14. helmikuuta 2013

Vastalaukkaa

Hyvä tuuri senkun jatkuu vielä kolmatta päivää peräkkäin. Lori oli tänäänkin aivan mahtava ratsastettava. Alkuun aloiteltiin käynnissä muutamia tehtäviä, haettiin hyvää keskikäyntiä ja muuteltiin tempoa. Alkuravit pitemmällä ohjalla ja aika ripeästi jo laukkaan. Annoin rullata laukkaa reippaasti verryttelyksi, tehden tempon muutoksia pitkillä sivuilla.
Ratsastuksessa mulla on aina aika sama kaava, eli reippaasti ja rennosti niin kauan, että heppa on vertynyt. Päivistä tosin riippuu se, että millä päällä hevonen on. Jos temppuilee ja sikailee, joutuu heti töihin. Mutta nyt, kun Lori on joka kerta ollut alusta asti hyvä, annan sen verrytellä omassa tahdissa ja vähän vapaammassa muodossa.
Verryttelyn jälkeen n. 10min samoja siirtymisiä, kuin eilen ja toissapäivänä (vast.la- kä- myöt.la) Tein tänään vähän erilailla, kuin aikaisemmin, eli en ottanut laukasta käyntiin tai pysähdykseen vaan tehtiin nostot ja siirtymiset ravista.
Lori oli tässä tehtävässä ehkä hiukan hitaampi, kuin eilen, mutta annettakoon se hälle anteeksi.
Heti, kun sain muutamat hyvät nostot ja hevonen tuntui hyvältä, vaihdoin tehtävää.
Tehtiin sit pitkästä aikaa vähän vastalaukka työskentelyä. Nosteltiin vastalaukkaa ympyrällä ja suoralla uralla, tein vastalaukassa isoa keskiympyrää molempiin suuntiin. Vastalaukka on Lorille niin helppoa, että olisin voinut tehdä tätä vaikka koko loppupäivän.
Kun vastalaukka keskiympyrällä tuntui helpolta ja hyvältä, tehtiin molempiin suuntiin hetki nelikaarista laukassa. Nelikaarisessahan joka toinen kaari tulee myötälaukassa ja luonnollisesti joka toinen vastalaukassa. Ennen tämä tehtävä oli Lorille hiukan vaikeaa, koska kaarien välissä täytyy suoristaa hevonen täysin suoraksi ja siitä lähteä kääntämään vastalaukassa, kohti seuraavaa kaarta. Hevosella täytyy siis olla tasapaino jo tarpeeksi hyvä, suorittaakseen näinkin vaikean tehtävän. Kolmikaarinen on helpompi tehdä, kuin nelikaarinen, koska siinä kaaret ovat loivempia ja tällöin helpompia hevoselle. Mehän aloitettiin vastalaukkojen harjoittelu viime kesänä ihan helpoista jutuista, asteittain hevosen tasapainon ja osaamisen mukaan vaikeutettiin aina tehtävää pikkuhiljaa.
 Lori siis ennen vaihtoi aina ristilaukalle suoristuksen jälkeen, mutta nyt tekee tämänkin tehtävän, kuin vettä vaan.
Lopuksi harjoiteltiin vielä pienellä kahdeksikolla laukanvaihtoja. Lori tajusi heti, että nyt tulee kivaa ja villiintyi aivan. Olipas mukavaa!
Loppuravien yhteydessä tehtiin muutamat lisäykset diagonaalia pitkin.
Huippu heppa! :)



Laitoin tänään estesatulani myyntiin. Olen tekemässä uutta satulahankintaa ja pitäisi päästä vanhasta eroon. Tosi kiva satula, helppo istua ja hypätä. 17" penkki, leveys 33. Hyvässä kunnossa. Hp. 350e. Jos kiinnostaa, laittakaa viestiä :) Tästä linkistä löytyy kuva satulasta http://tanssivalordi.blogspot.fi/2013/02/esittelyssa-satulat-ja-muuta-mukavaa.html

Ideoita ja toivepostauksia odottelisin teiltä lukijoilta. Haluaako joku tietää lisää Lorista tai minusta jotain? Ehdottakaa vapaasti :)

4 kommenttia:

  1. Joo se on yhtäkkiä nyt hoksannu sen! :D

    VastaaPoista
  2. hitto oisin voinu ostaa sen sun estesatulan jos oisin tienny et meinaat myyä sen pian! :D mut ostinki vomppulille uuden pfiff romanon estesatulan niin eipä tuo haittaa sit ;)

    VastaaPoista
  3. No niinpä! Noni on se varmaan parempi ,ku toi mun vanha satula ;)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset