2. helmikuuta 2014

Sitä sun tätä



Eilen Lotto sai viettää ansaittua vapaapäiväänsä tarhailun muodossa. Olin tallilla jo aamulla ennen seitsemää, kun tein taas aamutallin. Aamutallin jälkeen tein vielä päivätallin, ja klo 14 päästiin Annen kanssa lähtemään jo ennalta suunnitellulle reissulle, Haaparannan Hööksiin. (Haaparannalle Rovaniemeltä ajaa n.puolitoista tuntia.)


Päästiin perille aikalailla aikataulussa, ja shoppailtiin sitten siellä reilun tunnin verran.
Lotolle löysin uudet ohjat, show shinea, karvapehmusteita, uuden ratsastusloimen, heppanameja,  mulle uudet ratsastushanskat, ymsyms. kaikkea "turhaa", mutta sitäkin tärkeämpää, eikös? :D
Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka ja mitä - onneksi sain hillittyä mun ostovimmaa, ja pääsin kaupasta ulos, aika pienellä rahanmenetyksellä tällä kertaa. Hehe!



Viiden maissa lähdettiin kotimatkalle. Anne sai luvan ajaa kotiin, kun minä ajoin Haaparannalle. Pelijako täytyy olla ehdottomasti. ;)
Siinä sitten turistiin ja naureskeltiin kaikenmaailman turhillekin jutuille, kunnes havahduttiin siihen, että vastaan tuli viitta "Ouluun 28km". Siis TÄH!!?
Oltiin ihan varmoja, että ollaan kohta kotona jo kotona - yhdet on sitten melkein Oulussa asti, ajaneet kauemmas Rovaniemeltä sellaiset reilut 100km.. :p Oltiin siis moottoritieltä ajettu vahingossa Rovaniemen rampin ohi. Ei kauheasti naurattanut, kun käännyttiin takaisin kotiin - navigaattori sanoi matkaa olevan vielä 178km.. Damn!
Siis en ymmärrä, miten onnistuttiin tuossa - blondit!! Tuota väliä on sahattu miljoonat kerrat, ja Rovaniemeltä Haaparannalle on maailman yksinkertaisin ajaa..
Mitä tästä opimme.. Älä aja ilman navigaattoria edes tuttua matkaa, jos on hauskaa seuraa, voi mennä risteykset aika pitkän matkaa ohi! :D

Tänään löin Lotolle estevermeet niskaan, ja mentiin maneesiin jumppailemaan korotettujen ravipuomien ja jumppasarjan muodossa. Lotto oli tosi rauhallinen, ja suht simppeli, mutta pientä kyyläys/sähläys energiaa oli. Kuitenkin treenit sujuivat oikein leppoisasti tänään. :)

Video on aika huono laatuinen - vääntäkää mutterista paremmaksi! :)
Linkki videoon
  


Pari tuntia ratsastuksen jälkeen, Outi tuli taas hieromaan Loton.
Lotto nautti ihan hirveästi hieronnasta taas kerran ja nyt viimekertaisen hieronnan jälkeen, Lotto ottaa ihan kympillä hieronnat vastaan. Viime kerrallahan hieronta meni niin syvälle sen mieleen, että se katosi tältä planeetalta - jos joku lukijoista muistaa. :P
Tänäänkin hieronta meni myös siis aivan nappiin.

Olin vähän alkuun jo manaillut sitä sen oikeaa puolta, että se saattaa olla aika tukossa - ihan toisin kuitenkin kävi! Lotto oli nyt miltei jokapuolelta aivan auki. Aikaisemmin sen kaulassa ja lavoissa on ollut hierojalle tosi paljon töitä, mutta nyt ne olivat ihan rennot ja auki. Takajalkojen lähentäjissä oli pientä kireyttä, sekä ristiselän alueella. Muuten heppa kaikinpuolin hyvässä kunnossa, ja ne pienetkin jumit mitä oli, saatiin hieronnalla auki. Upeaa!
Hieronnan päätteeksi Outihan tekee aina sen "kikan" missä vaikuttaa tietystä pisteestä (hevosen otsassa) maksaan asti, niin taas Lotto katosi jonnekin svääreihin. Hieronta iski taas syvälle sen mieleen, mikä on tosi hyvä asia. Tästä tietää, että hieronta menee perille ja keho ottaa sen 100% vastaan. :)
Lotto "muissa maailmoissa" hieronnan jälkeen..
Se on niin syvässä unessa, ettei reagoi edes ääneen tai kosketukseen.. :P
(kuvan ottanut Outi.)
Hieronnan jälkeen meillä RoUrin joukkueeseen kuuluvilla alkoi joukkuekokous. Käytiin läpi paljon asioita, ja joukkuetoiminnan konseptia tälle vuodelle mm.tästä päivästä lähtien, Linda on siis meidän koulujoukkueen uusi joukkueenvetäjä. Huippua!
Tänään myös tapahtui kummia, nimittäin tästä päivästä lähtien, kuulumme Loton kanssa koulujoukkueen lisäksi myös...... estejoukkueeseen! Aika jännää!
Ja ei, emme ole vaihtamassa alaa, vaan alunperinkin on ollut tarkoitus tällä kaudella kilpailla ainakin aluetasolla nuorten hevosten esteluokkia kouluratsastuksen ohella ns. mielenvirkistykseksi. Lotolla on kuitenkin huippu potentiaali estepuolelle, joten pitäähän sekin hyödyntää! :)

Nyt meidän ohjelmaamme (Lindan kouluvalmennusten, sekä itsenäisten treenien ohella) ,kuuluu myös ainakin kaksi Miia Suomen- estevalmennusta kuukaudessa.
Kyllä siitä Lotosta vielä esteheppakin saadaan, (-tai ennemminkin musta parempi kuski esteille) kun on hyvät valmentajat apuna!
Ei tässä oikeastaan muuta ongelmaa ole, kuin se, että saadaan mulle sitä rutiinia myös hyppäämiseen. Lotto kyllä tekee mitä tahansa (vaikka ilman mua,hehheh!) mutta on se mulle huomattavasti mukavampaa hypätä, kun rutiinia omaan hyppäämiseen saadaan lisää valmennuksien avulla. :)

On kyllä hommaa taas ensi viikoksi; Huomenna käydään Loton kanssa kävelemässä maastossa hieronnan jäljiltä, tiistaina vuorossa Lindan kouluvalmennus, keskiviikko-torstai aamu+pvätalleja, perjantaina viikoittainen radanratsastus ns. "startti" ja lauantaiksi yritän saada Miia Suomen- estevalmennuksen. Ensi viikolla pyrin myös käymään ainakin kolme kertaa salilla, joten tylsää ei ainakaan tule olemaan! :)


 Hauskaa alkavaa treeniviikkoa kaikille!


4 kommenttia:

  1. Ettekö käy Loton kanssa sitten Pulliaisen valmennuksessa ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me yleensä käydään aina Mintun valmennuksissa, mutta tässä kuussa Mintun valmennus jää Loton osalta väliin. Saaralla menen kyllä Mintun valmennuksiin taas. :)

      Poista
  2. Huh, kylläpäs sulla on puuhaa tälle viikolle, hauskaa treeniviikkoa myös sinne! :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset