24. toukokuuta 2014

Kesä, vihdoin!

Nyt vihdoin ja viimein taisi se kesä tulla tänne Lappiinkin! 
Viikon sisään on vihreys ihan "räjähtänyt" käsiin! Viime viikolla oli vielä tosi synkkää ja syksyistä ja puut vielä ihan lehdettömiä. Nyt jokapuolella on vihreää ja tuntuu aivan kesältä - elohopea kipuaa päivän aikana jopa +30 asteeseen auringossa!

1. Lotto reppana ihan naattina kuumuudesta johtuen. Kuva otettu 5pvää sitten, puut vielä ihan kaljuja.
Eilen oli todella kuuma, selvästi tämä yht'äkkinen lämpötilojen muutos on hevosillekin aika tukalaa aikaa näin alkuun. Ymmärrettävistä syistä pidettiin siskoni kanssa hevosilla astetta kevyempi päivä - käytiin Pöyliövaaran maastoissa vajaa kahden tunnin lenkki. Käveltiin suurimmaksi osaksi, ja vain muutama pätkä otettiin ravia. Huhhuh, että oli kuuma!
Tuntuu niin kuumalta, kun helteet tuli näin yllättäen - viime viikolla oli vielä yöpakkasia ja nyt on öisinkin ollut yli +15 astetta!

2.
3.
Loton liikutuksen jälkeen suunnattiin auton nokka kohti Hirvaan Ratsukievaria. Kävin pitkästä aikaa ratsastamassa Masilla. :) Masihan siis ei asu enää samalla tallilla oman hevoseni kanssa, vaan muutti kaupungin toisella puolella sijaitsevalle tallille - ei tule ratsastettua sillä enää yhtä paljon, kuin ennen. Välimatka omalta tallilta Hirvaalle on sen verran pitkä, ettei mulla riitä aika tehdä töitä, liikuttaa omaa hevosta ja ajaa vielä matkan taakse liikuttamaan muita hevosia. Näin vapaapäivillä tällainen järjestely onnistuu toki helposti!

Masin kanssa käytiin rauhassa ja aikaa käyttäen kaikki askellajit läpi. En tehnyt mitään kummoisempaa, kuin perusjuttuja. Masi oli aluksi hieman "unessa" eikä oikein reagoinut apuihin toivomallani tavalla, oli vähän vino jne. mutta hetken päästä hevonenkin heräsi ja ryhtyi töihin. :) Ihana Masi, se on niin symppis! 

 Masin kuvat: Fanni Haapa-aro ja Noora Uusitalo
4.
5.
6.
7.
8.
Tänään töiden ohella juoksutin Loton liinassa. Lotto oli tosi pirteän oloinen, muttei kuitenkaan ylienerginen. Ajatuksena oli tänään juoksuttaa se mahdollisimman kevyesti, jotta jaksaa huomenna sitten kaahottaa esteistä ylitse. ;) Muuten kyllä ratsastan yleensä aina ennen kilpailuita suht normaalisti, mutta haluan nyt mennä kisoihin mahdollisimman virkeällä hevosella. Kilpailupaikalla on kuitenkin pehmeämmät pohjat, kuin mitä meillä on kotitallilla, joten voi olla, että väsy iskee nopeammin - ken tietää.

Lotto oli oikein lungisti, juoksutin yhteensä n. 20min, jonka jälkeen käytiin maastoissa kävelemässä ja maistelemassa vähän alkukesän ensimmäisiä vihreitä. :)

Juoksutuskuvat ottanut Fanni Haapa-aro
9.
10. *pärsk*
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

 Mitäs tykkäsit kuvista? :)
 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, taas kerran! Uskallatko veikata montako kuvaa sulta löytyy Lotosta? ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :)
    Mulla on siitä varmaan tuhansittain kuvia.. :D

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset