12. helmikuuta 2014

Valmennus tänään

Meillä oli Loton kanssa tänään taas Lindan valmennus.
Valmennus ei suonut tällä kertaa mitään huippu fiiliksiä, ja voisin sanoa, että tänään ei ollut ihan meidän päivä..


Ennen valmennusta, käytiin Loton kanssa puolisen tuntia samoilemassa ihanan lumisessa metsässä ristiin rastiin ja käytiin järvellä. Lotto tykkäsi tosi kovasti ja käyttäytyi oikein fiksusti.

Järvellä
Valmennus aloitettiin alkuun käynnissä tekemällä ylitaivutuksia pääty-ympyrällä. Heti ohjia käteen kerätessäni tunsin ja huomasin, että Lotolla on vähän mielenkiinto muualla tänään -  joudutaan töihin oikein urakalla.
Käynnin jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin samalla periaatteella, kuin käynnissäkin. Eli todella paljon ympyröitä, voltteja, ylitaivutusta vuoroin ulos ja sisään. Lotto hangoitteli tänään ihan kympillä vastaan, maneesin ovi olisi ollut niin paljon mielenkiintoisempi, kuin itse työnteko. 
Käytettiin hartaasti aikaa ja vaivaa siihen, että saatiin Loton oikea kylki venymään rehellisesti, näin saatiin myös selvät hyvät ylitaivutukset ja niskaa alemmas, joustamaan läpi selästään.


Alkutunnista Lotto katsoi mua koko ajan yläkautta silmiin,  puolet valmennuksesta meni ihan vaan läpiratsastaessa sitä. Oli kyllä ihan tuskaa, kun yrität ja yrität mutta mitään ei tapahdu - hevonen ei tee yhteistyötä ei sitten millään.
Valmennuksen edetessä Lotto kuitenkin parani jo huomattavasti. Tehtiin valmennuksessa mieletön määrä ravi- käynti, käynti- ravi siirtymisiä, ja kova työ - jopa tuska, alkoi tuottaa tulosta.
Lotto rentoutui ravissa tosi kivaksi, ja sen jälkeen otettiin vastalaukkaa pääty-ympyrällä, siinä reiluja taivutuksia sisään. Laukassa Lotto oli alkuun taas vähän hangoitteleva, mutta pehmeni todella nopeasti ja sitten oli tosi mukava! Saatiin myös valmentajalta paljon kehuja.


Huhhuh, että oli kyllä rankkaa, vaikkei mitään "suurempia" tehtykään. Lotto oli vaan niin kovasti vastaan tänään mun jokaista apua, että sain kyllä käyttää ihan jokaisen energian rippeenkin tänään. Onneksi se oli lopuksi jo parempi, mutta silti en kokenut minkäänlaista onnistumisen fiilistä valmennuksen päätteeksi. Ehkä olen liian itsekriittinen? Ken tietää..
Lotto oli kuitenkin valmennuksen päätteeksi tosi rento ja tyytyväisen oloinen, niin ehkä sitä tuli tehtyä sentään jotain oikein..

Tässä on se muoto mitä haettiin. Selkä ylhäällä, kaula pyöreänä ja niska alhaalla.
Vastalaukkaa
Onneksi on vielä huomenna heti toinen valmennus, niin päästään jatkamaan siitä, mihin tänään jäätiin!


Myöhemmin käytiin Loton kanssa vielä kävelemässä metsässä, ja Fanni otti meistä ihania kuvia. Tässä siis niitä teille! :)

Kuvien ottohetkellä linssin takana Fanni Haapa-aro.
Kiitos ihanista kuvista. <3
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

Mikä kuvista oli sinun lempparisi? :)
Joko te kohta kyllästytte, kun aina laitan näin paljon kuvia? 
Vai onko se vain hyvä, että on paljon kuvia? :)



8 kommenttia:

  1. Ei noin nätteihin kuviin voi kyllästyä! Mä en edes osaa valita suosikkia :D

    VastaaPoista
  2. ratsastatko aina loimi päällä vaikka olis nollassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yleensä ratsasta, mutta oon nyt pitänyt lauhemmilla keleillä tuota uutta ratsastusloimea, kun se on tosi ohut. :)

      Poista
  3. Mahdotonta valita lempparia, kaikki kuvat ovat niin ihania! :)

    VastaaPoista
  4. En ole koskaan nähnyt susta ja Lotosta huonoa kuvaa! :D

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset