19. helmikuuta 2014

Astetta rennompi päivä

Tänään oli tallilla aika leppoisa päivä, kun Linda ratsasti taas Loton ja kävin Annen ja Fiian kanssa kävelyllä niin, että itse olin Fiian selässä. (Fiia on siis siskoni Annen hevonen)


Linda jumppasi Lottoa hyvin läpi tänään taas nivelillä tosi hartaasti ja rauhassa. Lotto näytti tosi upealta, elastiselta ja rennolta - kantoi itseään todella syvässä muodossa.

Fiia on ollut nyt klinikan jälkeen parisen viikkoa ihan kävelytyksellä, ja Anne halusi ottaa meistä kuvia, niin kiikuin Fiian selkään tänään. Käytiin ulkona tunnin verran kävelemässä maastoissa, oli kyllä mukavaa ja kotoisaa istua taas Fiian selässä pitkästä aikaa. :)


Alkuun Fiia oli aivan tohkeissaan, se osaa joskus olla aika villi näin kevyellä liikutuksella mm. saattaa hyppiä aika rajustikin pystyyn ja vetää pienimuotoista "rodeoshowtaan", mutta tänään se oli oikein rauhallinen ja selvittiin aika kivuttomasti pelkällä piffaamisella. ;)


Ensimmäisen kierroksen jälkeen käveltyämme, Fiia rentoutui oikein tosissaan ja pystyin antaa sen kävellä oikein pitkällä ohjalla, syvässä muodossa reipasta käyntiä. Fiia oli aivan mielissään, kun välillä tehtiin siksak-väistöjä reunalta reunalle, se oikein tarkkaan vastasi jokaiseen antamaani apuun ja oli tosi miellyttävä!
Tuo hevonen kyllä on niin onnessaan, kun pääsee näin sairasloman jälkeen tekemään edes jotain tehtäviä. Voin vain kuvitella, miten mahtava se voikaan olla ensi maanantain klinikkakontrollin jälkeen, kun sitä saa alkaa liikuttaa kaikissa askellajeissa. Nyt voisi sanoa, että tuo kuukauden loma on tehnyt Fiian päälle todella hyvää - nyt se on todella hyvällä työmoodilla valmiina töihin. :)
On se hieno tyttö! <3

Oma ilmeeni oli jotain sanoinkuvaamatonta. ;)
Oli ihan hyvä tilaisuus testata samalla, tuossa Fiian kanssa kävellessä vähän tuota mun "vamma" kättä, että mitä se sanoo. Kädessä ei ainakaan kävellessä tuntunut mitään kipuilua, vaikka oli pätkittäin ohjat ihan kunnolla tuntumalla. Mulla on nyt siis palannut viime yön jälkeen tunto takaisin käteen, mutta tuo peukalo on yhä todella kipeä ja voimaton. Se myös rutisee oudosti, kun sitä liikuttaa suuntaan jos toiseen. Yäk..

Linda on saanut nyt kahden ratsastuksen aikana Lotosta jo ihan hyvin irti, niin kuitenkin tuon mun peukalon takia Linda ratsastaa Loton vielä huomennakin, tällä kertaa kangilla. Katsotaan jos ylihuomenna pääsisin sitten jo itse Loton selkään treenailemaan. Kauhea hinku takaisin Loton selkään, vaikka en olekaan ollut kuin muutaman päivän ratsastamatta sillä. :P

Fiammeggiare-R <3
Fiia on kyllä oikea halinalle. Se rakastaa niin paljon, kun sitä paijaillaan ja halitaan! :)

Jotenkin tosi jännittävää, että enää neljä päivää, ja ollaan menossa taas Ouluun klinikalle. Hui,hui!

Ihana Leevi <3

Kiva määrä jääpuikkoja. :p



Hauskaa loppuviikkoa kaikille!! :)


5 kommenttia:

  1. Minulla tuo rutiseva ääni johtui siitä kun peukalosta oli luu haljennut pystyynpäin joten kävisin näyttämässä lääkärille tai kuvauttamassa sen sormen. Itselläni siis liikkui normaalisti tuo peukalo murtumasta huolimatta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kauhea! Joo oon kyllä menossa lääkäriin tän sormen kanssa. :)

      Poista
  2. Tiesitkös, että kun heppa hyppää pystyyn apuohjilla sopivasti niin se on varma lento selälleen tai sitten se kaatuu koska sillä heittää tasapaino :) Apuohjat ovat juuri vaarallisia pystyyn hyppivillä hevosilla, ei hyödyksi! Eri asia on sitten jos tämä 'Fiia' hyppelee jonkun 20cm maasta :) Mutta on tuo söpö hevonen kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. hehheh..Kiitos kommentistasi, mutta tässä ei ollut kyllä päätä eikä häntää nyt. Jos hevonen hyppää pystyyn apuohjien kanssa, ei se todellakaan ole "varma lento selälleen". :p
      Gramaanit ovat ihmisen kädessä, ei lukittuna kuten ns. joustamaton sivuohja. Kädellä pääsee myötäämään, jotta hevonen ei pääse koskaan tuollaiseen pisteeseen, kuten kuvailit. Tuo kuvaus sopisi ehkä jollekin todella nuorelle/vaarallisen tavan oppineelle hevoselle, tai todella kokemattomalle apuohjien käyttäjälle, mutta ei muuten järkevälle hyvin koulutetulle ratsulle.
      Fiia kyllä hyppii pystyyn ihan kunnolla ilman apuohjia, mutta apuohjien kanssa ei hypi pystyyn ollenkaan, eli kyllä niistä on tässä tapauksessa hyötyä. Sairaslomalla olevaa, todella energistä hevosta on muutenkin turvallisempi kävelyttää selästä gramaanien kanssa, kuin ilman mitään. Tästäkin asiasta on miljoonia eriäviä mielipiteitä, eikä tässä tapauksessa ole vain yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa. :)

      Kiitos huolenpidostasi, mutta tiedäthän, että hevonen ei ole minun, joten minun kauttani "ohjeita" on turha jakaa. :)

      Poista
    2. Piti tosin mainita vielä, että Fiiahan ei siis harrastamalla harrasta tuota pystyynhyppimistä, vaan se tekee sitä vain silloin, jos ottaa jostain liikaa kipinää/on erittäin energisellä ja malttamattomalla päällä saikkuilun jäljiltä. Aika harmitonta siis. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset