13. syyskuuta 2013

Hammaslääkäri ja revitty hammas

Tänään oli niin paljon parempi päivä Loton kanssa entä eilen!
Jätin koulutuuppaukset tyystin tältä päivältä, ja ilahdutin hevosta (ja myös itseäni) hyppäämällä!

Rakensin maneesiin muutamia esteitä, hyppäsin siis itsenäisesti ja Minna oli kuvaajana ja puomin nostajana mukana. Kiitos taas Minna!

Laitoin maneesin katsomopäätyyn kolme kavalettia kaarevalle uralle, joiden väli oli 5m, keskelle maneesia diagonaali linjalle yhden pystyn jonka eteen 5m etäisyydelle puomin, oikealle pitkälle sivulle yhden laukan sarjan välillä 6m (okseri ja pysty), levennettiin sarjaväli 7m sitten, kun esteet nousivat yli 60cm.
Laitoin myös yhden tosi kapean kavaletin keskelle maneesia.

Halusin jotain pientä "ärsykettä" diagonaali linjalla olevalle pystylle, joten tungin sen alle kuutioita ja merkkitötsiä jotta esteestä tulisi vähän "pelottavampi".

Verryttelin Loton ihan normaalisti reippaassa ravissa taivutellen ja vaihdellen koko ajan suuntaa. Lotto oli ihan innoissaan alusta asti, tiesi varmasti, että pääsee hyppäämään!
Reipasta laukkaa myös molempiin suuntiin ja sitten tuli muutaman kerran ensin tätä ihan tosi kapeaa kavalettia ja vaihdoin sen päällä aina laukan. Jatkoin siitä sitten kolmelle kaarevalla uralla olevalle kavaletille ja, kun väli on vain 5m ei hevonen saisi ns. roikaista kavalettien yli, (jolloin väli jää tosi ahtaaksi) vaan sen täytyisi tulla rauhallisesti ja rytmikkäästi sisään ja ns. laukata vain kavalettien yli, jotta saa sen yhden laukan mahtumaan niiden väliin.
Lotto teki kavaletit kuin konkari konsanaan ilman mitään ongelmaa, ja tulin kavaletteja molempiin suuntiin muutaman kerran.

Annoin hetken huilia, ja sitten jännityksellä pystylle, joka on ahdettu täyteen ärsykkeitä. Taisin jännätä estettä enemmän, kuin hevonen, eikä Lotto loppujen lopuksi katsonutkaan koko estettä, hyppäsi vain kyselemättä yli.
Tulin estettä pariin kertaan ja sitten suuntasin sarjalle. Lotto aivan villiintyi ja vaan loikki menemään.
Nostettiin loppua kohti esteen 80cm korkeudelle, ja sitten tulin ns. pikku ratana näitä kaikkia ja Lotto vaan meni yli. On se niin huippukiva hypätä!

Mulla jännitti ensin tulla sarjaa, kun se oli nostettu isommaksi ja okseri näytti ihan jäätävän isolta, (koulutuupparin silmin) mutta Lotto hoiti homman kotiin. Lotto tiesi mitä se tekee, ja vei minut turvallisesti sarjasta yli vaikka mulla jännittikin. :)
Kerran Lotto tiputti okserin etupuomin, ja sen jälkeen huikkasin Minnalle, että nyt seuraavalla kerralla tullaanki sitten vielä korkeammalta, ja niinhän se Lotto teki ja hyppäsi ihan jumalattomalla ilmavaralla sen okserin, ettei varmasti kolauta. Hauska!

Mutta oli kyllä taas hauskaa, ja tätä me molemmat taidettiin taas tarvita, vähän tuulettumista tuuppaamisesta. :)

Kävin siis ratsastamassa ennen kahtatoista, ja menin sitten Annen kanssa käymään kaupungilla syömässä ja vähän shoppailemassa. Illalla tultiin takaisin tallille ilta seitsemän maissa, koska meidän hevosilla oli raspaus.
Marika (hirnuva hammas) raspasi siis Loton ja mikä tuuri, että Marika tuli juuri nyt!
Lotolla nimittäin oli kipeä sudenhammas oikealla puolella suuta, ja se poistettiin sitten tänään raspauksen yhteydessä.
Ei ihme, että Lotto on ollut viimeaikoina tosi huono oikealle ohjalle ja tästä se "niskurointikin" on johtunut varmasti. Lotolla oli vasemmalla puolella myös porras ja pieniä piikkejä ympäri suuta.
Nyt on taas hyvä suu, kiitos Marikan!

Hampaan poistosta johtuen, peruin koko viikonlopun kilpailuilmoittautumiseni, koska Lotolla ei saa ratsastaa kuolaimella kolmeen päivään.
Kisoja tulee aina lisää ja haluan pitää hevosen aina etusijalla, siksi päätin, että se sudenhammas poistetaan raspauksen yhteydessä.

Lottoa saa kuitenkin hampaanpoiston jälkeen liikuttaa normaalisti ja saan huomenna Saaralta lainaan Rambon Micklem multibridlet eli kuolaimettomat. Katsotaan miten onnistun pitämään hepan räpylässä niillä!

Tässä taas muutamia kuvia tältä päivältä, pahoittelen kuvien laatua. Maneesista ei oikein saa kovin tarkkoja kuvia. :)

Iloinen lapsi ulkona loppukävelyillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset