9. helmikuuta 2014

200:s postaus!

Joo, kuulkaas mulla meni ihan totaalisesti hermot tuon Vegasin kanssa. Eli en tee nyt sitä videopostausta siitä aamutallista.. On ilmeisesti liian vaikeeta tuolle ohjelmalle tehdä reilun 10min videota 80 videoklipistä. :p
Pitää joku päivä ottaa uusia videomateriaaleja, tai sitten kokeilen jos innostun tekemään sen videon Movie Makerilla.
Pahoitteluni siis tästä!
 

Meillä oli eilen Loton kanssa Lindan toinen valmennus tälle viikolle.
Verryttelin Loton valmiiksi ennen valmennusta, tehden tosi paljon pitkiä diagonaaleja väistöjä käynnissä ja ravissa. Lotto oli alusta asti todella kiva, malttoi odottaa mua, ja sen työmotivaatio oli ihan kympissä!
Valmennuksessa sitten taivuteltiin taas hyvin, jotta saadaan se läpi selästään ja niskastaan, laskemaan niskaansa mahdollisimman alas, kaula kokonaisuudessaan ihan pyöreäksi.
Eilen saatiin taas miljoonia ahaa-elämyksiä, hevonenkin toimi erinomaisesti, ymmärsi sen, mitä haettiin ja lopulta tarjoili sitä ihan itsekseen, hieno Lotto! Niin se vaan oppii kerta kerralta lisää!
Laukassa mentiin pääty-ympyrällä vastalaukkaa, ja siinä sieviä taivutuksia sisään. Lotto oli tosi tarkkana, ja ilmoitti mulle heti, jos en istunut tarpeeksi hyvin satulassa. Vaikka Lotto onkin noin nuori, niin se osaa kyllä korjata mua tosi tarkasti!
Eilen siis keskityttiin eritoten mun istuntaan, ja siinä samalla pääpainotus oli taas vain hevosen läpiratsastuksessa. Hyvä, että keskitytään nyt ihan perusratsastukseen, kun tää mun ja Loton yhteistyö ei ole ihan sitä luokkaa vielä, mitä haluaisin sen olevan. Tässä yhdessä tehdään asioita ja opitaan niistä, samalla rakennetaan luottamusta ja yhteisymmärrystä ihan uusiin ulottuvuuksiin. :)
Valmennuksen lopuksi tehtiin vielä ihan oikeat piffi harjoitukset Loton kanssa!
Tehtiin tää siis niin, että Linda oli maasta auttamassa juoksutusraipan kanssa. Lotto ymmärsi heti idean, ja oppi heti kerrasta piffaamaan! Ihan mahtavaa, ja vitsit se tuntu upealta! Lotto ei yhtään jännittynyt tästä vaikka olikin uusi asia, aivan tyynesti vaan piffas siinä! :)

Oli kyllä taas ihan huippu valmennus! Sain korjattua Lindan avulla taas niiiiiin paljon mun istuntaa, ja opin joka kerta valmennuksessa jotain uutta! Hevonen sai ihan täyden kympin arvosanan kyllä eiliseltä, se oli vaan yksinkertaisesti niin huippu, ettei mitään rajaa!
Valmennuksen jälkeen saatiin Lindalta kehuja siitä, että nyt ollaan tehty Loton kanssa läpimurto, ja Linda tokaisi vielä loppuun; "kyllä teistä vielä hieno gp- ratsukko tulee!".
Tallissa mulla oli niin hyvä mieli, ja tosi onnistunut fiilis, ettei onnenkyyneleet ollut kaukana! On se Lotto vaan niin ihana, fiksu hevonen!


Tosi hyvällä mielellä, lähdössä tallille! :)
Lotto sai uudet, hienot kiiltonahkaiset kankisuitset <3
Tänään ratsastin sitten itsenäisesti maneesissa.
Tein samoja asioita, kuin eilen valmennuksessa. Lotto oli taas tosi kiva ratsastaa. Nyt siitä oikein huomaa, kuinka hyvin se on taas läpi ja kaikki asiat se suorittaa niin rauhassa ja maltilla, vaikka sillä sitä energiaa tosiaan riittää ihan mihin vain.
Muutin tälle päivälle sen verran ohjelmaa, että tehtiin alkuun taas käynnissä ja ravissa pitkiä diagonaaleja väistöjä, siitä parit pitkät sulut molempiin suuntiin. Sen jälkeen otin vastalaukkaa pääty-ympyrällä, tässä taivuttelin sitä taas nätisti sisään. Vastalaukan jälkeen muutamia laukka-käynti siirtymisiä, ja sitten tehtiin käynnissä vähän sulkuja vielä, ja parit takaosakäännökset.
Ratsastin tänään tosi kevyesti, vain muutamat toistot jokaista harjoitetta, ja sitten olikin hyvä lopettaa. Ratsastuksen kesto taisi olla jotain 35min + alku ja loppukävelyt.
Tosi hyvä fiilis jäi siis tältäkin päivältä, ja nyt onkin hyvä huomenna antaa Loton viettää ansaittua vapaapäivää.



Huomenna on muuten tosi hyvä pitää Lotolla vapaapäivä, kun en muutenkaan ehtisi ratsastaa - lähdetään Annen kanssa heti aamusta viemään Fiia Ouluun klinikalle ja matkoineen reissussa kestää luonnollisesti koko päivä. Fiia pääsee klinikalla takajalan ultraukseen + röntgenkuviin, oudon turvottelun vuoksi. Pitäkää meille peukkuja!

Tässä vielä videopätkää tältä päivältä. Toivottavasti tykkäätte! :)
 

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus taas vaihteeks ja teijän meno on niin ihailtavaa! :) Toka kuva on ihana ja postauksen kruunasi video :)
    ( piasundell.blogspot.fi )

    VastaaPoista
  2. Ootte kyllä kehittynyt ihan huikean paljon!! Paljon tsemppiä tulevaisuuteen, Lotostahan voi tulla vaikka mitä :)

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä niin nättiä pohkeenväistöä, että kateeksi käy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi! Kiitos! :)
      Nuo oli tuollaisia humputteluväistöjä, kun tavoitteena oli mennä rennosti. Pitää laittaa joskus videota, kun tehdään kunnon väistöjä, ne on tuosta vielä tuplaten makeempia! ;)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset