8. toukokuuta 2014

Hyppyjä

 Lotto sai näyttää todellisen estehevosensa taas tänään - mikäs sen parempaa vaihtelua kouluhevoselle, kuin kokonaan lajin vaihto hetkellisesti!
Voi, että meillä oli niin hauskaa!


Tänään siis hypättiin pitkästä aikaa. Lotto oli alusta asti tosi ihana!
Tein alkuun paljon kaarevia uria ravissa ja temponmuutoksia pitkille sivuille. Kovinkaan kauaa ei tarvinut ravissa tehdä töitä, kun heppa oli heti niin hyvin kuulolla!
Ravin jälkeen käveltiin hetki, ja sitten laukkaa. Laukkasin samalla kaavalla, mutta aika pian alettiin tulla toisen pitkän sivun vieressä olevaa jumppasarjaa. Laitoin neljä estettä peräkkäin välein 3m ja tulin ensin niitä molemmista suunnista parin toiston verran.
Pienen kävelytauon jälkeen lisättiin jumppasarjan perään pysty, johon laitoin portti-esteen. Eli ensin jumppasarja, siitä kaksi laukkaa portti-pystylle. 
Lotto ei sanonut portista mitään, vaikka en ole sen kanssa sitä koskaan aikaisemmin hypännyt. Selvästi sillä on homma hanskassa! ;)


Parin hyvän toiston jälkeen jätin jumpan pois ja tultiin parit kerrat vielä diagonaali linjalla olevaa pystyä, jonka alla oli talo täytteenä. Tästäkään Lotto ei sanonut mitään, meni yli ihan lunkisti vaan. Ihana, kun se on noin rohkea ja taitava, hyppää kaiken mitä eteen keksiikin vain laittaa!


Tässä se tuli vähän lähelle, hyppy oli myös sen mukainen. :P
Otettiin tänään aika maltillisesti hyppyjä siis. Olen nyt niiiiin hyvällä mielellä - Lotto oli unelma ratsastaa, se oli todella rauhallinen ja malttavainen, ei säntäillyt tai kaahotellut vaan oli koko ajan mun kanssa tekemässä ja pystyin itse olemaan koko ajan alusta loppuun asti rentona ja nautiskella. Aivan ihanaa hypätä tuolla hevosella, sen sydän niin vetää esteille!

Käytiin Loton kanssa lopuksi vielä maastossa kävelemässä loppukäynnit ja sitten mentiin talliin.


Pieni estehevonen <3
Huomenna Lotto saa hölkätä taas liinassa - se rokotettiin tänään, joten loppuviikon treenit pidetään tosi kevyinä ja rentoina.

Sunnuntaina koittaa jännä päivä - aletaan tallimme omistajan (Meijun) kanssa rakentaa tallin tontille maastoesteitä! Tulee mm. paljon tukkiesteitä, yms.
Ihan huippua, en malta odottaa, että päästään Loton kanssa testaamaan niitä!

10 kommenttia:

  1. Olen kade! Ihana rohkea Lotto. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin rohkea! Pelastaa kuskia myös kaikessa. ;)
      Kiitos Kaisa!

      Poista
  2. Millainen Loton hyppyhistoria on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotto on 4vuotiaana, ja aivan 5v täytettyään hypännyt jonkin verran mm. vesimattoja ja sitten kotitreeneissä 130cm rataa ja tehtäviä ongelmitta.
      Mun kanssa se ei ole hypännyt erikoisesteitä juuri lainkaan tässä vuoden aikana - esteet mun kanssa ovat olleet siinä max. 100cm. Viime talvena tosin mun valmentaja hyppäsi sillä 120cm rataa, ja hevonen vaan tyyliin liitelee yli. En uskalla edes miettiä, kuinka korkeita se tuolla hyppykapasiteetilla pääsis. :p

      Itse en uskalla vielä kovinkaan isoja hypätä, kun on sen verran taukoa hyppäämisestä yleensäkin + olen kouluratsastaja, en halua tehdä virheitä turhaa isommilla esteillä. Lotto tosin on niin taitava esteillä, että sitä voisi sanoa jo tätikuljettimeksi, kun se vie mut aina perille ja antaa virheet anteeksi. :)

      Poista
  3. Vieläkö Rorkilla on yksäreitä vai saiko vain muutama jäädä? Sivuilla lukee, että nyt Meiju keskittyy ratsastuskoulutoimintaan ja enää ei voida yksäreitä ottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rorkilla on vielä muutama yksityinen. Yksi niistä on lähdössä, mutta loput jäävät ainakin toistaiseksi. Mulla ja mun siskolla on luonnollisesti pysyvä paikka omille hevosille, kun ollaan töissä siellä.
      Meiju ei ota talliin tällä hetkellä enää yksityisiä, vaan juurikin laajentaa tuntitoimintaa ja lisää tuntihevosten määrää sen hetkisten resurssien mukaan. :)

      Poista
  4. Tuleeko maastoesteet tuntiratsastajien käyttöön? +sulla on tosi ihana blogi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä tuosta, mutta mahdollisesti joo. :)
      Voi kiitos paljon! :)

      Poista
  5. Monta kertaa oot tippunut Lotolta vai oletko tippunu koskaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mennessä en ole vielä tippunut kertaakaan, onneksi. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset