3. syyskuuta 2013

Treeniä aina vaan

Lauantaina ratsastin Lotolla ensi lauantain kisojen He:B 3 rataa läpi, ja Lotto oli tosi kiva! Tein ensin vain pätkittäin radan asioita ja lopuksi ratsastin radan kerran läpi kokonaisuudessaan. Rata on tosi helppo, ja siinä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Lotto tuntui tosi kivalta, kuuliaiselta ja liikkui reippaasti.


Sunnuntaina menin aamulla jo puoli 10 maissa Hirvaalle. Katsoin ensin parin tallilaisen estetuntia, ja auttelin puomien kantamisessa ja nostamisessa.
Sen jälkeen lähdin laittamaan Kassion kuntoon, ja ratsastin sen kentällä.
Verryttelin Kassiota alkuun tosi kauan kevyessä ravissa, ja sen jälkeen laukassa. Oikea laukka ei oikein tahtonut alkuun pyöriä, joten otettiin kevyttä laukkaa kentän ympäri muutaman kierroksen pitkällä ohjalla, niin johan vertyi!
Tein paljon väistöjä ravissa ja laukassa taas suoristelin heppaa väistättämällä sitä uralta pois.
Lopuksi sain sit taas Kassion suoristettua ja sen jälkeen meno oli tosi helppoa, ja mukavaa!

Kassion ratsastuksen jälkeen ajoin omalle tallille, laitoin Loton kuntoon ja menin maneesiin.
Ratsastin sunnuntaina sitten Nuorten hevosten mestaruuksien toisen osakilpailun luokan, eli He:A 2:sen ensin radan pätkinä, ja lopuksi kaksi kertaa radan kokonaisuudessaan läpi. Tämäkin rata sujui tosi hyvin meillä kotitreenissä, mutta pitää erityisesti kiinnittää huomiota radalla pariin asiaan, ja korjata niitä hieman tämän viikon aikana, jos pystyy.

Kaikenkaikkiaan ollaan saatu erittäin hyvät treenit näin viikonlopun aikana, hevonen on ollut erittäin fiksu, ja kuuliainen, tehnyt kaikki pyydettävät asiat suoraa sydämestä ja erittäin hyvällä motivaatiolla. On se muuttunut niin parempaan suuntaan käsittelyn jälkeen, että huhheijjaa!


Eilen, eli maanantaina lähdin sitten aamulla aikaisin Eevan, ja hänen miehensä Tarmon seuraksi ja avuksi viemään Leka Ouluun, Haukiputaalle Anteron käsittelyyn. Kävi kyllä tuuri, että Eevakin pääsi hevosensa kanssa, kun Antero ei ota yleensä uusia asiakkaita.
Anteron käsittely ja matkat menivät hyvin, oltiin tallilla illalla vasta puoli 8 maissa, ja yhdeksältä olin vasta omalla tallilla.
Noh, ei muutakuin ratsastusvehkeet päälle, ja menoksi.

Kävin ratsastamassa 35min, Lotolla maneesissa. En keskittynyt tänään erikoisemmin mihinkään muuhun, kuin siirtymisiin ja niitä tehtiin ihan hirveä määrä 35min aikana.
Alkuun tein käynti- ravi siirtymisiä niin, että Loton täytyy lähteä pienin askelin raviin, eikä heti kauhomaan miljoonaa.

Sen jälkeen ravailin kevyttä ravia ympäri maneesia vaihdellen jatkuvasti suuntaa.
Ratsastuksen aikana tehtiin ihan mieletön määrä erilaisia siirtymisiä. Ihan hirveästi siis!
Mutta kyllä se tuotti tulosta, kun jaksoin vain tehdä. Loppuun heppa oli tosi kivasti avuilla ja kuunteli, odotti koko ajan mun seuraavaa käskyä maltilla, eikä kuvitellut jo alkukäteen tietävänsä, mitä pyydän.

Meillä tuli Loton kanssa tällä ratsastuksella vain kerran sellainen tilanne, missä mun täytyi vaihtaa tehtävää kokonaan, kun Lotto yritti jo ennakoida ja taas tietää paremmin, kuin minä, että mitä nyt pitää tehdä. Laukannostot on sille sen verran hauska juttu, että se haluaisi niitä tehdä vain ja aina! Heh.

Noh, mutta treenit ovat siis sujuneet tosi hyvin, ja paremmin, kuin on ajateltu, eli nyt ollaan tyytyväisiä kaikkeen ja valmistaudutaan P-SMeihin niin hyvin, kuin osataan!
Pidetään loppuviikko vielä treeniä, mutta treenit kuitenkin kevyinä, että jää virtaa ja innostusta vielä kisaviikonloppuunkin hevoselle.



Tänään olis sit tarkoitus mennä paljon puomeja, ja treenata niiden avulla hevosta. Tietysti vaihtelu virkistää myös hevosta, niin sekin on yksi syy, miksi tänään ei treenata niin totisina kisoja varten, vaan pidetään hauskaa pääosassa. :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvältä tuo meininki, teillä on loistava tulevaisuus! :)

    Teetkö muuten mitään poikaystäväsi kanssa? Joo tiiän, et kerro koko elämästäsi täällä, mutta tuntuu että oot aina tallilla tai jossain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kiitos kovasti! :)

      Joo, teen kyllä, kun asutaankin yhdessä, niin nähdään joka päivä muutenkin.
      Oon vaan tykänny pitää tän blogin ihan vaan hevosaiheisena, kun en halua omaa yksityiselämää sekottaa tähän mukaan. Ehkä joskus saatan kirjoittaa omastakin elämästä, mut en halua kirjoittaa muista ihmisistä, ellei ne sitten itse halua :)

      Poista
  2. Kisataankin viikonloppuna samasta mestaruudesta :) Leevin kanssa tosin lähdetään vain huvikseen mukaan, kun on niin lyhyt matka. Se ei ole vielä valmis Helppo A-tasolle, mutta ehkä nuoria hevosia voidaan katsoa vähän sormien läpi ;)
    Tsemppiä treeneihin ja kisaonnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa ompa kiva! Toivotaan, et saadaan kivat tuomarit! :)
      Kiitos ja tsemppiä ja onnea teillekin viikonlopun koitoksiin, pidän teille peukkuja siihen Aan rataan! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset