22. heinäkuuta 2013

Kotona taas

Nyt ollaan taas kotona, joten ehdin kirjoittaa menneestä viikosta.

Torstaina siis Lotolla oli ihan kävely (hieronta oli siis keskiviikkona), ja kävin taluttelemassa sitä pitkään.

Perjantaina oltiin tallilla jo 11 aamulla, pakattiin Annen kanssa hevosten kamppeet valmiiksi Oulun reissua varten. Parin tunnin päästä siitä, tuli Minna, lastattiin hevoset vinkkaan ja otettiin suunnaksi Virpitallit Haukiputaalta. Minna siis ajoi, koska minulla tai Annella ei ole vielä pikku eetä.

Oltiin illalla joskus viiden maissa Virpitalleilla, pukattiin hevoset karsinoihin ja alettiin purkamaan tavaroita. Kun tavarat olivat purettu ja kaikki muutenkin järjestetty, alettiin laittamaan hevosia kuntoon ja lähdettiin vielä maneesiin liikuttamaan molemmat hevoset.

Minna pukkaa kottareita.
Ratsastin Lotolla perjantaina aika paljon perusjuttuja, käynnissä hain rentoutta ja pyöreyttä läpi selän, tein paljon pohkeenväistöjä, uralta pois ja toisinpäin, sekä siksak pohkeenväistöjä. Tein alkuun käynnissä töitä 20min ja käynnin jälkeen laukkaa. Laukassa tein kans perusjuttuja, eli isoja ympyröitä, hain laukassakin yhä sitä rentoutta. Hetken verryteltyämme, aloin tekemään loivaa kiemuraa pitkällä sivulla laukassa. Ensin ihan loivana, ja pikkuhiljaa joka kerta hieman isontaen kiemuraa. Lotto teki hyvin, mut vielä oikeaan suuntaan laukassa vasen lapa ei ole ihan täydessä iskussa. Laukan jälkeen ravailtiin mummoravia jonkin aikaa, ja ihan täysin puhdas se oli, eikä ollut niin tönkkökään enää kyljistään.

Ratsastuksen jälkeen hepat karsinoihin ja iltapalalle.

Lauantaina olikin sit Annen eka kisapäivä. Oltiin tallilla klo 9 aamulla. Onneksi karsinapaikkoihin sisältyi myös aamuruokinta, joten saatiin nukkua kahdeksaan asti.

Fiia ihmettelee

Alettiin heti puunaamaan Fiiaa, ja tehtiin sille sykeröt valmiiksi. Sykeröiden jälkeen harjasin Loton ja vein sen tarhaan. Lotto oli ihan onnessaan, kun pääsi ulos.
Anne ratsasti lauantaina vain yhden luokan, ja Annen startti oli klo 11.30, eli Annen startin jälkeen käytiin viemässä Fiia ulos, ja mentiin katsomaan kilpailut loppuun.

Illalla ratsastin vielä Loton ja Lotto oli parempi, kuin perjantaina. Tein ihan samoja asioita, kuin perjantainakin. Lotto ei kummastele kyllä yhtään uudessa paikassa, vaan on ihan rauhassa.Ei menty enää paljoa mummoravia, vaan mentiin jo melkein ihan normaalia harjoitusravia.


Ratsastajan naama sutattu hirveän ilmeen takia :)



Sunnuntaina viimeinen kilpailupäivä. Mentiin tallille vasta 10 maissa aamulla, vein heti Loton tarhaan ja aloin putsaamaan karsinaa. Laitettiin Fiia valmiiksi kisoihin, Annen eka startti tälle päivälle oli klo 12.30.



Ensimmäisen startin jälkeen Fiia tuli talliin syömään päiväruokia. Annen seuraava startti oli vasta klo 15.15, joten laitoin Loton valmiiksi ja ratsastin sen sillä välin.

Ratsastin taas aika lailla samoja juttuja, kuin edellisinäkin päivinä. Eli alkuun paljon pohkeenväistöjä, tehtiin muutamat takaosakäännöksetkin. Tehtiin myös avoja, hieman sulkuja ja sitten laukkaa.
Laukassa taas alkuun ympyröitä ja taivutteluja, Lotto oli sunnuntaina ihan mielettömän helppo ratsastettavuudeltaan ja toimi, kuin unelma! Lotolla oli aika paljon virtaa, mutta jaksoi silti tosi kivasti keskittyä ja kulkea rauhassa. Loivat kiemurat laukassa onnistuivat tosi hyvin molempiin suuntiin, ja oikea laukkakin oli jo ihan normaalia. Hieman se vasen etunen on yhä oikeassa laukassa vähän jäykähkön tuntoinen, muttei juurikaan huomattavissa. Loivissa kiemuroissa tuo jäykkyys tulee ilmi, kun pitäisi vähän venyttää.
Otettiin laukan jälkeen ravia, ja ei menty enää yhtään mummoravia. Uskalsin lisätä vähän tempoa ja Lotto oli aivan onnessaan, kun se sai ravata. Lisäsin tempoa loppuun ihan pieniä askelia kerrallaan, ja lopuksi mentiin ihan normaalia harjoitusravia. Tietysti tämä harjoitusravi oli vielä tosi rauhallista, enkä antanut Loton vielä ravata sitä sen omaa isoa ja lennokasta ravia, kun en halua ottaa mitään riskejä nyt, kun tuo lapa on jo näin hyvin parantumaan päin. Otetaan ihan rauhassa!




 
Loppuraveja eteen alas

Olen ratsastanut Lotolla nyt nämä päivät baby-pelhamilla. Lotto on tosi virtaisa ratsastettava, ja hierojakin mainitsi, että pääasia nyt on, että saat hevosen kulkemaan rentona ja rauhassa, joten vaihdoin se paksu kumikuolaimen nyt babypelhamiin siihen asti, että lapa on täysin terve. Lotto on ollut todella kiva tuolla pelhamilla, sehän on siis pelham kevyimmästä päästä, koska se on pelkkä kumikuolain, ja pieni vipuvarsi siinä.
Lotto on ollut siis tosi kiva, alusta loppuun täysin rento, ja mulla on tosi helppo sitä ratsastaa, kun ei tarvitse koko ajan kiskoa ja hidastella. Pelhamien kanssa pystyn ns. "istumaan ja nauttimaan kyydistä".
Lotto on joka ratsastuskerta ollut vain parempi ja parempi, joten olen aika hyvillä mielillä nyt ja onneksi otin sen Ouluun mukaan, että pääsin sitä ihan itse ratsastamaan ja kuntouttamaan. Harmitti kyllä tosi paljon kisoja katsellessani, ettei päästy Loton kanssa myös kisaamaan, mutta onneksi kisoja tulee ja pääasia on, että Lotto paranee ennalleen.

Ratsastuksen jälkeen mentiin vielä katsomaan ja kuvaamaan Annen viimeinen startti ja voittohan sieltä napsahti. Hyvä Anne!
Oli kyllä mukavaa katsoa kisoja, ja nähdä hienoja hevosia.
 
PRIX DE PUTIIKKI 27 Alue Helppo B:3 2009, sija 1/23, prosentein 66,70%
PRIX DE PUTIIKKI 27 Alue Helppo B:3 2009, sija 1/23, prosentein 66,70%
Palkintojenjaon jälkeen Fiia talliin lepäämään, ja käytiin katsomassa vielä viimeinen "epävirallinen" luokka, eli 4-vuotiaiden esiohjelma. Luokassa meni kolme 4-vuotiasta ja vielä samasta isästä! Ori, tamma ja ruuna. Oli kyllä niin hauskaa katsoa, kun varsat pelkäsivät kaikkea ja saivat joukkohysterioita. Kaikki kuitenkin mallikkaasti suorittivat oman ohjelmansa. Nämä nuoret olivat siis lähdössä laatuarvosteluun, joten tämä luokka oli järjestetty harjoittelua varten. :)

Lähdettiin kisojen päätyttyä takas tallille ja pakattiin tavarat ja hevoset autoon ja lähdettiin kotia kohti. Oltiin illalla vasta kymmenen maissa kotona, joten laitettiin heti hevoset iltapalalle ja purettiin tavarat paikoilleen. Olin itse kotona vasta 12 jälkeen.




Nukuin tänään ihan hirveän pitkään, eli 12 asti ja menen vasta illemmalla tallille. Kyllä kisareissut on aina sen verran rankkoja, ettei ihan heti jaksa touhuta. :)

6 kommenttia:

  1. Onnea Annelle! Minkä ikäinen Fiia on?
    Hyvä kun Lotto voi jo paremmin, näyttääkin näissä hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut välitetty. Fiia on kuusi, eli syntynyt vuonna 2007.Kiitos! :)

      Poista
  2. Miksi ratsastat tennareilla? Mitäs jos jotakin sattuu, putoat ja jalka jää kiinni jalustimeen jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hyvin laiska, enkä jaksanut kaivaa saappaita esiin, aikataulumme tuolla reissussa oli kuitenkin sen verran tiukka. Tiedän kyllä riskit tennareilla ratsastamisessa, mutta onneksi voimme lohduttautua sillä ajatuksella, että ratsastan tennareilla hyvin, hyvin harvoin. :)

      Poista
  3. Hieno suoritus Annelta ja Fiialta! Harmi ettet päässyt Loton kanssa osallistumaan kisoihin, mutta hyödyllistä varmasti tuo, että sait sen kuitenkin otettua mukaan ja ratsastettua vieraalla paikalla. Treeniähän sekin tuleviin koitoksiin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli kyllä! Harmitti kyllä kovasti, mutta onneksi kisoja tulee aina lisää ja oli kyllä hevoselle kokemusta kartuttava reissu. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset