9. syyskuuta 2013

P-SM:it ohitse, kotona taas

Nyt olis sitten kauden viimeiset aluekilpailut taputeltu pakettiin ja ratsastettu.
Oulussa oli siis koulu P-SM:it 7.-8.9.2013.

Torstaina ratsastin Lotolla vielä viimeistely treenit kotona. Alkuun Lotto oli tosi kiva, ja tosi energinen. Sain ratsastaa samaan aikaan, kun meidän maneesissa kokeiltiin uusia äänentoistojärjestelmiä. Kyllä nyt kelpaa kuunnella musiikkia!

Perjantaina menin tallille jo 11 maissa, pakattiin Annen kanssa molempien hevosten tavarat valmiiksi jo torstai iltana, joten perjantaina ei tarvinut, kuin kantaa tavarat autoon ja hepat vinkkaan. Oltiin perillä Oulussa joskus neljän aikaan illalla.
Oulussa sitten laitettiin hevoset karsinoihin, hepat majoittuivat Pegasos talleissa.

Perillä!



Kävin perjantaina vielä myöhemmin liikuttamassa Lottoa, käytiin Äimäraution ihanissa merenrantamaastoissa laukkaamassa! Käytiin aika lyhyt maasto, n. 4 km yhteensä ravia ja laukkaa. Oli tosi hauskaa, ja Lotto oli tosi kiltisti koko ajan, vaikka olikin ihan uusi paikka. :)








Ratsastuksen jälkeen saa aina melassiveden.

Ratsastuksen jälkeen letitettiin hevoset valmiiksi lauantaita varten.

Lauantaina soi herätys 06.00, seitsemäksi mentiin tallille ruokkimaan hevoset.
Käytiin klo 08.00 ilmoittautumassa kilpailukansliaan, ja alettiin tekemään hevosille sykeröt leteistä.

Lauantain startti oli joskus 10 maissa ja menin verryttelemään aika myöhään.
Verryttelystä tuli aika pikainen, ja tosi nopeasti tulikin mun aika lähteä radalle, enkä ollut saanut ratsastettua hevosta läpi verkassa.

Noh, rata oli mun mielestä ihan surkea, Lotto jännitti radalla tosi paljon, ja meni taas tosi kovaksi kaulastaan ja suustaan. Yritäppä siellä sitten ratsastella sitä rataa...
Mutta ihan ookoosti saatiin kuitenkin prosentteja omasta mielestäni "surkeasta radasta".
Eli lauantaina oli Nuorten hevosten mestaruuksien ensimmäinen osakilpailu, luokka HeB:3 ja saatiin tästä 62,045%.





Tuomareiden kommentteja radasta:
 "Laadukas hevonen, mutta ei ihan läpiratsastettu tänään. Tasaisempi kuolaintuntuma"
"Iso liikkeinen hevonen, mukavan elegantteja kevyitä pätkiä. Paikoin kuitenkin jännittynyt -> vaikutti taivutuksiin ja käynnin laatuun."

Tuomarit olivat ihan oikeassa, en saanut ratsastettua Lottoa tarpeeksi läpi verryttelyssä, ja jännittyessään Lotto menee tosi vaikeaksi ratsastettavaksi, ja haluaisi karata peräänannosta. Kivoja pätkiäkin saatiin radalla aikaiseksi, mutta olisi voinut mennä paljon paremminkin.

Radan jälkeen molemmat hevoset päiväruuille karsinoihin, ja itse lähdettiin katsomaan kisoja, ja erityisesti sennumestaruuksien 1. osakilpailua.

Illalla laitoin vielä Loton kuntoon, ja kävin ratsastamassa sen vielä toiseen kertaan sille päivälle. Halusin ratsastaa Loton hyvin läpi, ennen sunnuntaita.
  Ratsastin Lotolla raviradan keskellä olevalla ratsastuskentällä jotain 20min. Alkuun Lotto vähän vänkäsi vastaan, mutta sain sen tosi kivasti läpiratsastettua loppua kohti.












Sunnuntaina mentiin vasta 9 maissa tallille, ja annettiin hevosille ruuat. Annettiin lauantai iltana hevosille vähän reilummin heinää, jotta voidaan sitten nukkua vähän pitempään.
Siellä ne hepat aamulla 9ltä vielä mussuttivat, joten hyvin oli riittäneet heinät yön yli.

Korjailtiin sykeröitä aamulla, ja sen jälkeen käytiin katsomassa kilpailupaikalla ponien 2. osakilpailua.

Sunnuntaina hyppäsin Loton selkään puoli 12 jälkeen, jotta ehdin sen tarpeeksi hyvin verkata.
Mun startti oli joskus 12.40, joten ehdin hyvin verrytellä melkein tunnin ja tuli kyllä tarpeeseen!
Lotto oli alkuun niin täynnä virtaa, että ensimmäinen puoli tuntinen meni saada se rauhalliseksi ja kuuliaiseksi. Toinen puolituntinen meni sitten treenaillessa pätkiä radasta, ja Loton ratsastettavuus parani mitä enemmän tehtäviä teetätin sillä.

Sunnuntaina siis Nuorten hevosten mestaruuksien 2. osakilpailu, luokkana HeA:2 ja saatiin siitä 61,034%.
Lotto oli yhä jännittynyt radalla, mikä vaikutti tietysti kaikkeen, mutta parempi ratsastettavuus, entä lauantaina radalla.
Harmittavasti en saanut Lottoa tarpeeksi suoraksi ennen ensimmäistä keskiravia, joten se teki siihen tosi ison tahtirikon. Muuten rata meni suht hyvin, tietysti Lotto olisi voinut kulkea paljon rennompana ja tasaisemmalla tuntumalla, mutta miten kerrot hevoselle, että älä jännitä?
Kyllä se jännittäminen hellittää, kun saa tarpeeksi ratoja alle ja paljon kokemusta lisää.






Tuomareiden kommentteja:
"Laadukkaat ja tahdikkaat liikkeet, ajoittain kuitenkin jännittynyt. Suorittaa hyvin, mutta siirtymisissä jännittää, melko vahvan oloinen edestä. Rentoutta lisää, niin hyvä tulee!"
"Kauniisti liikkuva hevonen, hevonen voisi olla pyöreämmässä ja tasaisemmassa muodossa"

Taas ihan oikeista asioista tuomarit mainitsivat. Lotto oli sunnuntaina aika vahva edestä, ja mulla oli pätkittäin täysi työ pitää se hallinnassa, mut toisaalta se oli parempi, kuin lauantaina silti.

Sunnuntain luokan jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut kyytiin, hevoset vinkkaan ja kotia kohti.
Oltiin kotona joskus kuuden maissa illalla, kaikki ihan rättipoikki väsyneinä. :)
Hevoset olivat kyllä tosi tyytyväisiä, päästessään taas omaan karsinaan.

Täytyy sanoa, että kisat olivat taas tosi hyvin järjestetyt, OR:lle on aina kiva tulla kisaamaan, kun kaikki sujuu ja kuulutukset kuuluvat hyvin joka paikkaan, ei tarvi arpoa, että monesko siellä radalla nyt on menossa.

Vaikkei sijoituksia tullutkaan meille tälläkertaa, niin saatiinpa taas rutkasti lisää kokemusta, ja ensi vuonna sitten kokeneempina uudestaan kilpailemaan nuorten mestaruudesta.

Lotto on 5-vuotias ja kuitenkin niin vähän kilpaillut, että hommaa riittää ja ratsastettavuudessa on paljon tekemistä vielä.
Tasaisuutta ja varmuutta tarvitaan, mutta senkin eteen on tehtävä töitä ja näistä kilpailutilanteista hevonenkin oppii, ja saa lisää varmuutta.

Itse radoista ei ole kuin kuvia, mutta verryttelystä on videota, ja laitan sen tähän loppuun. :)

 


Miten teillä lukijoilla meni viikonloppu? Kävikö joku muukin kilpailuissa? :)

1 kommentti:

  1. Pakko kommentoida tännekki ku noi maastot näyttää vaan niiiiiiiiin mahtavilta!!!! :D
    Miks täälläki ei vois olla!!!!

    -Nea (:

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset