21. helmikuuta 2014

Maastovideo


Tänään käytiin Fannin kanssa siis maastoilemassa Pöyliövaarassa.
Loton kanssa pidimme keulaa, ja Fanni tuli Lordi-ponin kanssa perässä kera kameran. 


Oli ihan huippu hauska reissu, vaikka alkuun pitikin hieman taistella hevosten kanssa porotarhojen ohituksessa. Meinaa olla nuo porot ihan jäätävän pelottavia hevosten mielestä, kun Lottokin yritti karistaa mut sen selästään, ja karauttaa kotiin varmaan 15 kertaa, mutta eipä onnistunut!
Tietenkään asiaa ei auttanut yhtään se, että n. 30 poroa ottaa ja lähtee juoksemaan suoraa meitä ja hevosia kohti, sekös sai Loton (ja Lordin) "koti-ikävää" entistä pahemmaksi. Hehheh!


Päästiin kuitenkin "taistelun" jälkeen hevosten kanssa porotarhoilta jatkamaan matkaa asiallisesti Pöyliövaaran perää kohti. Koko loppumatkan hevoset käyttäytyivät tosi kivasti, eikä tullut mitään uusia yllätyksiä matkan varrella.
Lotto on kyllä kieltämättä oppinut aika hyvin nuo laukanvaihdot. Se tarjoili tänään ihan itsekseen  useita vaihtoja joka kolmannella askeleella pukin kera. Myös suoralla ja aina kaarteissa se itsekseen vaihteli laukkoja, kuin esittääkseen, "Kato mä osaan!!" (pienen pukin kautta sillä on ilmeisesti helpompi heittää takajalat toisinpäin - toki innostuksellakin oli osuutta asiaan!)  
On se hyvä, että hevosella on hauskaa, kun on oppinut jotain uutta! :)

Sisällytettiin maastoreissuun tänään siis todella pitkät alku- ja loppukäynnit, säännölliset välikäynnit, ravipätkät ja paaaljon laukkaa! Alkuun laukattiin pari pätkää rauhallisemmin, mutta sitten annettiin hevosten laukata kunnolla. On nuo hevoset kyllä tosi fiksuja keskenään - malttavaisia ja ihanan kuuliaisia, vaikka mennäänkin reippaasti.
Kotiin päin oltiin onneksi vähän fiksumpia, ja laukattiin porotarhojen ohi - säästyttiin ylimääräisiltä puhinoilta ja tuhinoilta. ;) Maastoreissun pituus n. 14km.

Oli kyllä niiiin ihanaa taas! Ihan harmittaa, että tää oli nyt meidän viimeinen maasto ennen Loton liikaluiden poistoa (joka on siis maanantaina) ja sen jälkeen tulee ainakin kuukauden tauko maastoissa laukkaamisesta.


Tällä maastoreissulla meillä oli Fannin kanssa mukana GoPro-kamera. Kamera oli siis Fannilla rintaremmillä rinnassa kiinni, joten siksi kamera heiluu aika paljon ja ravi näyttää tosi hassulta, kun joutuu keventämään ja kamera heijaa siinä samalla ylös alas.
Pääpidike oli hukassa, mutta nyt se on taas löytynyt - ensi kerralla laitetaan kamera ihan kypärään kiinni, niin ei tule ihan näin vääristynyttä ja heilunutta kuvaa. ;)
(Ratsastettiin maastossa aika lähekkäin, mutta video väärentää meitä tosi kauas toisistamme, kun siinä on sellainen pieni "fisheye" efekti.)

Ensimmäinen maastovideo GoPro-kameralla. Enjoy! ;)
Linkki videoon
(Laittakaa mutterista parempi laatuiseksi!)
 

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä! Ihan tyhmää ku täällä etelässä ei oo lunta ollenkaan :D Olin niin odottanut talvisia maastoreissuja vuokrahepan kanssa ja hankitreeniä että se sais vähän lisää poweria takaosaan, mutta ei näy sitä lunta vieläkään… Vähän tulee ikävä takasin pohjoseen tämmösiä videoita katsellessa :)

    terkuin entinen lapintyttö

    ps. Pakko vielä kehua tuota sun hevosta, aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihanaa kun täällä on lumet säästyneet (ja sataa aina vain lisää) vaikka täälläkin on ollut tosi lauhaa nyt pitkän aikaa. Tälläkin hetkellä täällä on lämpötila nollassa, mutta on silti vajaa metri lunta. :)

      Kiitos paljon! :)

      Poista
  2. Jee koneella taas pitkästä aikaa, voi kommentoida! :D
    Ihania postauksia! Näitä vaan on kiva lukee ja tulee kaamee hinku satulaan ja tahtoo oan hobusen ja kaikkea! :D
    Vois taas hypettää vaikka kuinka!
    Äh, mulla on ollu kauheesti kaikkea asiaa mut eihän niitä nyt tietty muista :D
    Pitäs saada aikaseks tulla moikkaan paikan päälle ja katsoon teän työskentelyä, nythän teillä alkaa pitkä tauko mut kesällä kisoihin sit viimestään. Mut moikkaan nyt ainaki ku aikaa on vaikka kuinka ..

    Miten se sun peukku muutes? Mä tuossa yks ilta laittelin autoo ja onnistuin öljytankin korkkia avatessa (Kyllä! Vaativia nuo Bemarin korkit xD) jotenki vääntään oikeankäden etusormen keskimmäisen nivelen sillai et rusahti oikeen kunnolla ja kävi hetken mielessä et katkesko koko sormi!? Oli kolmattu viikkoa kipee mut sit parani heti seukkina päivänä ku olin käyny näyttää kouluterkalla :D

    Ihanaa kevättä teille <3 ja Lotolle paranemisia ja leppoisaa saikkuaikaa ja sulle halauksia ja ehkä mää saan aikaseks tulla moikkaan teitä livenä :D Ja tsemiä sit treeneihin ja kisoihin ja muutenki :))
    (kauheen intopinkee tää mun kommenttiviesti, johtunee varmaan tosta auringosta ja lämmöstä ja ku näyttäs puskee kevättä nyt jo! <3 :D)
    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Onpa ihana että nää postaukset on mukavaa luettavaa! ;)
      Ja ehdottomasti Nea, tänne vaan, voit tulla koska vaan!

      Peukku ihan ok, vielä kipeä tosin, mutta selviän, hehe! :D
      Ihanaa kevättä sullekin, ja kiitos ihan mahdottomasti!
      Ihania nää sun kommentit, tulee aina niin hyvä mieli! <3

      Tosi ihanaa nyt kun on näin lauhaa, toivottavasti kevät tulisi tänä vuonna aikaisin! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset