11. heinäkuuta 2013

Lotto pääsi taas hyppäämään

Tiistaina päätin juoksutuksen sijaan ratsastaa Loton sittenkin. Se vaikutti tosi ylivirkeältä, ja sitä se olikin sit selästä käsinkin, joten ihan hyvä, että päätin ratsastaa.

Alussa Lotto oli tosi kiva ja rento, oli aivan siis super mahtava ravissa ja pystyin täysillä keskittymään omaan istuntaan ja omiin apuihin. Kerrankin.
Laukassa Lotto vaan kaahotti ympäri maneesia, ei kuunnellut puolipidätteitä, istuntaa, ei mitään. Kuskasi vain mua ympäri maneesia.
Aloin tekemään tosi paljon siirtymisiä laukka-käynti ja sain sen tällä tavoin pysymään hanskassa. Sit ,kun se taas malttoi kuunnella,  tehtiin puoliympyrät ja siitä pohkeenväistö molempiin suuntiin keskihalkaisijalta. Lotto tekee väistöt kyllä niin helposti. Vasempaan suuntaan väistettäessa tietysti on hieman hankalampaa, kun se oikea kylki on yhä heikompi. Heikkouden tuntee selkään, mutta väistössä se ei niin paljoa näy muulla tavalla, kuin että se yrittää hieman juosta alta karkuun kiihdyttämällä vauhtia.
Tein vielä laukassa paljon ympyröitä ja voltteja, siirtymisiä, temponmuutoksia niin, et sain sen pysymään kokoajan kuulolla. Laukassa tehtiin täyskaartoja ja siitä vastalaukkaa toiselle pitkälle sivulle lävistäjän kautta. Lotto oli jo loppuun parempi, muttei täysin niin hyvä kuitenkaan, kuin haluaisin. Päätin silti laukan jälkeen ravata loppuravit.


Eilen eli keskiviikkona Tiina tuli pitämään mulle tuntia.
Alkuun tehtiin ihan perusjuttuja, haettiin tasainen ja iso liike, tasainen ohjastuntuma ja rento, pyöreä hevonen. Tehtiin ravissa paljon temponmuutoksia, vastataivutuksia, myötätaivutuksia ja ympyröitä. Tiina keskitty kivasti molempiin, eli korjasi hevosta ja myös mua.
Laukassa isoa laukkaa eli tosi reippaasti asettaen aina kulmat ulos ja välillä suoristus ja pieni sisään taivutus. Lotto oli tosi kiva ja pehmeä edestä.

Sit alettiin tulla jumppasarjaa estekentän takareunasta.
Alkuun kaikki puomit olivat vain maassa, ja yksi esteenä, jotta Lotto saa ensin tulla sen tällaisena versiona. Joka kerran jälkeen Tiina nosteli puomit maasta, ja lopulta siinä oli sen 5 estettä, 6 puomia.
Lotto tuntui nauttivan jumppasarjasta, alkuun se meinasi tulla vähän liian lujaa, eikä meinannut mahtua väleihin tallomatta puomeja maassa, mutta sit, kun sain sen tulemaan sisään rauhallisessa tempossa ja sain hidastettua sitä välillä, niin se suoritti tosi mallikkaasti ja oli helppo istua siellä kyydissä!
Lotto pääsi myös hyppäämään erikoisesteitä, eli hypättiin ensimmäistä kertaa myös muuria.
Lotto pelkäsi muuria tosi paljon, kun se haisteli sitä, joten mulla alkoi heti jännittämään, että hyppääköhän se tuota ollenkaan. Hyvin se hyppäsi kyselemättä.
Ihan turhaa jännitän tän hevosen kanssa tuommoisia asioita, ei se mitään pelkää.

Tiina teetti meillä sitten pikku rataa, eli ensin tultiin vasemmasta suunnasta jumppasarja, sieltä kierrettiin iso vesihauta, ristikko, ristikolla vaihdettiin laukka ja sieltä muuri ja muurin päällä laukanvaihto ja sit takas alkuun, eli jumppasarjalle.
Tultiin tätä putkeen muutaman kerran ja ei voi muuta sanoa, kuin, että on tuo heppa niin helppo ja kiva hypätä.
Tehtiin tätä samaa rataa toiseenkin suuntaan niin, että hyppäsin jumpan, muurin ja lopuksi ristikon ja jokaisen esteen päällä piti taas vaihtaa laukka.
Tiina kiikkui vielä hetkeksi Loton selkään, ja antoi sen laukata ihan täysillä isoa estekenttää ympäri ja teki muutamat laukanvaihdot kahdeksikolla. Sieltä ne tulee, suurin osa oli ihan puhtaita!

Tiina sai siksi kunnian laukata täysillä, koska mulla hirvittää laukata ihan hirveän lujaa. En tiedä miksi, mut en vaan uskalla päästää hevosta laukkaamaan täysillä..
Uskompa, että pahat kokemukset Lorin kanssa vaikuttavat tähän asiaan. Lorihan  melkein heitti mut aina alas, jos annoin sen laukata lujempaa.. :D Mut oli se silti maailman hienoin ja parhain. Kaipaan sitä yhä jokaikinen päivä.. <3

Maailman paras hevonen. Tekisin mitä vaan, jos saisin sen joskus takaisin <3

Mun oma kultakimpale <3



Tänään mulla ja Lotolla onkin sit taas Minttu Pulliaisen valmennus ja Anne lupasi tulla kuvaamaan sen. Mun valmennus alkaa oikein osuvasti tänään illalla klo 22.15 ja huomenna sit klo 10.00 aamulla.

4 kommenttia:

  1. Jes kiva postaus! Mä en puoliveristen suvuista tiedä, mutta onko Lotto koulu- vai estesukuinen vai molempia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva kun tykkäsit! Lotto on estesukuinen :)

      Poista
  2. Liityin blogisi lukijaksi ja luin kaikki postaukset alusta lähtien :)
    Pystyn niin samaistumaan tuntemuksiisi, minun nuori hevoseni jouduttiin lopettaa huhtikuussa vaikean ähkyn vuoksi - juuri kun se olisi ollut valmis alutason helppo A-luokkiin (suomenhevonen kyseessä). En pystynyt olla ilman hevosta ja nyt uuden 5-vuotiaan suokkini kanssa olisi hinku isommille kisa-areenoilla kova, mutta täytyy ottaa rauhallisesti, ettei hevonen kyllästy heti alkuunsa koko touhuun. Kiva lukea samanlaisia näkemyksiä ja kokemuksia treenauksesta yms, tsemppiä teille Loton kanssa jatkoon. Jään innolla odottamaan uusia postauksia :)

    VastaaPoista
  3. Huh, miten jaksoitkaan. :) Mukavaa, kun on kanssaihmisiä, jotka ymmärrät mitä käyn läpi. Pahoittelen hevosesi menetystä, ihan hirveää kokea tällaista.. Kiitos kommentistasi! Tsemppiä teille sinnekin päin, tervetuloa lukijaksi ja toivottavasti viihdyt! :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset