10. syyskuuta 2013

Estetunnilla!

Olin tänään illalla Loton kanssa Sarin pitämällä estetunnilla.
Alkuun saatiin verkata itsenäisesti ravissa ja laukassa. Verryttelyn jälkeen alettiin tulla alkuun ensin pieniä ristikkoja, joista pikkuhiljaa nostettiin sitten pystyt. Ratsastettiin alkuun sitten pieniä tehtäviä jotka olivat korkeudessa 60cm, lopuksi hypättiin rataa jonka korkeus oli 80cm.
Tämän päivän tarkoitus oli treenata vähän sunnuntain estekisoja varten, ja tuli kyllä tarpeeseen!

Alkuun tuntui, että oon ihan hukassa, enkä saa hevoseen kunnon kontrollia. Lotto alkuun vähän innostui ja lisäsi vauhtia ensimmäisten esteiden jälkeen ja vähän jäädyin sitten, jännityksissäni selkään.
Sari sai tosi hyvin kyllä ruoskittua mut ruotuun ja loppua kohti alkoi jo sujumaan paremmin. Tiukoissa käännöksissä oli alkuun vähän kääntämisongelmia, mutta kun tajusin itse ratsastaa ja istua kunnolla takajalkojen päälle, niin ei se kääntäminen ollutkaan niin vaikeaa.

Sovittiin Sarin kanssa tunnin päätteeksi, että alan käymään Sarin estevalmennuksissa nyt jatkossa ainakin kerran viikkoon, että saan itselleni varmuutta ja rutiinia esteisiin. Lotto kuitenkin selvästi rakastaa hypätä, ja sillä on kapasiteettiä hypätä isompiakin ratoja, niin miksipä ei. Hyvää vaihtelua, ja tykkään itsekin kyllä hypätä ja haluan kehittyä myös siinä lisää.

Oli kyllä hyvä tunti ja Sari on hyvä valmentaja!
Hyvä fiilis oli valmennuksen päätteeksi, ja hevonen oli tosi iloisen oloinen. Ehkä se tästä vielä alkaa sujumaan, kun opettelee itse vaan ratsastamaan. :)

Anne oli ottamassa kuvia, joten tässä niitä sitten myös. Kiitos Annelle kuvista! :)















8 kommenttia:

  1. Hienosti näyttää kyllä Lotto hyppäävän! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, se hyppää kyllä tosi hyvin. :) Ja tosi nätisti pelastaa, jos ite kämmään. Huomaa kyllä, et se tietää mitä se tekee. :)

    VastaaPoista
  3. Mihin aikaan päivästä yleensä ratsastat? :) Miten siellä tallilla suhtaudutaan jos sinne tulee vaan katteleen? Onko siellä ilmoitustaulua johon sais jättää omia ilmoituksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla oikeestaan oo tiettyä aikaa, mut yleensä oon siinä 12-1 maissa päivällä tallilla. Riippuu oikeastaan päivästä. Joskus meen illallakin vasta. Meidän tallille on vapaa pääsy, eli kaikki ovat tervetulleita. :) toimiston edessä on ilmoitustauluja :)

      Poista
  4. Laita joskus hyppyvideo :P

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuolla blogin kätköissä kesältä kaksi estevideota :)
      Pitäis pyytää joku kuvaamaan, sitten kun oon taas estetunnilla niin saataisiin siitäkin videota :)

      Poista
    2. Määkihän voin tulla kuvaileen, jos ei ketään muuta siihem hetkeen irtoa ja vaan aikataulut natsaa :)

      Häätyy vaan pikkasem tarkemmin tutustua ton canonin videokuvaus asetukseen, ettei ihan säätämiseksi kuvaustilanteessa mene ':D

      -Nea

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset