esille mitkä tarvitseva vielä hiomista. Niitä on sitten hyvä harjoitella valmennusten välissä.

    Kivalta näyttää tuo teidän talli! :) Hyvää vauhtia on edeistynyt siitä mitä alkujaan oli. Ajattelitko ottaa niihin muihin karsinoihin heppoja vuokralle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Oon aina naureskellutkin, että Minttu saa aina valmennuksissa mun hevoselta kaikki huonot puolet esiin ;) Mut niinhän se on, että valmennuksiin mennään harjoittelemaan, eikä kuuntelemaan "hyvä, hyvä". Siksi onkin tärkeää, että pureudutaan niihin vaikeisiin asioihin ja hiotaan niitä. :)

      Kiitos paljon! Niin on kyllä, silti edistynyt hitaammin, kuin oli tarkoitus.. Joo ajattelin ottaa myös vuokralaisia. :)

      Poista
  3. Hieno talli tulee varmasti! En malta odottaa sen valmistumista :) sit esittelet sen joka nurkkaa myöten!

    VastaaPoista
  4. Oi ihana kiitos! En malta odottaa itsekään! Ja joo, esittelen varmasti! :)

    VastaaPoista
  5. Omituiset otukset on blogilistaus kaikille eläimistä kertoville aktiivisille blogeille, jossa on lähes 100 blogia jo. Kävijöillä on mahdollisuus antaa palaute toimintojen avulla blogeihin ja näin voit saada helppoa ja nopeaa palautetta sivuillesi tekemättä itse mitään. Lisäksi noin kerran viikossa yksi blogi esitellään erillisellä sivulla. Tervetuloa tarkemmin tutustumaan!

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset