17. heinäkuuta 2013

Lihashuoltoa ja satuloita

Pahoittelen nyt jo alkuun kuvatonta postausta, toivottavasti ette tylsisty. En ole muistanut/jaksanut/ehtinyt ottaa yhtäkään kuvaa, joka sopisi tähän postaukseen.

Kaviolan satulansovittaja Kati, tuli sittenkin jo tänään sovittamaan hepoille satulat, koska uusi Innova tulikin jo eilen (!) postissa.
Jätin itselleni sen oman Bates Innova Extendedin ja Anne otti Fiialle sen Innovan joka nyt tuli.
Lotolle vaihdettiin Extendediin musta kaari ja satulaa korotettiin kauttaaltaan 4mm palasilla, jotka antavat selälle enemmän tilaa liikkua. Koettiin tämä vaihtoehto nyt paremmaksi, että laitetaan hitusen isompi kaari, kuin mitä edellinen oli, jotta se saa enemmän tilaa lihaksille, se kuitenkin kehittyy ja kasvaa lihaksistoltaan koko ajan.
Mentiin vielä maneesiin ilman huopaa, ja hyppäsin kyytiin ja satula oli aivan bueno! Siis aivan täydellisesti istuva, ja mulla oli ihan huikea tunne siellä selässä. Mahtavaa!

Olen liikuttanut Lottoa nyt Outin (hierojan) antamien ohjeiden mukaan eilen ja tänään ennen satulansovitusta.
Ollaan tehty käynnissä tosi paljon avoja, väistöjä, takaosakäännöksiä ja kaikennäköisiä jumppaavia liikkeitä, mitkä auttavat lapojen liikkeeseen. Lotto on tehnyt todellakin koko sydämestään töitä, niin mahtava se on ollut ratsastaa. Mutkaton ja ongelmaton.
Olen tehnyt käyntityöskentelyä alkuun n. 20min ja siitä ottanut heti laukkaa, laukassa ihan mummolaukkaa, eli niin hidasta laukkaa, kuin pystyy menemään, ilman että se tippuu raviin. Lotto on ollut aivan ihanan rauhallinen ja tyyni, kulkenut oikein rentona ja pyöreänä molemmat päivät.
Laukan jälkeen ollaan myös menty mummoravia, eli vastaavanlaista ravia, kuin mitä laukkaa, eli aivan hidasta ja ns. "laiskaa" ravia. Ravissa ollaan myös tehty paljon loivia avoja.
Lotto on ollut siis aivan unelma nämä kaksi päivää, liike on parantunut ravissa jo jonkin verran, laukassa ja käynnissä ei ole mitään ongelmaa ollutkaan. Ravi on ihan normaalia, jos menen mummoravia, mutta tuntuu hieman jäykähköltä, jos ravaan isommin, joten ollaan pitäydytty siinä mummoravissa. Lottokin on ilmeisesti tykännyt tästä "mummoilusta", kun on kulkenut täysin jännittymättä koko ajan ja tehnyt kaikki pyytämäni asiat innolla ja mielellään.

Tänään satulansovituksen jälkeen, Outi tuli taas hieromaan Lottoa.
Outi hieroi n. 1h ja hieronnan jälkeen Lotto sai vielä magneettihoitoa 20min.
Hieronnan aikana saatiin nyt melkein selville se, mistä nyt kiikastaa. Eli lapa on yhä jumissa, on se sieltä hellittänyt jo ihan kivasti, mut ei ole siltikään täysin rentoutunut vielä. Lavan lisäksi myös saman puolen hauis on todella jumissa, ja suurin aiheuttaja taitaa tällä hetkellä olla se hauis. Lottoa vaivaa nyt siis joko todella jumissa oleva lihas, tai sitten lihas on lievästi revähtänyt. Mutta hoidamme vaivaa lievänä lihasrevähtymänä, koska parempi hoitaa pahempana, kuin onkaan.

Jatkan yhä kuuman pyyhkeen laittamista selkään joka liikutuksen jälkeen, koska tämä auttaa aina ja siitä ei koskaan ole mitään haittaakaan, ja liikutan Lottoa Outin antamien ohjeiden mukaan. Eli huomenna on siis ihan kävely, ylihuomenna teen töitä käynnissä ja laukassa loivien kiemuroiden avuilla. Sama humputtelu siis jatkuu, ja treenit pidetään kevyinä yhä.
Outi tulee viikon päästä taas hieromaan Loton ja hoitokertoja jatketaan n. viikon välein, kunnes hevonen on kunnossa.

Ennen hierontaa päätin jo, että Lotto ei tule starttaamaan viikonlopun kisoissa. Haluan Lotolle ainoastaan hyviä kokemuksia kilparadoilta, ja tällä hetkellä mielestäni sellaista ei tule, jos nyt starttaan.
Lotto on kuitenkin nuori hevonen, jolla on minulle vielä monia vuosia annettavanaan, joten jos yhdet kisat jos toisetkin jää väliin niin siitä jääkööt. Tietysti harmittaa, koska Oulussa olisi ollut meille niin hyviä luokkia, mutta ei voi mitään, hevonen on tärkein tällä hetkellä ja mennään hevosen ehdoilla, kuten olen aina aikaisemminkin maininnut. Kisoihin oltaisiin toki voitu lähteä, jos vaiva olisi ollut pienempi, tai parantunut nopeampaa.

Lottoa ei saa Outin mukaan jättää todellakaan seisomaan, vaan sitä pitää liikuttaa kevyesti joka askellajissa päivittäin, ja sitä täytyy jumpata joka ratsastuskerta.
Minulla ei kuitenkaan täällä Rovaniemellä ole ketään liikuttajaa Lotolle, jonka uskaltaisin jättää ventovieraan hevosen kanssa kolmeksi päiväksi yksin, joten päätin, että Lotto lähtee kuitenkin Ouluun mukaan perjantaina. Haluan kuitenkin itse olla vastuussa Loton liikutuksesta ja mahdollisesta paranemisesta, joten tämä päätös oli mielestäni oikea tällä hetkellä.

Sain järjestettyä Lotolle kolmeksi päiväksi karsinapaikan samasta tallista, kuin mihin Fiia menee kisojen ajaksi ja sain Lotolle vielä ympärivuorokautisen tarhauksenkin, joten miksipä ei?
Hierojanikin oli sitä mieltä, että tärkeintä on nyt se, että ratsastan itse hevostani, jotta sen kuntoutuminen olisi mahdollisimman hyödyllistä ja saan kuitenkin ratsastaa vapaasti tällä tallilla, mihin menemme, joten saan tällä tavoin kaksi kärpästä yhdellä iskulla = pääsen katsomaan ja auttamaan Annea kisoihin, plus pystyn liikuttamaan ja tarkkailemaan omaa hevostani samaan aikaan. Olisi todellakin harmittanut, jos en olisi päässyt katsomaan siskoni ratsastusta hänen toisissa aluekilpailuissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset