13. helmikuuta 2014

Toinen valmennus peräjälkeen


Tänään oli jälleen Lindan valmennus. Oli kyllä ihanaa, kun valmennukset oli näin kivasti peräkkäin. En malta odottaa, että pääsen ensi viikolla taas ahkerasti valmentautumaan jopa viisi päivää peräkkäin Lindan silmien alla! 
 Tämäkin viikko menee kyllä todella mukavasti valmennuksien saralla, kun eilen ja tänään oli Lindan valmennukset, lauantaina, sekä sunnuntaina on sitten Minttu Pulliaisen valmennukset ja menen niissä Saaralla. :)


Tänään valmennuksessa jatkettiin aika samaa linjaa, mitä eilenkin. Eli hevosen rentous oli pääpointtina, sekä hevosen joustaminen läpi selästään, kaula pyöreäksi ja mahdollisimman matalalle niskalle. Valmennus sujui huomattavasti paremmin, kuin eilen, ja saatiin Lotolta ihan loisto pätkiä.

Aloitettiin valmennus ratsastamalla alkuun käynnissä ympyrällä väistöjä niin, että muutama askel takaosa uran sisäpuolella, siitä suoristus ja takaosan väistätystä ulos, taas suoristus, takaosa sisään jnejne. Aika nopeassa tempossa.
Käyntiverryttelyn jälkeen aloitettiin heti laukalla, koska laukka on mulle tällä hetkellä se helpoin askellaji - saan Loton aina valmennuksessa tosi hyvin läpi varsinkin laukassa.
Ensin laukkaa oikeaan kierrokseen, tässä paljon taivutuksia sisään ja ihan ylitaivutukseen asti. Samalla taivutuksen aikana, piti ratsastaa hevosen nenää kohti sen polvia, jotta saadaan kaula kokonaisuudessaan todella pyöreäksi.
Vasempaan suuntaan otettiin ensin myötälaukassa samaa ja hetken verryteltyämme myötälaukassa - tein lyhyen lävistäjän, jonka jälkeen palasin pääty-ympyrälle vastalaukassa. Vastalaukassa jatkettiin läpiratsastusta ja jumppausta reiluilla taivutuksilla sisään, eli vastataivutuksin. 
Lotto rentoutui oikeaan kierrokseen tosi nopeasti ja oli erittäin loistava, kevyt ja notkea, kuntaas vasempaan suuntaan joutui jonkin aikaa jälleen työstää, kunnes se tuli paremmaksi. Oikeassa laukassa vasempaan suuntaan kuitenkin Lotto oli todella mukava, ja sain sen tällä tavoin hyvin läpi vasemmalta.

Jatkettiin laukan jälkeen vielä ravissa työstämistä, ja alkuun ei sujunut vasempaan suuntaan juuri millään lailla, mutta taas aikaa käyttäen, maltillisesti työstämällä se parani koko ajan, ja lopuksi oli jo aika jees!
Valmennuksen loppuun otettiin vielä Loton toiset piaff- treenit ja sitten olikin hyvä lopettaa.

Lotto ja Pampula viime viikolla.
Käytiin Loton kanssa vielä loppuverryttelemässä maastossa ravaillen, otettiin myös yksi reipas laukkapätkäkin. Käytiin kävelemässä metsissä samoillen, ja sen jälkeen vielä pitkä kävelylenkki pyöräteiden kautta talliin. Loppukävelyineen loppuverryttelyssä meni ihan mukavasti aikaa, jotain reilu 30min. Lotto kyllä niin nauttii, kun pääsee tuonne ihmisten keskelle katselemaan arjen rullausta lähiössä. :)

Huomenna onkin luvassa hauska päivä - sekä ratsastajille, että hevosillekin.
Lähdetään Taikan kanssa reippaalle maastolle Pöyliövaaraan. Kyllä Lotto repeää taas nahoistaan. ;) Nyt on tullut ihan hirveä määrä lunta lisää lyhyessä ajassa, maastojen pohjat ovat varmaan ihan superit jälleen!

Tässä vähän esimakua seuraavan postauksen aiheesta. Nimittäin seuraavassa postauksessa päästään palaamaan menneisyyteen kuvien muodossa.
v. 2011 (Haikein mielin kesää ajatellen.. Tulis jo kesä!!!)

2 kommenttia:

  1. En oo kovin monta viikkoo sun blogia lueskellu, mutta pakko sanoa, että ihan tosi kiva kun postailet näin usein ja kerrot valmennuksista niin tarksti, niitä on ilo lukea! Vaikutat todella motivoituneelta ratsastajalta, joka ajattelee myös hevosta :)
    Minkä tasoinen Lotto on tällä hetkellä? Ja millaisia suunnitelmia teillä on tulevaisuuteen?
    Paljon tsemppiä treeneihin ja odottelen innolla aina uusia postauksia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla, kiitos!
      Lotto on tällä hetkellä HeA- tasoinen - kotitreeneissä treenataan jo vaativan juttuja, kun tarkoitus olisi tällä kaudella loppukesästä debytoida VaB. (Alkukesästä haetaan rutiinia taas HeB-HeA radoilla)
      Nyt ollaan kotitreeneissä ja kotivalmentajan kanssa hetkeksi palattu takaisin back to basics juttuihin, jotta saadaan ratsastettavuus paremmaksi tällä hetkellä. Temput se kyllä suorittaa vaikka unissaan, joten on parempi keskittyä nyt yleisesti hevosen asentoon liikkua ja suorittaa. :)

      Kiitos oikein paljon, ja ihana, että tykkäät meidän kuulumisista! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset