4. toukokuuta 2014

Viikon kuulumiset ja kuvia

Moikka taas!
Tää mun elämä on ollut tällä viikolla kaikinpuolin liian hektistä ehtiäkseni blogin ääreen. Pahoittelut siitä!


Sunnuntaisten aluekoulukilpailuiden jälkeen ollaan Loton kanssa pidetty treenit aika kevyinä.
Maanantaina juoksutin Loton kevyesti liinassa, tiistaina sai viettää ansaittua vapaapäivää.
Keskiviikkona ratsastin maneesissa kevyesti kaikki askellajit läpi ja torstaina Tiina (mun estevalkku) tuli ratsastamaan Loton. Tiina teki Loton kanssa tosi paljon siirtymisiä ja muutenkin ratsasti Lottoa vain läpi hyvin ja kuulolle.

Torstaina samaan aikaan, kun Tiina ratsasti Lottoa, ratsastin itse siskoni hevosella Fiialla. Ei mitään kummempaa, askellajeja läpi ja fiilistelyä, on se Fiia vaan ihana hevonen! Nyt olisi tarkoitus alkaa ratsastamaan Fiiaa säännöllisesti silloin tällöin Loton rinnalla. Mukavaa, kun pääsee ratsastamaan muitakin hevosia, kiitos Anne. <3


Myöhemmin illalla ratsastin vielä tallimme omistajan toisen hevosen Niilon. Ratsastin sen hyvin jokaisessa askellajissa, taivuttelin, tein siirtymisiä ja innostuttiin tekemään jonkin verran sulkujakin ravissa ja laukassa, sekä vaihtoja. Ihan huippu tuo Niilo, oikea temppukone jolla on tosi kiva ratsastaa! Niiloakin on tarkoitus alkaa ratsastamaan silloin tällöin! :)



Perjantaina ratsastin Lotolla ensimmäistä kertaa isolla estekentällä tälle keväälle! Ihanaa kun pääsee jo ulos ratsastamaan!
Pidettiin Loton kanssa perjantain treenit ihan perusratsastuspohjalla. Tein ainoastaan vain siirtymisiä, ja hain oikeita vasteita. Pidin ohjat melko pitkinä, ajatuksena saada se oikein hyvin venymään ylälinjastaan avoimessa muodossa. Lotto oli erittäin rento, ja meni tosi hyvin!
Tällä tekniikalla mennään nyt hetki, että saadaan tää meidän kadonnut yhteistyö taas pelaamaan..
.."Fall down seven times, stand up eight"..

Alkuraveissa muodolla ei mitään väliä, kunhan saan sen reagoimaan oikeisiin vasteisiin. Tässä ratsastin sitä tarkoituksella pois tuntumalta - Lotolla on helposti tapana jäädä roikkumaan ohjaan ja tällöin se ei kanna itseään rehellisesti.



Tein ratsastuksen aikana paljon myös kuvassa näkyvää "nostavaa ohjaa" eli tässä annoin sille mahdollisuuden kantaa itse itsensä. Vasen kierros on meille vaikeampi,  helposti varsinkin volteilla heppa tahtoo jäädä vasempaan ohjaan vähän makaamaan. Tässä tein nopean, pienen ns. pidätteen ylös ohjalla ja sitten heitin ohjan pois - ei mahdollisuutta jäädä roikkumaan. Lotto tajusi tämän tosi nopeasti, ja oli niin kiva!
Lotto on ollut vähän väsähtäneen oloinen, vaikka ollaan menty tosi kevyesti. Siispä oma sairastumiseni (kuumeessa, again...) sattui "hyvään saumaan" ja Lotto sai olla eilen myös vapaalla ja  saa viettää myös tämän päivän tarhaillen - Fanni lupasi myös käydä sitä kävelyttämässä illalla vielä. :)

Mitään sen erikoisempaa ei ole mun viikkoon mahtunut, mutta kun on opinnot, työt, henk.kohtaiset asiat, parisuhde, hevonen..  - tämä viikko on mennyt täysin kaikkeen muuhun keskittyen, kuin blogiin. Onneksi postaustahti tulee kuitenkin palautumaan taas normaaliksi tässä vähän ajan sisällä!

Loppuun vielä lisää muutamia kuvia kuluneelta viikolta:
Joo-o.. Huomaa että käytiin vähän ulkona. :p





Ihana Lapin kevät... Parisen viikkoa on ollut aivan ihanan lämmintä, auringossa miltei +20 astetta!
Eilen ilmasto muuttui aika radigaalisti ->
+5 astetta -> sataa auringonpaisteessa jäätävä määrä rakeita. Puolen tunnin päästä aurinko pilveen -> sataa lunta.
Viimeinen kuva otettu tunti rakeiden jälkeen, welcome back winter, byebye summer.... HUOOOOH!! >:(
Onneksi nyt paistaa aurinko ja lumi sulaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset