23. helmikuuta 2014

Happy face!


On taas ollut ihan huippu päivä, oon koko päivän ollut yhtä hymyä, kun kerrankin asiat alkaa  rullaamaan hyvin omalla painollaan! Nyt tulee hehkutusta - i can't help it!

Minnan ottamat kuvat eiliseltä






Menin tänään tallille 12 maissa ja ensin ratsastin taas Wimmellä. Wimme oli todella paljon mukavampi kuin eilen, ja sain työskenneltyä sen kanssa vähän syvemmin tällä kertaa.

Kuvat ottanut Fanni Haapa-aro







Aika hieno pysähdys! :)
Hieno heppa!

Wimmen ratsastuksen jälkeen Anne (siskoni) tuli pitämään mulle "istunta"-tuntia.
Meillä on siis ollut Annen kanssa yleensä käytäntö, että vuorotellen pidetään toisillemme aina tunteja, mutta nyt se on vähän jäänyt, kun ollaan oltu molemmat tosi kiireisiä pidemmän aikaa. Tänään onnistui kuitenkin yhteisaika niin, että Anne jouti tulla vähän katsomaan mun ja Loton menoa.
Ratsastetaan Annen kanssa aika samalla lailla, meillä on jotenkin tosi luonnollista opettaa toinen toisiamme ja tokihan osataan lukea toisiamme todella hyvin, ja näin ollen toisen opettaminen/neuvominen on tosi vaivatonta.


Koko tunnin ajan keskityttiin ihan enimmäkseen mun omaan istuntaan. Tehtiin pääty-ympyrällä suoristuksia, ja siitä reiluja taivutuksia nopeina ns. "sykäyksinä" jotta saadaan Lotto hyvin taipumaan sisäpohkeen ympäri, pyöristymään ja keskittymään, kun on paljon tekemistä.
Anne sai tosi nopeasti autettua mua mun istunnan kanssa, Lotto oli oikeastaan alusta asti ihan mielettömän upea! Se oli todella malttavainen, koko ajan mun avuilla, se oli koko ajan mun kanssa siinä, kantoi itseään oikein ja tahtoi miellyttää entistä enemmän, mitä enempi sitä kehui.

Annen avulla saatiin mun istuntavirheitä korjattua hetkessä todella paljon, pystyin olemaan ihan tajuttoman rento myös siinä tilanteessa, kun Lotosta tuntui vaikealta, ja sain sen tekemään yhteistyötä mun kanssa koko ajan, vaikka oli pätkittäin sen mielestä vähän hankalaa. En menettänyt otetta siitä koko tunnin aikana, mikä on mulle ihan sairaan iso saavutus, tuo hevonen on ollut viimeiset kaksi kuukautta aika hankala, mutta tänään se oli aivan kuin eri hevonen, kun sain mun oman kropan ja istunnan kuntoon! Tänään pääsin oikeasti käsiksi siihen fiilikseen ja tunteeseen, että miltä sen pitää tuntua ja pystyin pitää siitä tunteesta myös kiinni.
Lotto oli niin ihana, se oli ihan älyttömän rento, elastinen, tahdikas ja sain sen pelkällä istunnalla aina vain syvempään ja syvempään muotoon, jolloin se liikkui oikein läpi selän ja tuntui ihan mahtavalta ratsastaa sitä, kun pystyin ratsastaa sitä ihan kunnolla pohkeella kohti ohjaa ilman, että koko hevonen jännittyy ja katoaa alta tuhatta ja sataa.


Nyt vihdoin Lotto (ja minä!) on oikeasti hiffannut sen, minkä eteen ollaan tehty niska limassa töitä!
Takaosa oli todella aktiivinen, alla voimakkaasti ja se oli etuosastaan kevyt ja näinollen myös kevyt kädelle, eikä ollut edes siihen vaikeampaan suuntaan (vasempaan) yhtään vahvasti sisäohjassa vaan ihan kevyt tasaisesti molemmille ohjille. Tänään pystyi hakemaan jo sitä näyttävyyttä askeleisiin, ja voin sanoa, että tunne siellä selässä oli jotain ihan mahtavaa, kun tehtiin ihan oikeasti hevosen kanssa saumattomasti yhteistyötä, ja tällaista tunnetta ei ole ollut pitkään aikaan.

Pari kertaa tunnin aikana Lotto jännittyi sekunniksi, mutta palautui heti takaisin rennoksi, kun muistin pitää oman mielen aivan tyynenä tilanteessa, kuin tilanteessa niin, että saan siirrettyä sitä kautta hevoseen positiivista energiaa, jolloin se uskaltaa luottaa muhun ja rentoutua.

Suurin ongelmahan meillä on Loton kanssa ollut se, että kun se jännittyy niin sitten aina "menetän" sen, kun se jännitystila jää sille vähän "päälle", ja sen jälkeen sen ratsastettavuus on jotain aivan kauheaa. Nyt ollaan kuitenkin vihdoin päästy askel eteenpäin, ja vaikka tänään Lotto jännittyi - jännittyi vain sekunniksi ja sen jälkeen rentoutui taas, enkä hetkeksikään menettänyt sitä.
Ihan mahtavaa!!!


Otettiin tunnin aikana kaikki askellajit läpi molempiin suuntiin, ja oikeastaan tehtiin vain siirtymisiä, suoristuksia ja taivutuksia. Anne kehui meitä tosi paljon - mulla oli niin voittajafiilis tunnin jälkeen, että ei ollut ilonkyyneleet kaukana taaskaan! Niin tuo hevonen osaa aina vain yllättää!
Tokihan tässä samalla opin itse ratsastamaan sitä koko ajan paremmin, ja hevosen ratsastettavuushan on aina kiinni siitä, miten itse sitä ratsastan. Mun istunnasta ja apujenkäytöstä kaikki on kiinni. Lotto on niiiin herkkä, ja ei mistään helpoimmasta päästä, kun se on niin reaktiivinen - voin sanoa olleeni hukassa sen kanssa monet kerrat. Tänään palaset kuitenkin loksahtelivat pikkuhiljaa kohdilleen, ja kaikki tuntui niin paljon helpommalta!
Nää on just niitä päiviä, minkä eteen sitä ollaan tehty ahkerasti töitä - nää on niitä arvokkaimpia hetkiä, jotka kasvattaa sitä rajatonta motivaatiota jaksamaan myös niinä vaikeinakin aikoina!

Oli kyllä niin ihanaa, kun meni näin hyvin juurikin tällä viimeisellä ratsastuskerralla ennen Loton sairaslomaa. Tästä on niin hyvä jatkaa sitten, kun Lottoa saa alkaa taas liikuttamaan toipumisajan jälkeen. Im so happy, kiitos Anne!! :) <3








Onnellinen hevosenomistaja <3
Lässytyshetki, tuitui Lotto!


Huomenna starttaakin taas auto kahden hevosen kanssa kohti Oulua! Pitäkää peukkuja, että kaikki menee oletetusti! :)

Oikein ihanaa, alkavaa viikkoa kaikille heppahöperöille! <3



4 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Tuli niin hyvä mieli tästä postauksesta! Ootte juuri oikeat toisillenne!

    VastaaPoista
  2. Lotto on kyllä niin ihana💜

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset