31. tammikuuta 2014

Jumppausta

Loton kanssa tehtiin tänään oikein kunnon jumppaus treenit!
Mulla oli alusta asti jo selvä visio siitä, mitä haen, ja mitä en tee.
Päätin, että tänään ei tehdä minkään näköisiä "temppuja", vaan notkistellaan ja jumppaillaan vaan, niin saadaan vahvistettua sitä sen oikeaa kylkeä ja jumpattua sitä auki.
Varoituksen sana; Olen ihan yli-väsynyt, joten teksti saattaa olla siansaksaa. Kysykää jos ette ymmärrä jotain. ;)


Ratsastin tänään ihan ilman mitään kannuksia, jotta saan Lotosta niin rennon, kuin ikinä haluan. Ilman kannuksia pystyn myös käyttää jalkaa paljon "vahvemmin" mikä helpottaa paljon läpiratsastamista.
Aloitin käynnissä tehden jonkin verran loivia väistöjä. Taivuttelin hyvin molempiin suuntiin, ja jatkoin ravissa. Ravissa tehtiin älyttömän paljon ympyröitä, ja ratsastin sitä alusta asti aika "rajulla" sisäpohkeella varsinkin vasempaan suuntaan, jotta saan sen kantamaan itsensä, ja taipumaan rehellisesti sisään - näin saadaan ulkokylki venymään ja saan sen myös heti kunnolla läpi sisäpohkeesta. 

Alkuun Lotto tahtoi vähän painua vasenta pohjetta päin,(vasemmassa kierroksessa) ja parisen kertaa sai ihan kunnolla humauttaa se pois jalan päältä, samalla väistättämällä sitä isommalle ympyrälle. Parin toiston jälkeen alkoi olla jo paljon parempi. 
Oikeaan suuntaan ei ole mitään ongelmaa, reagoi sisäjalkaan todella hyvin, ja taipuu sen vaikutuksesta tosi helposti ylitaivutukseen. 
Hetken päästä palasin takaisin vasempaan kierrokseen, ja jatkoin vain rauhassa, hartaasti ja aikaa käyttäen niin kauan, että sain sen läpi - antamaan periksi selästään ja niskastaan, taipumaan ja kantamaan itsensä rehellisesti. 


Laukassa Lotto oli heti todella miellyttävä. Jumppasin tätä Loton oikeaa, heikompaa kylkeä samalla tavalla, kuin ravissakin niin, että ylitaivutin sitä sisään monia, monia toistoja ja samalla taivuttaessani, väistätin sitä sisäjalalla isommalle ympyrälle, jotta ulkokylki venyisi mahdollisimman pitkäksi. Tein tätä samaa myös toiseen suuntaan.
Laukan jälkeen taas hetki kävelyä, ja sen jälkeen laukkasin oikeaan kierrokseen ja tässä samalla ylitaivutin sitä ulos. Lotto alkuun pisti vähän hanakasti vastaan, mutta heti, kun oikea kylki venyi kunnolla, niin ylitaivutus oli todella helppoa. Tein ylitaivutusta aina pitkät sivut, sekä päädyissä ympyröillä, jotta saan vielä tehostetta oikean kyljen venymiseen. 
Lopuksi tehtiin molempiin suuntiin pääty-ympyrällä vastalaukkaa, siinä ylitaivutin ulos, eli liikkeen suuntaan ja ulkojalalla väistätin sisäkyljen pitkäksi. Tämä onnistui vasemmassa laukassa paremmin, kuin olisin ikinä uskonut! 
Tehtiin Loton kanssa myös mahtavan upea, hieno ja puhdas vaihtokin suunnanmuutoksen yhteydessä. Lotto oli niin hyvin läpi, että se vaihtoi välittömästi, täysin avuista! Hieno lapsi!!


Laukan jälkeen Lotosta huomasi, että jumppaus teki tulosta. Se oli aivan rento, todella letkeä ja aivan auki molemmista kyljistään. Enää se ei ollut yhtään kireä tuosta huonommasta kyljestäkään. 40min siinä meni ahkerasti jumpatessa ja kovasti töitä se vaati, mutta lopuksi olikin niin mahtavaa ratsastaa hevosella, joka on täysin auki koko kropastaan, paino takaosalla ja selkä aivan ylhäällä. Ei tietoakaan mistään ohjaa vasten "jäkittämisestä" koko ratsastuksen aikana. Keskityin koko ajan niiiiiiiiin kovasti siihen, että mun pitää itse olla tositosi nopea vasemman puolen avuista ja estää sillä sen takertuminen siihen vasempaan ohjaan. (tai mun takertumisen. :p)

Lähdettiin lopuksi vielä tallimme maastoihin vähän ravailemaan ja laukkaamaan Lindan ja Colibriksen kanssa. Lotto oli niin rento, että korvat vain heiluivat rentona sivuilla, ja ilme oli aivan tyyni! Se ei kuumentunut maastossa laukkailemisesta yhtään - teki muuten myös upeita puhtaita laukanvaihtojakin maastossa aivan rentona! Hieno, hieno!!
Käytiin maastoissa ravailemassa ja laukkaamassa vain pari kierrosta, ja sitten käveltiin hyvin ennen talliin menoa.
Lindan äiti oli kuvaamassa ulkona meidän menoa, joten saan häneltä kuvia sitten ensi viikolla. :)

Oli kyllä mahtava fiilis ratsastuksen päätteeksi! Voin sanoa, että en varmaan eläessäni ole saanut tuota hevosta noin hyvin läpi koko kropastaan, kuin mitä tänään! 
Tästä innostuneena, nyt pariksi viikoksi palataan ihan back to basics- treeniin, ja jätetään temput hetkeksi kokonaan pois - ainakin kotitreeneissä. Mun pitää nyt keskittyä tosi paljon tuohon, että saan sen jumpattua joka ratsastuskerralla yhtä hyvin läpi ja auki. Omassa ratsastuksessa on myös niin paljon tekemistä, että myös se vaatii todella paljon huomiota.

Loton ratsastuksen jälkeen käytiin vielä Masin kanssa ilman satulaa ravailemassa ja laukkailemassa maastossa. Oli kyllä tosi kivaa, vaikka hieman meinasi vilu iskeä -25 asteen pakkasessa. Hyvin tarettiin kuitenkin! 
Masi oli maastoilun jälkeen kyllä ihan super hyvällä mielellä, se tykkäsi niin kovasti! :)



Iloinen Masi! :)

Huomenna taas aikainen herätys ja aamutallin tekoon! :)


6 kommenttia:

  1. Heips!
    Sinä kun oot tommonen viipottaja, energinen ja positiivinen ihminen. Niin miten ehdit tehdä kaiken yhen vuorokauden aikana? :)
    Meinaan siis, kun on hevonen, koti, mies, kissa, salilla käynti, aamutallin tekoa ja tallillekin matkaa reilusti.. Miten ehit tai siis JAKSAT? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Hyvin jaksaa kun osaa vähän organisoida asioita järjestykseen! :) pyrin yleensä siihen, etten buukkaa järkyttävästi tekemistä kaikille päiville, niin pääsen joinain päivinä aikaisemmin kotiin, ehdin viettää aikaa Jaakon ja Leevinkin kanssa.
      Meen muutenkin yleensä aika aikaisin tallille, niin siinä jää sitten loppupäiväksi aikaa käydä salilla yms. :)

      Poista
  2. Käytkö töissä? Vai heppailetko vain? :) etkös jossain vaiheessa ollu siwassa?

    VastaaPoista
  3. Käytkö töissä? Monihan hoitaa myös sen kaiken tuon lisäksi :) Näin siskoasi Annea töissä, hänellähän on kiva työpaikka! Onnea sinne :)

    VastaaPoista
  4. En käy nyt töissä, mutta normaalisti hoidan nuo kaikki työn ohella. Mulla on tarkoitus lähteä opiskelemaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset