4. heinäkuuta 2013

Kuvia kisoista ja Hennan tunnista, muistakaa katsoa haaste aiemmasta postauksesta!

Hox haastetut, löydätte haasteen aikaisemmasta postauksesta ;)

Sain sittenkin kuvia viime kilpailuista Melaralta.
Kuvat on siis ottanut Rosita Malinen. Kiitos hänelle kuvista. :)

Ensin kuvat minusta ja Fiiasta:

 



Sitten minusta ja Lotosta:




 


 

 


Tänään siis Henna tuli pitämään mulle ja Lotolle tuntia.
Alkuun sain rauhassa itse verrytellä hevosen käynnissä ja ravissa. Verryttelin tekemällä laajoja uria, kiemuroita, paljon suunnanmuutoksia ja voltteja molempiin suuntiin.
Laukassa verryttelin isolla ympyrällä.
Isosiskoni Minna oli katsomassa tuntia, ja otti aivan ihania kuvia. :)

Verryttelyn jälkeen tehtiin avoja molemmat pitkät sivut. Lotto oli aika pörrönä estekentällä, kun tuuli ja kenttä oli täynnä esteitä. Lotto olis just sen näköinen, että "koska saa hypätä?".
Hetken avojen jälkeen Lotto kuitenkin rauhoittui tosi kivasti ja saatiin tosi hyviä pätkiä aikaiseksi.
Avojen jälkeen harjoiteltiin siirtymisiä harjoitusravista keskiraviin diagonaalilla. Ideana oli saada keskiravi lähtemään heti takaa eteen ja muutaman askeleen verran vain keskiravia ja sit takaisin harjoitusraviin. Lotto kuumui vähän ja tarjoili keskiravia ihan oman mielensä mukaan, joten jouduttiin ottamaan aika paljon voltteja ennen diagonaalille siirtymistä.
Saatiin tästäkin tosi hyviä lisäyksiä aikaiseksi heti, kun Lotto malttoi odottaa minua, eikä lähteä suinpäin sotaan. :)

Laukassa haettiin ensin hyvä tuntuma hevosen suuhun ja pyöreä kaula. Tehtiin isoja ympyröitä ja alettiin sit pikkuhiljaa pienentää ympyrää sulkutaivutuksessa. Heti ,kun hevonen teki ja reagoi hyvin, taas päästin hieman isommalle ympyrälle. Lotto oli tässä harjoituksessa ihan elementissään ja teki aivan mahtavasti. Pari ensimmäistä kertaa meni aivan Lotolle kysymysmerkkinä, mut sen jälkeen se tajusi ja oli innolla tekemässä! Hieno.
Onnistuneiden sulkujen jälkeen isoa keskilaukkaa isolla ympyrällä, päästäen hevosta vähän venymään rungostaan.
Tehtiin sulkuja molempiin suuntiin ja Lotto ymmärsi nopeasti idean myös toiseen suuntaan.

 
Sulkujen jälkeen tehtiin vähän vastalaukkaa vielä isolla keskiympyrällä. Hieman kiire sille tulee vielä koko ympyrää tehtäessä, mutta hienosti silti tekee tasapainoisesti ja yrittää parhaansa. Ei ole kyllä tällä hetkellä moitteen sanaa.
Vastalaukkojen jälkeen tehtiin myös parit laukka-käynti siirtymiset ja Lotto teki nekin todella hyvin ja helposti.

Saatiin tunnin aikana tosi hyviä pätkiä, Lotto kulki mahtavan pyöreänä pätkittäin ja tuntui helpolta ratsastaa. Töitä vielä vaatii ja rutkasti, mutta onneksi kehitystä on alkanut jo tapahtua!

 

 



Jos se liikkuisi tällaisessa muodossa aina, olisi aivan bueno!


Keskilaukkaa, eikä heppa meinaa kääntyä enää :D

6 kommenttia:

  1. Hieno Lotto!
    Minkä kokonen muuten oot? Ja mitä vaatekokoa käytät? Kun itse oon melko pienikokonen ja siro. Niin näyttää että sinäkin oot tommosta siroa tyyppiä. Harvoin näkee nimittäin. Enemmän näkee sellasia jolla on reittä vaikka muille jakaa ja hyvä että perse mahtuu satulaan.
    :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hauska kommentti! Oon jotain 162cm pitkä, aikalailla pitää käyttää aina xs vaatteita, mm. kingslandin kisahousut pienintä mahdollista, eli kokoa 30 ja kingslandin paidat aina xxxs. (kingslandin kokoihin helppo verrata, kun kaikki käyttävät niitä) Olen aina ollut tällainen, eli saan syödä ihan huoletta mitä vain, hyvin harvoin tulee lisäkiloja. :)

      Poista
  2. Pilkunviilaajan silmään sattuu nuo teidän sykeröt, aargh... ;-)
    Kannattaa tehdä ompelemalla, tulee vaan niiiiin paljon siistimmät, ei törötä joka suuntaan ja pysyy piukassa vaikka useamman päivän.
    Kiitos ja anteeksi.. =)

    Ps. Mutta jestas että kyllä tuo Lotto vaan on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, unohtu kotiin neula ja lanka, joten piti tyytyä kakkos vaihtoehtoon, eli lettareihin. Kaiken hankaloitti vielä se, että Lotto rikkoi ja purki sykeröitä sitä mukaa, mitä saatiin niitä valmiiksi vaikka laitettiin kilo lakkaa. :D
      Voi kiitos, kiva kun se miellyttää, joskus se näyttää mun silmään ihan ravurivarsalta ;)

      Poista
    2. No kaikkea muuta kuin ravurivarsan näköinen =)
      Voisitko muuten jossain postauksessa kertoa Loton ruokinnasta? Ja kiinnostaisi myös teidän "viikko-ohjelma" sekä noudatatko sillä jotain pidemmän tähtäimen valmennus/kunnonkohotus ohjelmaa?
      Kiinnostaa kovasti juurikin siksi kun Lotto on noin raamikas jo tuon ikäisenä, että jos sais jotain vinkkejä tuolle omallekin, joka kerryttää lähinnä läskiä sinne mihin pitäis saada lihaksia...

      Poista
    3. Joo voisin kyllä kertoa ruokinnastakin. :) Lotto on saanut kyllä kivasti lihasta nyt parin kuukauden aikana. Ei mulla sinänsä ole mitään viikko ohjelmaa tällä hetkellä, treenaan vaan pätkittäin tulevien kisojen ratojen asioita ja sit tietty ihan olosuhteiden mukaan. Jos heppa tuntuu jäykältä, niin en tee muutakuin taivuttelen ja notkistelen. Mut voin kirjoittaa ihan oman postauksen tästä kaikesta kyllä liittyen liikutukseen. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset