11. helmikuuta 2014

Hyvää syntymäpäivää, Minä!


Niinhän siinä taas kävi, että tuli mittariin taas yksi vuosi lisää. Nimittäin mulla on tänään syntymäpäivä! 23-vuotta tuli nyt täyteen, hui, tunnen oloni nyt jo vanhaksi. Noh, mitäs pienistä, numeroitahan ne vaan on. ;)
Tänään saatte taas paaaaljon kuvia. Pahoittelen jo valmiiksi, kuvat ovat osa tosi huono laatuisia, koska osa kaapattu videolta. Muutenkin tämä päivä oli valokuvaajan painajainen - lunta satoi koko ajan ja alkoi jo hämärtyä.


Tänään kävin päivällä ratsastamassa. Olin tosi ahkerana tallilla - sain jonkin ihme virtapiikin ja idean kääntää Loton koko karsinan ympäri. Nakoin kaikki turpeet nurkkaan keoksi, ja kalkitsin vielä lattiankin. Kalkin päälle uutta turvetta, sen päälle vanhat turpeet ja uutta vielä päälle, voilá! Aika raskastahan tuo oli, kun oli jo ehtinyt edellisestä kääntökerrasta kerääntyä sen verran paksu pohja turpeesta, mutta tulipahan nyt tehtyä ainakin hyvin ja perusteellisesti. Aikaa tais mennä jotain lähemmäs kaksi tuntia. :p

Kalkittu karsina
Ratsastuksen jälkeen lähdettiin Jaakon perheen kanssa syömään kiinalaiseen - juhlistamaan minun, sekä Jaakon isän syntymäpäiviä.



Kiinalaisen jälkeen mentiin vielä mun isän luokse syömään kakkua, ja toki juhlistamaan myös Annenkin syntymäpäiviä, kun sekin täyttää tänään luonnollisesti vuosia.  
(Anne on siis mun kaksois-siskoni ja syntynyt samana päivänä.)

Tämän päivän ratsastuksesta vielä sen verran, että Lotto oli oikein mukavana!
Ajatuksena mulla oli ratsastaa se niiiiiin rennoksi, kuin ikinä saan ja vähän taivutella ja jumpata sitä siinä samalla, otin ratsastukseen myös gramaanit avuksi, jotta saan sen oikein pyöreälle kaulalle, ja venyttämään hyvin selästään. Gramaanit myös auttavat Loton kanssa siinä, että pystyn helpommin ratsastaa sitä pohkeella ohjalle, ilman että se katsoo mua yläkautta silmiin ,sille päälle sattuessaan, Hehe.

Käynti sulkua

Ratsastin synttäreiden kunniaksi ulkona, koulukentällä - joka oli muuten tosi hyvä!
Tein alkuun käynnissä parit pitkät diagonaalit väistöjä, sen jälkeen pitkät sulut molempiin suuntiin ja jatkoin ravissa myös pitkiä linjoja sulkuja, ja väistöjä. Lotto taipui todella hyvin, oli kevyt kädelle ja erittäin malttavainen. Voisi sanoa, että se oli jopa hieman hidas tänään, mikä sopi tämän päivän rentous-tavoitteeseen vallan loistavasti! Mentiin siis oikein "löysiä" askellajeja tänään, mahdollisimman rennosti ja letkeästi eilisen vapaapäivän jäljiltä.












Laukassa tehtiin pitkät sivut avoa, ja paljon ympyröitä, joissa taivuttelin vielä hyvin ulos ja sisään. Tein myös parit laukka-käynti siirtymiset. Yksi laukanvaihtokin tehtiin, kun Lotto oli niin rento, että ei tarvinut, kuin "lopsauttaa" se vaan toiseen laukkaan. :)
Lopuksi mentiin laukkaa ja loppuravit oikein hyvin eteen alas. Lotto oli kyllä tänään niin rento, että oli niin kiva ratsastaa sitä! 


Hienosti kokoaa vähän etuosaa ylös ,laukka avossa. :)


Laukka-käynti siirtyminen. Tässä juuri siirtyy käyntiin laukasta.
Siirtymisessä laukasta käyntiin, heti ensimmäisestä askeleesta lähtien laaja ja rento käynti. :)

Tässä jo sitä eteenalas-muotoa mitä haetaan pikkuhiljaa!

 Sain muuten tänään ehkä parhaan syntymäpäivälahjan Isältä ikinä; 7 valmennusta kahteen viikkoon!!
Lottohan lähtee kahden viikon päästä sinne liikaluiden poistoon, ja kuukausi tulee sitten ainakin saikkua. Siksi mulla jääkin yli kuukauden valmennukset välistä ja ratsastan ne "väliin jäävät" valmennukset nyt siis ennen Loton sairaslomaa.
Ihan huippua, isä, oot paras!!!! <3

Nyt siis edessä erittäin, erittäin intensiivinen treenijakso kahden viikon ajan. Mennään Loton kanssa varmasti monta harppausta eteenpäin, kun päästään treenaamaan näin monta kertaa lyhyessä ajassa! Valmennuksia tulee niin monta nyt lyhyessä ajassa, että tulee väkisinkin eteen ajatus: "jaksaako hevonen?", jotenka, suhteutetaan valmennusten rankkuus toki niin, ettei hevoselle tule liian raskasta treeniä useampana päivänä peräkkäin. Eli jotkut valmennukset pidetään hiukka kevyempinä, jotta heppakin jaksaa lihaksistoltaan, ja ennenkaikkea mieleltään.

Intensiivisen treenijakson jälkeen, Loton onkin kiva jäädä "pakkolomalle" kuukaudeksi, toipumaan liikaluiden poistosta, kun pääsee aivot raksuttamaan entisestään ja sisäistämään uusia opittuja asioita saikun aikana. Sairasloman jälkeen on varmasti mahtava kiikkua hepan selkään, kun se on niin hyvin ratsastettu alle ennen saikkua. :)

Tässä vielä vähän meidän ohjelmaa seuraavalle kahdelle viikolle:

Keskiviikko (12.2): Lindan valmennus
Torstai (13.2): Lindan valmennus
Perjantai (14.2): Maasto
Lauantai (15.2): Kevyt jumppaus (Saaralla Mintun valmennus)
Sunnuntai (16.2): vapaa (Saaralla Mintun valmennus)
Maanantai (17.2): kevyt jumppaus joko maasto/koulu
Tiistai (18.2): Lindan valmennus
Keskiviikko (19.2): Lindan valmennus
Torstai (20.2): Lindan valmennus
Perjantai (21.2): Lindan valmennus
Lauantai (22.2): Lindan valmennus
Sunnuntai (23.2): Kevyt jumppaus
Maanantai (24.2):
Klinikka-aika liikaluiden poistoon







Lotto rakastaa lunta!


Varsa <3

6 kommenttia:

  1. Onnea vähän näin jälkikäteen :)! Kivoja kuvia taas, hieno hepo on!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköistä menoa :) Kelpais kyllä tuollainen synttärilahja :D

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää synttäriä näin vähän myöhässä! :)
    ps. Lotto näyttää taas niiiin makeelta, niin kuin aina. ;)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset