15. syyskuuta 2013

Tallin kotikisoissa talkoilemassa

Eilen oli siis meidän tallin kouluratsastuskilpailut, ja toimin koko kilpailuiden ajan tuomarin sihteerinä. Meinas kyllä käsi jo krampata viimeisissä starteissa, kun kynä sauhuten piti kirjoittaa.
Oli kyllä tosi hienoa olla sihteerinä ensimmäistä kertaa. Sain tosi paljon uusia näkemyksiä ja pääsin sisälle siihen, mitä työtä tuomarit tekevät ja mitä se pitää sisällään. Tuomarin pitää olla koko ajan tarkkana ja seurata ratsukkoa, osata arvioida pisteet oikein kokonaisuudessaan, mikä on välillä varmasti tosi haastavaa!
Tykkäsin kyllä kovasti, ja opin uusia asioita, sekä oli mukavaa suoritusten välissä vaihtaa tuomarin kanssa molempien näkemyksiä eri asioista ja suoritettavista liikkeistä ja arviointi kriteereistä. Sain tuomarilta paljon näkemyksiä siitä, mikä on tärkeää, mitä tuomari hakee suoritukselta, miten arvioidaan ja miksi yms riippuen ohjelmasta.

Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä, että ihan Oulusta asti oli tullut porukkaa meidän seuran järjestämiin koulukilpailuihin. Ihan mahtavaa, että saadaan meille paljon myös ulkopuolisia kilpailijoita!

Ratsastin kilpailuiden jälkeen Lotolla joskus kahdeksan maissa illalla.
Hengissä selvittiin ensimmäisestä testistä ratsastaa kuolaimettomilla suitsilla!

Lotto rentoutui pyöreäksi heti kuolaimettomilla jo käynnissä, ja kulki kivasti myös ravissakin.
Laukassa Lotto oli aika virtaisa ja ei ihan malttanut rentoutua, kun ratsastuksen aikana rakennettiin rataa tämänpäiväisiin estekilpailuihin, joten menoa ja vilskettä oli maneesissa.
Lotto pysyi kuitenkin koko ajan hanskassa, vaikkei vastannutkaan pidätteisiin kovin maltillisesti.
Ihan hyvin siis meni kuitenkin. :)

Tänään Lotto sai ansaitun vapaapäivän, kun minä toimin tämänpäiväisissä estekilpailuissa ratahenkilökuntana ja liputtajana. Ehkä ihan parasta seurata estekilpailuita suoraa asian ytimestä, eli radalta. Kisat menivät tosi kivasti, ihan harmittelin 80cm luokan aikana, ettei itse päästy osallistumaan, mutta ensi kerralla sitten! :)

Olen nyt ihan into piukeana, koska huomenna menen Kaakamoon, (Tornioon) ratsastamaan Katan yksityisvalmennukseen. Kata on siis Master-tason opettaja, ja pääsen valmennukseen jollain hänen omista hevosistaan.
Katalla on tosi upeita vaativille radoille koulutettuja hevosia sekä muutama ihan interiäkin menevä, joten pääsen ihan kunnolla varmasti tekemään, mikä on tosi hyvää vastapainoa Loton ratsastuksen ohella. En malta odottaa! Ihanaa päästä ihan oikeasti osaavan hevosen selkään!
Toivottavasi osaan vielä ratsastaa. ;)

Pakko laittaa tää kuva. Miten iloinen voi hevonen olla raspauksessa? Meillä käyvä raspaaja raspaa hevoset aina irti, ilman rauhoittavaa karsinassa. Lotto oli kyllä tosi kiltisti ja seistä nökötti paikallaan. :)

Lotto sai kauniit kouluhevosen sukat kylmäsaven avulla ;)

10 kommenttia:

  1. käytkö vielä töissä tai muuaalla vastaavassa? menetkö Kaakamoon valmennukseen päivällä ja hoidat loton illalla vai toisinpäin vai miten? :) sori tämä kauhea tiedustelu :D Lotosas on todella komea nuori hevonen ja olet tehnyt hienoa työtä sen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo nyt käyny töissä. Menen ennen Kaakamoon lähtöä tallille, putsaan karsinan ja menen kolmeksi Kaakamoon. Tuun vielä illaksi tallille ratsastamaan Loton, eli joskus 7 maissa illalla oon takas tallilla. :)
      Voi kiitos kovasti! :)

      Poista
  2. Jos on sama nainen kun raspasi mun entisen naapurin issikan niin hän on kyllä todellakin TOSI taitava työssään! :)
    Raspasi nimittäin kys. issikan ilman tuota raspaus härpäkettä! Poni kiltisti napotti suu auki ja anto hoitaa hommat! :)

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Marika on kyllä tosi taitava raspaaja, ja tietää 100% varmasti mitä tekee. Erittäin pätevä työssään.
      Kyllä Marika käyttää sitä härpäkettä, jotta pääsee syvimpiin hampaisiin käsiksi, mutta ottaa sen pois sitten kun raspaa niitä lähimpiä hampaita tai ns. pyöristää reunoja. :)

      Poista
    2. Siis joo, en meinannukkaan että ei käyttäs ollenkaan, et pitäs tyyliin jonain kidutusvärkkinä :D
      Siis ylipäätään ihailin ku varmaan kovin moni raspaaja ei noin toimi (?) :)
      Suurin osa pitää pantaa alusta loppuun .. (?)
      Ja ei sillä et itekään olisin sitä mieltä että karmeaa kiduttamista koko panta! :)
      Huippua että on nuin taitavia ihmisiä täälläki! :))
      Kun eikö ne yleensä parkkeeraa paaaljon etelämmäs ..

      -Nea

      Poista
    3. hmm.. tuo "härpäke" ei ole panta laisinkaan vaan se on suun avaaja. :) On kyllä kiva että löytyy noin ammattitaitoisia ihmisiä myös täältä lapin perukoiltakin. :)

      Poista
    4. Mulla tuli oikosulku, ei tullu päähän ton oikeeta nimeä :D Panta oli vähän väärä sanavalinta, myönnän :DD

      -Nea

      Poista
  3. Minulla olisi nyt vähän erilainen kysymys ja haluaisin kuulla sun mielipiteen kun kuitenkin olet omistanut monta hevosta:)
    Minä nimittäin etsin itselleni omaa hevosta ja haluisin tietysti sen olevan "täydellinen". Oon käynyt katsomassa muutamia hevosia ja nyt viimeisin on varmaan hyvä löytö. Eli järjellä ajateltuna kannattaisi ottaa tämä mutta kun itselleni ei kuitenkaan tullut sellaista tunnetta et tän mä haluun. Niin mitä mieltä sinä olet? Kannattaako ottaa tämä vai kannattaako odottaa sitä fiilistä?
    Kun sinä olet ostanut hevosia niin onko sinulle tullut se fiilis että tämän mä haluun ilman yhtään epäröintiä vai oletko ottanut sen mikä on vaikuttanut hyvältä ja tuntunut kivalle?
    Kiitos paljon jos jaksat vastata :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kysymyksestä.
    Mulla tuli Loria ostettaessa silloin se tunne että "tää on se mun hevonen" ja Lori osoittautuikin loistavaksi ostokseksi, vaikka sille sattuikin valitettava tapaturma. Tapaturmaa ei kuitenkaan olisi estänyt mikään, eikä se johtunut mistään vammasta eikä röntgenkuvissakaan ollut mitään poikkeavaa. Huonoa tuuria sanoisin näin.

    Lottoa ostettaessa mulla ei tullut samaa fiilistä, tietysti siihen vaikutti myös se, että Lori lopetettiin silloin hiljattain. Loton ostin kuitenkin sen takia, että se osoitti tarvittavaa potentiaalia reilusti yli vaativalle tasolle, tykästyin koeratsastuksessa myös sen innokkuuteen tehdä töitä, ja sen ilmaviin, keveisiin ja laadukkaisiin liikkeisiin.
    Ensimmäisellä kerralla en ihan saanut sitä oikeaa "tatsia" joten kävin Loton ratsastamassa kaksi kertaa ennen ostopäätöstä.

    Mun mielestä jokaisen ihmisen kohdalle ei välttämättä osu se ihanne hevonen, jota voisi sanoa "täydelliseksi" hevoseksi. Jos tämä kokeilemasi hevonen vastaa käyttötarkoitusta, se on potentiaalinen, TERVE ja hyvä ratsastettava, niin miksi ei? :) Jos liikaa odottaa sitä omaa ihanne hevostaan, sokeutuu ja se oikeasti hyvä ja käyttötarkoitusta vastaava hevonen voi mennä ohi silmien, kun etsii vain sitä "ainoaa ja oikeaa".

    Tietysti jos kokeilet hevosia, ja jo heti selkään päästyäsi tunnet epäröintiä ja hevonen ei tunnu hyvältä, ja saat tunteen että se ei ehkä vastaa käyttötarkoitusta, niin sivuuta se heti. Ethän jatkossakaan halua ratsastaa hevosta, joka ei ollutkaan ihan niin kiva ja tarjolla olisi kuitenkin ollut se "parempikin" hevonen? :)

    Toivottavasti vastaukseni auttoi sinua hevosen etsinnässä. Muista, mielipiteitä on monia, mutta mun mielestä kannattaa enemmän kuunnella järkeä, kuin tunnetta. :)
    Jos sulla on mahdollisuus, käy kokeilemassa tätä kivaa hevosta toistamiseen, joka olisi mahdollinen uusi hevosesi. Testaa sitä, kokeile rajoja, vie se epämukavaan tilanteeseen, niin selviää lisää hevosen luonnetta, ja kykyä toimia uudenlaisissa tilanteissa ja niistä selviytymiseen.
    Jos hevonen tuntuu hyvältä, ja se selviytyy myös hankalista tilanteista halutulla tavalla, on se varmasti hyvä hevonen, JOS se vastaa edelleen käyttötarkoitustasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä neuvoista! Menen katsomaan hevosta uudelleen ja pidän nämä asiat mielessä :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset