19. helmikuuta 2013

Kisatreeniä


Reenattiin Lorin kanssa tänään sunnuntain kilpailuihin. Eli mentiin taas pätkittäin ratojen asioita. Hevonen oli erittäin kiva ratsastettava ja tosi reipas. Ei vaikuttanut yhtään väsyneeltä, vaikka ei olekaan nyt ollut vapaapäiviä.
Minna oli kuvaamassa ja vähän huutelemassa kentän reunalta neuvoja, jos tarve vaatii.
Aloiteltiin käyntiväistöillä, käynti-ravi siirtymisillä ja temponmuutoksilla. Tehtiin sit laukasta käyntiin siirtymisiä ja hevonen ei ollut oikein hereillä. Minna ehdotti sitten, että tehdään hetki vähän laukka kokoamisia, jotta saadaan hevonen hereille ja takapää paremmin alle. Näinhän siinä sit kävi, että innostuttiin vähän enemmänki kokoamaan laukkaa. Ensin tehtiin muutama askel kokoamista jonka jälkeen annoin hevosen laukata jne. Lori alkoi vähän ennakoimaan ja alkoi kokoamaan välillä turhankin nopeasti jolloin tahti meni rikki. Muutaman toiston jälkeen alkoi onnistumaan jo ihan kiitettävästi. Lorikin innostui aivan ja teki tosi hyvin, ainakin mun mielestä! Lorin kokoaminenhan ei ole vielä ihan täsmällistä eikä täysin tahdikasta ja rauhallistakaan, mutta minusta pääasia on, että hevonen sentään yrittää kovasti. Varsinkin, kun ei olla kauheasti tehty näitä kokoamisia kovinkaan paljoa. Ja tietystihän kuskikaan ei ole aina ihan kartalla ;)
Tämän jälkeen laukka- käynti siirtymisissä ei ollut enää mitään ongelmaa. Ratsastin kerran HeB:n radan läpi vielä lopuksi. Kokoamisista tuli hevoselle aika mukavasti hiki, joten päätin sit alkaa ravaileen loppuraveja.
Käytiin loppukäynnit ulkona ihanassa aurinkoisessa pakkas-säässä.
Oli kyllä tosi mukava päivä, paitsi kisatreeni-innon pilasi se, että juuri, kun tulin talliin Lorin kanssa, sain tietää ,että sunnuntain kisat on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Höh!
Noh, eipä treenaus ole koskaan turhaa. :)
Nyt raskaan työn raataja Lori, on ansainnut huomenna vapaapäivän.

Tässä kuvia ja video tältä päivältä. Harmillisesti kokoamisista ei ole videota, kuin vasempaan kierrokseen. Minna joutui alkuun vähän enemmän neuvomaan, joten kuvaus jäi pois siksi oikean kierroksen ajaksi. Videossa on sit kans pikku pätkiä, ku ratsastin rataa läpi.
Alkuvideosta videomateriaali on jo ihan suht hyvää, mutta loppua kohden menee taas aika tummaksi.











4 kommenttia:

  1. Ratsastit hyvin tänään :)

    VastaaPoista
  2. Moikka :) olen uusi lukija ja tykkään lukea vanhoja postauksia uusista blogeista, niin saa kattavamman kuvan :) harmittaa vain , että miksi nää videot ei ollenkaan näy? Olisi kiva katsoa niitäkin :) sulla on kiva blogi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja tervetuloa lukijaksi! :)
      Laitoin ennen videot postauksiin suoraa koneelta, enkä youtuben kautta, siksi ne eivät näy ainakaan puhelimella, mutta tietokoneella katsottaessa pitäisivät näkyä. :)
      Kiitos, kiva kun tykkäät!

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset