25. syyskuuta 2013

Aina ei onnistu, mutta silti yritetään!

Tahdon kiittää kaikkia teitä, jotka olivat vastanneet edellisen postauksen kyselyyn.
Kommentit olivat erittäin hyviä ja tulin niistä niin hyvälle mielelle, kun niin moni jo vastasi.
Kiitos teille ihanille lukijoille. :)

Hei sinä!
Jos et ole vielä vastannut edellisen postauksen mielipidekysymyksiin teille lukijoille, käythän vastaamassa! Tarkoitus on kehittää blogia paremmaksi, teitä lukijoita ajatellen. Siksi on erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni vastaisi. :)
Edelliseen postaukseen pääset tästä.

Kirjoitan nyt aika pikaisesti viimepäivien tapahtumista.

Lauantaina ja sunnuntaina ratsastin Lotolla ihan vaan eteenalas työskentelyä pitemmällä ohjalla.
Outi kävi myös katsomassa Lottoa lauantaina ja sanoi, että liike on puhdasta, eikä näyttäisi olevan mitään isompia ongelmia Loton liikkumisessa tai ruumiinkäytössä yleensäkään. Hieman se on ns. "jäykkä" ja jumppailtiin sitten paljon taivutuksilla viikonlopun yli.

Lotto päiväunilla lauantaina
Sunnuntaina ratsastin myös siskoni Annen hevosen Fiian.
Fiia oli tosi kiva, energinen vaikkakin alussa hieman pelleili maneesin oven kohdalla. Siellä selvästi oli jotain sen mielestä pelottavaa, kun se yritti aina laukata siitä karkuun, vaikka mentiin ravia.
Muutaman kerran oven kohdalla kehuin sitä tosi paljon ennenkuin se ehti säikähtää, ja sen jälkeen Fiia sitten hoksasikin, ettei siellä olekaan mitään pelottavaa, ja malttoi kiltisti ravata siitä ohitse sen jälkeen. Hauskoja nää nuorten hevosten tempaukset. :)
Laukassa Fiia oli myös tosi kiva, oikeaan kierrokseen tahtoi painua sisäpohjetta päin, mutta sain ratsastettua sitten sisäjalan kunnolla läpi, niin sen jälkeen Fiia oli tosi hyvä.
Loppuravailtiin ihan pitkin ohjin eteen alas, ja Fiia oli oikein tyytyväinen. :)

Oli mukava kyllä ratsastaa Fiiallakin pitkästä aikaa, edellisestä Fiian ratsastuksesta onkin tosi pitkä aika. Viimeksi taisin ratsastaa sillä Melaran kansallisissa nuorten hevosten luokissa. :)



Lähdössä maastoon.
Maanantaina lähdettiin Annen kanssa hevosilla pitkälle maastolle Pöyliövaaraan.
Meidän täytyy meno- ja tulomatkalla ratsastaa n. 1,5km pyöräteitä asutusten läpi ja ylittää kaksi isoa ja vilkasta tietä.
Hevoset alkumatkasta olivat molemmat aika jännittyneitä, ja vähän olivat säikyn oloisia, mutta rauhoittuivat sitten, kun edettiin vähän matkaa ja lopulta päästiin metsään maastoreiteille.
Käveltiin alkuun tosi pitkään ja sitten alettiin hiljakseen ravailla.
Ravattiin aika pitkästi, joten käveltiin tiuhasti välikäyntejä ja sitten otettiin myös pitkät pätkät laukkaa.
Kotiinpäin laukattiin ja ravattiin myös tosi pitkiäkin pätkiä ja hevoset käyttäytyivät kyllä ihan loistavasti! Mitä nyt Fiia välillä pukitteli takana. :D
Minä ja Lotto oltiin siis veturina ja Anne tuli Fiialla takana.
Lotto oli ihan hirveän kiltti, ja pystyin täysin kyllä nauttimaan ihanasta reippaasta laukasta metsän siimeksessä. Lotto oli laukassa niin rento, että venytti ihan eteen alas reippaassa laukassa!
Ihana reissu ja pitää alkaa käymään enemmänkin Pöyliön maastoissa, eikä aina vain oman tallin maastoissa. :)
Maaston pituus taisi olla lähemmäs 2h, puolet ajasta oli pelkästään käyntiä, kun jo pelkästään maastoille pääseminen ja poispääsy kestää sen puolisen tuntia per suunta.



 Hepat Hirvaalla
Eilen eli tiistaina mulla oli Loton kanssa Maija Kärkkäisen valmennus Hirvaalla. Anne oli Fiialla myös mun kanssa samassa ryhmässä, eli lastattiin hevoset yhdessä vinkkaan ja ajeltiin Hirvaalle.
Valmennus oli hyvä, mutta Lotto ei oikein malttanut kuunnella uudessa paikassa, juoksi vain alta karkuun ja olin itse ihan hukassa siellä selässä, kun ei pidätteetkään menneet läpi, vaikka kuinka hyvin yritin selässä istua vakaasti ja vaikuttaa hevoseen.
Valmennuksen lopuksi, Maija kävi Loton selässä ja oli samaa mieltä ratsastuksen jälkeen, kuin minäkin, että Lotolla on varmaankin takapäässä lihaskireyksiä, kun se heijastuu siihen, että se on huono ohjalle, eikä liiku niin rennosti kropastaan, kuin pitäisi.

Mullekin on tullut lihaskireyksiä selkään, ja olen käynyt viime viikolla hierojalla saamassa vähän apua. Tänään mulla oli taas hieronta, ja ensi viikolla vielä kolmas kerta. Sitten ,kun olen itse taas kunnossa lihaksistoltani, niin se vaikuttaa ihan hirveästi myös ratsastukseen ja pystyn olemaan vielä rennompana ratsastaessa, kun oma kroppa pelaa taas oikein.

Loton ehkä mahdolliset jumit jäivät mua niin vaivaamaan, että soitin päivällä Anterolle, ja Antero sanoi, että ei hätää. Kun viime kerralla käsiteltiin etupää ja saatiin etupää kuntoon, niin nyt on takapään vuoro. Ei kuulemma tarvitse olla huolissaan.
Lotto on kuitenkin iso liikkeinen, erittäin aktiivinen ja työteliäs hevonen + että se on nuori, niin tää on kuulemma nuorelle, ihan normaalia, että se menee takapäästä jumiin tällä kertaa. Se näköjään vaatii sen kaksi käsittelyä lyhyessä ajassa, jossa käydään läpi sekä etu-,että takapää.
Huominen Anteron käsittely peruuntui, ja käsittely siirrettiin ensi viikolle Anteron sairastumisen vuoksi. Voi harmi!

Onneksi on kuitenkin ihana pelastavaenkeli-Outi, joka tulee käsittelemään Loton lauantaina. Lotto saa Outilta oikein täyshoidon, eli yrttikylvyt ja kaikki. Ihanaa!

Älkää siis luulko, että Lotto olisi jotenkin "kipeä" ,ei se ole, se liikkuu yhä mielellään ja tekee töitäkin. Ratsastettavuus ei vain ole tällä hetkellä sitä luokkaa, mitä toivoisin sen olevan ja ulospäin ns. vierestä katsojille Lotto näyttää kivalta, kun ratsastan sillä, mutta ei se tunnu selkään niin hyvältä. Olen tosi tarkka, ja haluan, että hevonen tuntuu hyvältä selkään. Haluan hoitaa asiat mahdollisimman hyvin ja huolella jotta hevosella olisi mukavampi tehdä töitä kehollaan. :)


18 kommenttia:

  1. Jee uusi postaus!! :D

    Tosihyvä!! Nuo videot on just kiva lisä ja ne on hyvän mittasia (malttaa hyvin kattoa :D).
    Tulee lisähinku itelle päästä tallille ja ratsiin :))
    En varmasti valehtele ku sanon et sun blogi on yks hyvä buustaus sille et viittin oikeasti RATSASTAA Japea viikonloppuna! Ja vaiva antoi palkinnon, pappa näet oli hienompi ku osasin edes ajatella!! :)))

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Onpa ihana että saat mun blogista intoa itselle ratsastamiseen. :)
      Jospa meilläkin tää yhteiselo alkais pikkuhiljaa toimimaan Loton kanssa. Teen ainaki kaikkeni sen eteen, vaati mitä vaati! :)

      Poista
    2. No aivan varmasti alkaa toimimaan!! :))
      Et anna periksi vaikka mikä olis!
      Nuita alamäkiä välistä riittää ihan yli tarpeen mut pittää vaan yrittää silti jatkaa .. Ihan niinku oot tehnykki :)

      Ääretön määrä tsemiä, peukkuja ja muuta kannustusta!! :)

      -Nea

      Poista
    3. Kiitos Nea kannustuksista, tsempeistä ja kivoista kommenteista! :)

      Poista
  2. Hui kamala kun pelästyin. Luulin että jotain todella vakavaa tapahtunut, kun otsikko tommonen ja eka kuva tuo missä Lotto makaa. Oikeesti pelästyin ja sydän pomppas kurkkuun :D huh, väärä hälytys..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kamala sentään, anteeksi kovasti! :D Pakko vaihtaa otsikko ettei muutkin pelästy!

      Poista
  3. En tiedä vaidoitko vielä otsikkoa, mutta minäkin säikähdin! :D

    VastaaPoista
  4. En tiedä vaihdoitko vielä otsikkoa, mutta minäkin säikähdin! :D

    VastaaPoista
  5. Tosi kivalta näytti tuo sun siskonkin heppa sun alla! :) Ja toivotaan että Lottokin alkaa tuntua taas parhaalta mahdolliselta seuraavan Anteron käsittelyn jälkeen :)

    Kivalta kuulosti tuo teidän maastoreissu! Olispa meidänkin tallin läheisyydessä noin hyviä maastoja. Täällä päin on vaan ihan hirveesti kiviä, joten tollanen laukkaaminen ja ravaaminen pitkästi ei onnistu :/ Se olis niin kivaa ja tekis hepallekin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ihanasta kommentista.
      Oon kyllä itsekin tosi iloinen, miten hirveän kivat maastot meidän tallin lähistöllä on. Huonoa on tietysti vilkkaassa liikenteessä kulkeminen sen vajaat 2km jotta pääsee maastoihin, mutta hepat karaistuu siinä samalla. :)

      Poista
  6. Mikä tuon biisin nimi on tossa videossa missä meet Fiialla?:)

    VastaaPoista
  7. Mikä tuon biisin nimi on tossa videossa missä meet Fiialla?:)

    VastaaPoista
  8. Hyvä kun vaihdoit otsikon :) voisitko tehä jonkun tallipostauksen? Esittelisit tallia ja pihaa? Ja kotipostauskin olis kiva :)
    Mikä biisi tos maasto videos on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on hevonen Rovaniemen ratsastuskeskuksella, eli ollaan vuokralla, niin en usko, että olis soveliasta laittaa julkisuuteen toisen omistamasta tallista esittelyä.. :/
      Olen tehnyt aikaisemmin kotiposauksen, löydät sen tästä postauksesta: http://tanssivalordi.blogspot.fi/2013/03/my-home.html

      Biisi on Koobra feat. Joanna - Something real. :)

      Poista
  9. ihana toi maastovideo :) tässä rupee tekeen mieli hevosen selkään kun näitä kattelee.. Oma hevonen nyt saikkuillu kaks kuukautta ja saikkuilee toiset kaks kuukautta vielä, ärhäkkä niveltulehdus :/ Loto vaikuttaa kyllä aivan mielettömän täydelliseltä hevoselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, toivottavasti heppasi paranee pian. Kiitos :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset