1. heinäkuuta 2013

Rankkaa, mutta antoisaa

Huh. Oli kyllä rankka reissu, olin eilen aivan naatti. Tässä nyt kuulumisia siis tostaista sunnuntaihin. Kisat olivat mahtavat, näin paljon todella, todella hienoja hevosia ja suorituksia.

Torstaina siis lähdettiin ajamaan täältä Rovaniemeltä Kaakamoon, matkaan meni aikaa n. 1,5h hevosten kanssa. Oltiin kolmen maissa päivällä perillä, purettiin hevoset karsinoihin ja omat tavarat meidän "mökkiin" jossa majailtiin siis lauantaihin asti.

Anne istuu meidän mökissä. Aivan hyvä! Ei sitä muuta olis tarvinutkaan ku sängyt :)

Hevoset saivat olla ulkokarsinoissa jabojen vieressä.
Torstaina ratsastettiin hevoset itsenäisesti, koska Katalla oli niin paljon hommaa kisojen järjestelyissä, ettei ehtinyt pitää valmennusta. Ei haitannut kyllä yhtään.
Oli ihan mukavaa ratsastaa Lotto ihan rauhassa itse ja antaa sen tutustella paikkoihin. Lotto oli aika mukava torstaina, rauhallinen ja avuilla.

Irene (ell) tuli raspaamaan Loton torstaina, koska se on ollut niin huono sinne vasemmalle, et halusin tarkastuttaa suun. Piikkejähän sieltä löytyikin ja jokin koukku kulmahampaasta. Raspauksessa ei voinut käyttää rauhoittavaa, doping varoajan vuoksi, joten Lotto raspattiin sit ilman rauhoittavaa käytävällä niin, että minä pidin riimusta kiinni. Lotto seisoi nätisti paikallaan koko toimenpiteen ajan. On se järkevä!

Torstaina autettiin vielä Kataa järjestelemään paikkoja ja tehtiin kaikkea hyödyllistä. Hoideltiin hevosia ja laitettiin ne vielä illalla kävelykoneeseen kävelemään ennen nukkumaan menoa.

Perjantaina aamulla kymmenen maissa Kata piti mulle ja Annelle valmennuksen. Alusta asti Lotto ei toiminut yhtään, eikä parantunut loppua kohti ollenkaan. Kulki jännittyneenä ympäri maneesia kauheaa kyytiä, ei välittänyt puolipidätteistä tai muistakaan avuista, vaikka yritin tosissani istua rauhassa. Luovutin sit sen osalta, ja päätettiin Katan kanssa, että ratsastan sen  illalla vielä uudestaan.
Hevoset pääsivät ratsastuksen jälkeen vielä kävelykoneeseen siksi aikaa, että putsattiin karsinat. Saatiin hevosille tyhjät tarhat ja laitettiin ne sinne loppupäiväksi.
Illalla ratsastin Loton itsenäisesti vielä ja se oli paljon parempi, nyt jopa hyvä.
Ennen nukkumaan menoa letitettiin hevosten harja valmiiksi, jotta voidaan aamulla suoraa tehdä sykeröt.


Lotolla ärsytti, kun Fiia yritti varastaa ruuatkin suusta :D

Lauantaina koitti kisapäivä. Kisat alkoivat klo 10:00 ja mulla oli ensimmäinen startti Fiian kanssa nuorten luokassa klo 10.45. Verryttelin ehkä sen puoli tuntia ja sit menin radalle. Fiia kyttäsi tuomareiden autoja ja muutenkin oli aika jännittynyt. Rata oli ok, mutta ei niin hyvä, kuin mitä olisin halunnut. Fiia oli aika paljon pohkeen takana radalla, enkä saanut sitä pohkeen eteen radan aikana lainkaan. Noh, mutta hyväksytysti mentiin prosentein  60 ja risat.


Fiian jälkeen hyppäsin Loton selkään. Olin jo aivan varma siitä, että meidän rata menee ihan plörinäksi. "Jos Fiia pelkäsi tuomaria, Lotto pelkää varmasti kaksi kertaa kauheammin". Lotto on se kyttääjä näistä kahdesta.
Menin Loton kanssa hyvissä ajoin verryttelemään. Lotto oli heti alkuun tupaten täydessä maneesissa aivan kuin kotonaan. Ihan rauhallinen ja tyyni. Koko verryttelyn aikana Lotto ei jännittynyt lainkaan. Aivan mahtava tunne.
Loton kanssa rata meni omasta mielestäni todella hyvin verrattuna siihen, minkälainen Lotto on ollut kotona ratsastaa. Rata oli rikkeetön, hevonen tuntui hyvältä ja vastaanottavaiselta. Ilmeisesti tuomarien silmää ei miellyttänyt , kun prosentteja saimme 58 ja risat. Olin todella pettynyt tulokseen, koska fiilis radalla oli niin hyvä. Mutta tällä hetkellä minulle on aivan sama tuloksille, pääasia, että sain sen hyvän fiiliksen ja tunteen radalla, mitä menin hakemaankin. Hevonen tuntui hyvältä ja helpolta ja se on pääasia.
Tuomarit kehuivat Lottoa kauniiksi ja tahdikkaaksi hevoseksi, mutta saisi kulkea pyöreämpänä ja paikka paikoin Lotto oli jännittynyt. Tätäkin asiaa ollaan korjattu siitä asti, kun se tuli.
Nyt leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. ;)

Harmillista, mutta nyt ei ole yhtään kuvia radalta..

Jäätiin katsomaan vielä lauantain kisat loppuun, ja otin muista ratsukoista kuvia. Sillä välin hevoset saivat syödä päiväruokia karsinoissaan. Kisojen päätyttyä laitettiin hevoset vielä kävelykoneeseen siksi ajaksi, että putsattiin karsinat ja sitten lastattiin hevoset vinkkaan.

Kotona purettiin tavarat pikaisesti ja laitettiin hevoset yöpuulle. Huh, kaikki olivat kyllä niin väsyneitä.

Eilen lähdettiin Taikan kanssa aamulla takaisin Kaakamoon, ihan vain katsomaan sunnuntain kansalliset vaativat luokat. Kisojen jälkeen käytiin vielä Haaparannalla Hööksissä, ja ostin sieltä Lotolle paljon uusia tavaroita.
Oltiin takaisin tallilla vasta kahdeksan maissa, hoidin Loton ja lähdin vielä ulos ratsastamaan.
Ratsastin ulkokentällä ihan vain eteen alas, tavoitteena rento ja pyöreä hevonen.
Lotto on aika haastava saada kulkemaan eteen alas, se on rakenteeltaan niin pystypäinen, välillä tuntuu, että niskan saaminen alaspäin on ihan mahdoton tehtävä.
Lotto oli eilen aivan ihana ratsastettava. Tosi rento, rauhallinen, pyöreä.
Otin vain ravia ja laukkaa vähän molempiin suuntiin, paljon ympyröitä, voltteja, taivutteluja.
Tällaisia päiviä lisää!







Hieno poika! Kyllä se vielä oppii :)




Nyt tänään Lotto saa ainakin vain tarhata ja nauttia kauniista säästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset