7. helmikuuta 2014

Vegas kettuilee, anyone?

Mun on ollut tarkoitus, että kirjoitan joka päivä jotain, mutta nyt pääsi suunnitelmat vähän muuttumaan erinäisistä syistä. Olen aika huonosti ottanut kuvia, enkä halunnut julkaista kuvattomia postauksia. Keskiviikkona kuvasin videolle koko mun tallipäivän, jotta voisin sitten tehdä teille videopostauksen mun tallipäivästä. Tänään vihdoin pääsin sitten editoimaan videota.


Noh, nyt saatte kuitenkin tyytyä videottomaan postaukseen, koska olen yrittänyt jo kuusi tuntia tehdä yhtä vaivaista videopostausta.. Mulla on kaatunut Vegas jo varmaan 50 kertaa, ja silloin, kun se ei kaadu, niin se ei tunnista videoita ja silloin ne näkyy vain pelkästään mustana?? Olen jo varmaan neljä kertaa saanut viimeistä silausta valmiin videon, mutta aina silloin tuo pirun Vegas tekee omiaan, ja laittaa jo valmiiksi tehdyn ja väliajoin tallennetun videon ihan mustaksi, kun ei muka enää tunnista videoita!?! Siis ei auta, vaikka avaan jo tallennetun videon uudestaan Vegasilla, se on silti musta, vaikka aina olen ehtinyt tallentaa sen ennenkuin Vegas alkaa temppuilemaan.. Olen siis aina välillä tallennellut tuota videota, vaikka se olisi vasta puolessa välissä, mutta se pilaa aina kaikki tallennetutkin.. Mitä ihmettä? Osaako joku auttaa?

Treenikuulumisista sen verran, että olin ihan tukossa tiistaisen salitreenin jälkeen. Keskiviikkona aamulla mun kroppa oli ihan tönkössä, jumissa ja joka paikka ihan turkaisen kipeänä - piti sitten mennä tiistaina vetämään salilla liian kova treeni ajatuksella; "Ei tää tunnu missään, lisätäänpä vähän vastusta ja painoja, niin saadaan hiki pintaan!"- justjoo.. Kosto on suloinen... ;)

Keskiviikkona ei ollut mitään kovin herkkua tehdä aamutallia ihan jumisella kropalla, mutta toisaalta se aamutalli auttoi vähän salitreeneistä palautumiseen, kun kuitenkin joutuu tekemään kropalla töitä aika paljon koko päivän.
Aamutallin jälkeen olin aika kuollut ja tosi väsynyt, joten hetken siinä vedin happea ja lähdin laittamaan hevosta kuntoon.


Ajatuksena mulla oli (keskiviikkona) ratsastaa Lotto oikein vetreäksi jumppaamalla sitä pelkästään ylitaivutuksilla jokaisessa askellajissa, ja eritoten hyväksi todettu venytys - vastalaukassa vastataivutuksia. Jo ennen ratsastusta mielessäni toivoin, että Lotto olisi oikein mukava, jotta pääsen itse vähän helpommalla, kun tosiaan oli aivan kuitti. Pitihän se arvata, ettei se koskaan mee niin, kuin toivoo. Lotto oli nimittäin alkuun tosi raivostuttava, ei tahtonut alkaa yhteistyöhön ei millään. Siinä sitten meinasi pinna kiristyä ikävästi, mutta onneksi tajusin siinä vaiheessa rauhoittaa itseni, kävellä hetken pitkin ohjin, ja aloittaa aivan rauhassa alkuun ihan vaan työstämällä sitä käynnissä.
Lotto rentoutui käynnissä aika pian tosi kivasti, ja jatkoin tekemällä taivutteluja paljon ympyröillä ravissa. Ravin jälkeen jatkoin laukassa, ja Lotto oli kaikinpuolin aika jees. Hieman mulla jäi kuitenkin (omalta osaltani) epännistunut fiilis alkuratsastuksen pienestä tahtojen taistosta, mutta muuten aika kivat treenit tehtiin kuitenkin. Loppukävelyt käytiin sitten maastossa, ja Lotto oli oikein tyytyväinen.

Torstaina tein taas aamutallin, oli jo huomattavasti helpompaa, kun ei ollut kroppa enää niin kipeä, mitä keskiviikkona. Sain aika hyvässä ajassa päivätallinkin tehtyä, niin päästiin Loton kanssa Pöyliövaaraan maastoilemaan Sannin ja Lordin kanssa.


Alkuun käveltiin tietysti tosi pitkään, kun maastoihin kestää n. 30min kävellä pyöräteitä pitkin. Ravattiin sitten vähän pidempi pätkä, jonka jälkeen laukattiin rauhallista keskilaukkaa jonkin aikaa. Lotto oli tosi kiva, teki taas tosi hienosti suoraa avuista vaihtojakin!
Laukan jälkeen annettiin hevosten jonkin aikaa kävellä, käännyttiin kotiin päin. Lotto oli heti menossa, ja tiesi, että nyt ollaan menossa kotiin, pisti ihan uuden vaihteen silmään. Hitsi miten kuuma siitä tuli, aivan sai pidätellä kunnolla laukassa, kun herra olisi tahtonut painella miljoonaa kotiin. Laukattiin sitten yksi pätkä tosi reippaasti, ja annettiin vähän hevosten päästellä höyryjä. Sitten, kun alettiin hiljentämään, Lordi tuli ilmeisesti "Loton reviirille" ja Lotto teki hauskan "kamikaze-sivu"-potkun. Ei yrittänyt siis osua Lordiin, vaan tää oli ilmeisesti pieni varoituksen sana Lotolta; "et varmasti mee ohi!" Tämän jälkeen Sanni hidasti Lordia, ja jättäytyi vähän kauemmas, ja seuraavaksi otettiin uusi laukannosto, jossa Lotto vielä oikein koppavana pukitti perään. Hah!

Tässä on täydellinen esimerkki "kamikaze-sivu"-potkusta. :D
Tänään Lotolla oli kengitys, ja vitsi mikä tuuri oli tänään! Lotto oli aamulla mennyt tarhaan normaalisti, kaikki ok. Kuitenkin tunnin päästä hain Loton sisälle, ja sen kenkä oli aivan irti ja kääntynyt nurin kurin yhden naulan varassa. Onneksi oli polkaissut sen kengän tänään, eikä viikko sitten!
Kavio oli lohjennut jonkin verran, mutta se saatiin hyvin korjattua kengityksessä. En silti halunnut ottaa riskejä, ja peruin tämän päivän "startin" (*kouluradan ratsastuksen, Lindan toimiessa tuomarina). Ja käytiin sitten vain kävelemässä reilu 30min Lindan ja Pampulan kanssa maastoissa.

En ymmärrä miten tää hevonen onnistuu aina tekeen kaikkea tällaista.. :p

Lotto oli kyllä ihan täysi sika tänään, ja sikaili ihan urakalla!
Menin tänään ilman satulaa, ja vielä liukkailla tuulihousuilla - ei mikään kauhean hyvä yhdistelmä. Heti kun pääsin selkään, Lotto lähtee kauheaa pukkilaukkaa ja vetää siinä sellaiset 20 pukin sarjat. Onneksi se tajusi sitten hidastaa ja lopettaa pukittelut, koska varmaan yhtäkään pukkia en olisi enää pystynyt roikkumaan kyydissä. Sen jälkeen päästiin kääntymään siihen suuntaan, mihin alunperin oltiin menossa ja Lotto yhtäkkiä päättää roikaista pystyyn, etujalat kohtisuoraa taivasta. Tämän "shown" jälkeen päästiin sitten jatkamaan matkaa ihan suunnitellusti. Nuo loikat osasin ottaa vielä aika lunkisti, ja ajattelin, että sillä on vain liikaa virtaa, ja että kyllä se rauhoittuu, kun päästään kävelemään maastoja päin. Noh, eipä loppunut.
Maneesin vieressä oli parkkeerattu kelkka, josta Lotto otti vähän kipinää, ja kääntyi salaman nopeasti ympäri, siitä yritti taas vetää pukkirodeota. Sain sen pysähtymään ja kääntymään aika nopeasti ja taas matka jatkui.
Kerettiin kävellä yksi kierros, ja oltiin menossa heinäladon ohi, mulla pitkät ohjat ja istuin ihan rentona omissa ajatuksissani. Heinäladon ovi oli auki, ja meidän tallimestari sitten vilahti siitä ohitse - Lotto tekee taas järkyttävät kamikaze loikat sivulle ja kääntyy siitä taakse, vetää sen jälkeen taas pukkirodeo- showtaan. On ihan kivaa (*sarkasmia havaittavissa) niillä tuulihousuilla, ohjat pitkinä yrittää pysyä siinä, mutta ihme kyllä, pysyinpä kuitenkin aika kivuttomasti kyydillä. Onni on olla apina! x)
Sen jälkeen Lotto sai pienen kurinpalautuksen ja loppureissu menikin tosi kivasti. Nuo temppuilut oli tänään just sellaisia, että se oikein odottamalla odotti tekosyytä räjähtää, ja teki sen häikäilemättömästi. Kunnon kakara!
Onneksi osasin kuitenkin ottaa temppuilut tänään aika hyvin huumorilla, niin ei saanut heppa toivomaansa huomiota tällä tavalla. On sillä vaan virtaa, ei se näköjään treenaamalla tästä hevosesta lopu.. Vai olisiko osasyynä pienet ruokintamuutokset kenties? ;p
Vitsi että mulla niin nauratti, kun olen niin hehkuttanut aina - Lotto ei koskaan pukittele. Pitihän nekin sanat sitten vihdoin syödä. :p

Kävelylenkin jälkeen päätin vielä pestä Loton ihan kokonaan, kun sopivasti on nyt näin lauhaakin.
Pinkki tikkujalka pesun jälkeen.
Lotolla oli eilen (keskiviikkona) taas tosi hauskaa tarhassa...




Joskus ihmettelen, että miten tuo hevonen pysyy pystyssä?? :D

Huomenna jatketaankin sitten treenejä Lindan valmennuksessa, ja toivottavasti tuo hevonen osaisi huomenna sentään käyttäytyä hevosiksi. ;)

Nyt jos joku osaa auttaa mua tuon Vegasin kanssa, niin olisin tosi kiitollinen avusta!!
Mulla on siis n. 60 videota kuvattuna videopostausta varten. Videot on otettu sekä iphonella, että järjestelmäkameralla. Saan n. puolet videopostauksesta editoitua, ja olen päässyt juuri loppuvaiheeseen - Vegas lyö ruutuun ilmoituksen, jossa se ei tunnista videota ja käskee valita yhden kolmesta vaihtoehdosta mm. jättää huomiotta kaikki varoitukset, korvata tiedosto jollain muulla yms. ja ihan sama minkä vaihtoehdon valitset, niin sen jälkeen kaikki videot menee puolen välin jälkeen ihan mustaksi. Ja ei auta, vaikka olen tiheään väliin tallentanut keskeneräistäkin videota, se jää mustaksi vaikka olisi jo ennestään tallennettu...


2 kommenttia:

  1. Niin kai se on että jos kerta tekemällä oppii niin ratsastamlla tasapaino paranee ... ?? Sun tekstiä lukiessa ihan ääneen huuli pyöreämä äimistelin että miten oikeasti pysyit kyydissä Loton rodeoissa :D
    Itellä tuntuu että vähän erilaisempi nykäsy niin sitä on kanveesissa, ku ei oo enää vuosiin harrastanu kunnolla :/ :D

    En oo aikoihin päässy kommaileen vaikka asiaa olis ollukkin kun puhelin lagailee jtn. (luurilla siis melkein aina luen sun blogia :)) eikä päästä kommentoimaan ... Nyt koneella pitkästä aikaa :D Mut edelleen innoskas lukija!!!! ;P

    -Nepa

    P.S. I H A N A pinkki kokovartalopeitto!!! <3 <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi Nea oot ihana!
      Näistä sun kommenteista tulee aina niin hyvä mieli! :)
      Kiitos! <3

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset