19. syyskuuta 2013

Rento eteenalas- päivä

Tänään meillä olikin Loton kanssa ravipainoitteinen eteenalas- päivä ja jätettiin laukka tältä päivältä kokonaan pois.
Alkuun treenattiin käynnissä paljon siirtymisiä askeleessa, eli tehtiin käynti- keskikäynti siirtymisiä ja toisinpäin. Yritin itse olla mahdollisimman paljon häiritsemättä hevosta, ja myödätä reilusti liikkeen mukana, ja Lotto rentoutui tosi nopeasti ja kulki pehmeänä ja letkeänä suorittaen pyydetyt asiat tosi innokkaasti. Näissä ei kyllä aikaisemminkaan ole ollut juurikaan ongelmaa, mutta halusin nyt tänään keskittyä omaan istuntaan ja apujen käyttöön mahdollisimman tehokkaasti.

Tehtiin muutamia käynti- ravi siirtymisiäkin, ja tässä pyrin siihen, että Lotto lähtee raviin rauhallisesti ja letkeällä askeleella, ei siis kiirehtien tai harpaten, kuten sillä on välillä tapana, kun se on niin innokas. En jarruttanut Lottoa siis siirtymisessä millään tavalla, pidin käden rentona ja paikallaan, mutta istuin itse mahdollisimman tiiviisti ja rennosti sen ympärillä ja tein selkeät ja pienet avut. Lotto malttoi tosi hyvin kuunnella parin toiston jälkeen, ja olin tosi tyytyväinen, kun se vastasi apuihin niin maltilla.

Jatkoin siirtymisien jälkeen ihan ympäri maneesia, taivutellen hyvin ympyröillä molempiin suuntiin, tehtiin paljon loivia kiemuroita ja vaihdeltiin paljon suuntaa. Lotto oli koko ratsastuksen ajan ihan yltiö rento ja rauhallinen, joten kyllä se auttoi, että keskityin enemmän myös itseeni tänään ja sain itsestänikin tosi rennon ja rauhallisen vaan miettimällä koko ajan sitä mun omaa istuntaa.
Lotto oli molempiin suuntiin tosi hyvä, varsinkin oikeaan suuntaan ei ollut yhtään ongelmaa, mikä on ollut lähiaikoina meille se vähän "vaikeampi" suunta. Vasempaan suuntaan Lotto tahtoi alkuun vähän painua pohjetta päin ympyrällä, mutta sain sen tosi nopeasti korjattua ratsastamalla sisäjalan kunnolla läpi.
Kaikinpuolin rento ja ihana eteenalas- päivä tänään. Oli ihanan rentouttavaa varmasti molemmista. :)


Otan nyt ihan aiheeksi jatkossakin keskittyä paljon enemmän mun omaan istuntaan, täytyy pyytää taas siskoa pitämään mulle tunteja, jotta saadaan lisää tehoa mun istunnan parantamiseen ja hiomiseen. Yksin on joskus niin "vaikea" ratsastaa, kun ei ole kukaan korjaamassa virheitä ja ohjeistamassa, eikä meidän maneesissa ole kauhean hyviä peilejä, niin niistäkään ei nää koko totuutta. Onneksi kuitenkin keskittymällä ja tuntemalla pystyy hahmottamaan omia virheitä myös ilman peilejäkin, joten tänään olin tosi hyvällä mielellä, kun sain pidettyä hyvän ryhdin kurinalaisesti koko ratsastuksen ajan, vaikken välillä nähnyt itseäni, kuin vilaukselta viilettäessämme peilin ohi. Lisää vaan kurinalaisuutta ja istuntatunteja ,niin saadaan minutkin taas ruotuun. ;)

Huomenna olis sitten Lotolla vuorossa juoksutus päivä ja lauantaina Outi tulee katsomaan Lottoa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset