25. helmikuuta 2014

Keväistä täällä Lapissakin


Voi vitsi, että tänään on ollut aivan upea päivä!!
Lämpötila oli aamusta asti jo plussan puolella, päivällä tallilta kotiin lähtiessäni en voinut olla ihastelematta sitä, miten läheiseltä ajatukselta kevät tällä hetkellä tuntuukaan. 

Päätiellä aivan sulaa

Välijoentien hiekkatiekin kohta jo hiekalla!
Auringossa lämpötila kohosi tänään jopa +7 asteeseen, lumi sulaa kohisten. Päätiet ovat täysin sulat ja aurinko sokaisee silmiä, heijastuessaan märästä tiestä. Ilma tuoksuukin aivan keväältä, linnut laulavat ja fiilis on mahtava. Nyt uskaltaa jo vähän toivoa mielessään; "Tulisiko kevät tänä vuonna sittenkin jo aikaisin?"
Tällähetkellä ajatus jo nykyisestä tilanteesta tuntuu uskomattomalta. Ollaan Lapissa, helmikuussa ja täällä on lämpötila ollut jo pitempään plussan puolella. Siis täh? Juuri tähän aikaan, viime vuonna oli ne pahimmat pakkaset, eli -35 astetta joka päivä!
Ei toki siinä, jos kevät tosiaan tulee näin aikaisin, niin se passaa mulle ihan loistavasti, kunhan kesällä ei sitten sada lunta. ;)

Sain EoHippokselta sponsorituotteina Lotolle kokeiluun Equi Balancen Magnesiumia (3purkkia), Joint Balans- lisäravinne valmisteen luustolle, nivelille ja sarveisaineelle, sekä Aseptin antiseptisen suihkeen haavoille, ruhjeille yms. :)

Potilaalle, eli Lotolle kuuluu oikein hyvää. Menin tänään heti jo aamusta tallille.
Aki (kengittäjämme) tuli ottamaan Lotolta vasemman etusen kengän pois.
Lotoltahan toissapäivänä tippui oikean etusen kenkä maneesissa ja nyt, kun sitä ei saa kengittää (liikaluut juuri siinä kohdassa mistä kengittäjä pitäisi kiinni kengityksessä) on parempi, ettei toisessakaan etusessa ole kenkää. Lotto saa siis tepsutella parisen viikkoa ilman etukenkiä.

"Mamma katso, ilman kenkiä!"
Kengän poisto meni tosi nätisti, Lotto ei sanonut mitään. Aki käsitteli jalkaa kyllä tosi varovasti, joten kiitos siitä hänelle!
Kengän poiston jälkeen mun piti vaihtaa Loton etusiin vielä kääreet, kun eilen klinikalla laitetut alkoivat jo repsottaa ikävästi, eivätkä enää suojanneet akuuteinta kohtaa.
Mulla vähän jänskätti ottaa kääreitä pois, kun en tiennyt miltä jalat kääreiden alla näyttävät. Onneksi sain huokaista - jalat olivat vielä ihan normaalit ja pintapuolisesti siistit. Jalat olivat tosi kuivat ja hyvät, paitsi liikaluiden ympäristö oli eilisen toimenpiteen jäljiltä ihan kuuma. Lotto ei kuitenkaan lainkaan aristanut jalkojaan - sen kanssa oli kyllä tosi helppo touhuta. Nätisti antoi putsata jalat laimealla betadinella, sen jälkeen kuivasin jalat, laitoin bacibact-voidetta ja lopuksi käärin jalat hyvin uusilla ja puhtailla kääreillä.


Lotto oli aamulla jonkin verran ihmeissään, kun ei päässyt ulos ja oli levoton. Kuitenkin hoidettaessa rauhoittui, ja sen jälkeen palasi oikein rauhallisena ja levollisena takaisin karsinaan syömään heinää ja lisäreitä. :)

Ihana Lotto <3
Nyt jos tää kevät tosiaan tulee näin aikaisin, niin ei ole enää kauaa siihen, että päästään jatkamaan taas talliremonttia, JEE!!


13 kommenttia:

  1. Ihanaa, kevät! Kesä on mahtavaa mutta kyllä keväässäkin on sitä jotain =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, oon ihan tohkeissani pelkästään siitä, että aurinko LÄMMITTÄÄ jo! :D

      Poista
  2. Täydellistä, että nyt on jo näin keväistä! Ei tarvitse jäätyä heppojen kanssa ulkona touhutessa, kelpaa :D

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanaa mustakin, että on jo niin keväistä!! Voi kun se nyt vaan pysyis plussan puolella :-)

    VastaaPoista
  4. Minäki fiilistelly ihan huolella aikasta kevättä! Toivottavasti pysyis kelit tämmösenä eikä tuli takatalvea :)
    Puhelimesta tuossa kattelin, olikohan maanantaina, et pitkän ajan ennusteessa lupailis kylmimmillään -6 ja sekin vain yhtenä päivänä! Muuten koko ajan max pari astetta pakkasta
    Näytti ennusteen aina huhtikuun loppuun saakka :) Tottahan tuo tuosta varmasti muuttuu mutta jos ei kovin paljoa kumminkaan :D

    Ihana tuo kuva missä Lotto ojentaa koipea "Äiti mullon tässä pipiki nääkkö sää, voisit puhaltaa sen pois, jooko?" :')

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, toivotaan että nyt säilyis näin ihanan lauhat kelit!
      Hehe niinpä, ihana Lotto esittelee pipiä. ;)

      Poista
  5. Onko toi Equin magnesium magnesiumoksidia? Magnesiumin imeytyvyyksissä on eroja ja kiinnostais löytää viimeinkin valmiste joka olis jotain muuta kun magnesiumosidia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Tuo EquiBalancen magnesium on ihan täysin puhdasta magnesiumia. Suosittelen!

      Ennen itsekin kokeilin kaikki tyyliin black horsen magnesiumit ja muut "teolliset" sekoitukset. Verikokeista kuitenkin aina paljastui magnesiumin alhainen pitoisuus veressä, eli kannattaa olla tarkkana mitä valmisteita ostaa. Kulutin aika turhaa kuitenkin rahaa magnesium valmisteisiin, joissa kuitenkin itse magnesiumin pitoisuus on todella vähäistä, eikä magnesiumpitoisuus sekoitteessa riittänyt edes ylläpitoannostukseen..

      Suosittelen kyllä tuota Equi Magnesiumia - imeytyy kunnolla, kun ei ole mitään teollista puppua vaan täysin puhdasta magnesiumia ilman mitään ylimääräisyyksiä seassa. :)

      Poista
    2. Kiitos. Voisitko vielä katsoa purkista, että missä muodossa magnesium siinä on? Se on joko magnesiumoksidia, magnesiumsitraattia tms. Siis vaikka miten olisi puhdasta, mutta haluaisin nimenomaan tietää missä muodossa toi Equin magnesium on. Ja jatkokysymys, mistä tota Equin magnesiumia saa..? Googlella ei löydy mitään?

      Poista
    3. Takaselostuksessa lukee vain magnesium valmiste. Valmistaja Vitabalans Oy.
      Tätä saa Kärkkäiseltä ja mun hevoshierojan kautta eli EoHippokselta. :)

      Poista
    4. Yksi hyvä magnesiumlisä voisi olla (Anonyymille) Criollon MagnAm: http://www.kymenravijaratsu.fi/criollo-magnam-600-p-1039.html

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset