11. helmikuuta 2013

Postaus pläjäys

Nettini oli pois pelistä monta päivää, olen silti koneelle kirjoittanut postauksia, joten saatte ne kaikki yhdessä pläjäyksessä nyt, kun netti taas toimii.



PERJANTAI 08.02.2013
Tiina juoksutti perjantaina Loria pessoalla, olin itse kameramiehenä. Täytyy muuten korjata aikaisemmat kertomukseni Tiinasta, Tiina ei siis ole kilpaillut ainoastaan GP 130cm ratoja, vaan kisannut myös SM- tasolla 150cm ratoja.
Tiina laittoi Lorin töihin juoksutuksessa ja tuli taas tosi kivaa liikettä hevosesta. Liikutuksen jälkeen suunnittelimme Tiinan kanssa yhdessä Lorin liikutusta päiväkohtaisesti kuukauden päähän. Tämän kuun tavoitteeksi tuli; Opetella loppukuusta Lorin kanssa asteittain laukkapiruettia. Mahtavaa, nyt saa heppa lisää voimaa takapäähän! Tiina ratsastaa suunnilleen kerran viikkoon Lorilla, jos hyvä tuuri käy, saattaa käydä kaksikin kertaa. Olen todella onnellinen ,kun minulla on noin kokenut ihminen avustamassa ja suunnittelemassa yhdessä minun kanssani,liikutuksia hevoselleni, jotta saadaan siitä mahdollisimman hyvä ratsastettava ja käytettyä hevosen kapasiteetista niin paljon, kuin mahdollista.
Olen itse aina nöyrä ihmisenä ja en pelkää pyytää apua. Kyllä minä itsekin hevoseni kanssa pärjään, mutta Tiinan avulla saan hevosesta monin verroin enemmän irti. Tavoitteitahan meillä on monta ja osa saattaa olla jopa utopistisiakin. Mutta haaveissa on hyvä elää ja on mielestäni vain tervettä tavoitella haaveitaan ja unelmiaan. Tietysti tavoitteet täytyy asettaa niin, että ne olisi jossain vaiheessa myös toteutettavissa.
Järkkärissäni taitaa olla jokin häikkä, koska videot pitäisi tallentua HD-laatuisena ja silti videoita täytyy jatkuvasti kirkastaa ja ne ovat ihan epätarkkoja. Onneksi kuitenkin hevonen sentään erottuu videolta.. 


  

LAUANTAI 09.02.2013
Olipa kylmä päivä lauantaina. -27 astetta näytti mittari klo 20.00 illalla. Ratsastin Lorilla tänään kangilla, onneksi päivällä pakkas-asteita ei ollut ihan noin paljon.
Tämä päivä ei tuonut onnistumisen riemua, muttei silti ollut kuitenkaan mikään pohjanoteeraus. Lori oli aika nihkeä liikkumaan, yleensä tällaisilla pakkasilla virtaa piisaa vaikka muille jakaa, mutta tänään Lori tuntui raskaalta ja hitaalta edestä ja oli myös hidas pohjeavuille. Alkuun ratsastin siis lähinnä suoraa uraa, isoja ympyröitä ja hain hevosta liikkeelle. Alku tuntui kauhealta tappelulta ja tahtojen taistelulta. Laukassa tein temponmuutoksia, siirtymisiä askeleessa ja vastataivutuksia jotta saan hevosen hereille ja liikkumaan omilla jaloillaan. Laukkailin ympäri maneesia isoa keskilaukkaa muutaman kierroksen molempiin suuntiin. Tämän jälkeen Lori alkoi tuntua jo mukavammalta ja ratsastin sitten pari kertaa ensi viikon lauantain kilpailujen B:n radan läpi. Lopuksi vielä reipasta laukkaa, muutamat vastalaukan nostot ja reipasta ravia tehden isoja ympyröitä ja kaarevia uria.
Menin tänään siis toista kertaa uudella koulusatulallani ja tuntuu hassulta, kun en osaa istua siinä tarpeeksi rentona vielä. Onhan se aivan erilainen satula, kuin mihin olen tottunut. Reidet olivat taas todella väsyneet ratsastuksen jälkeen, koska satulan polvituet pakottavat jalan oikeaan asentoon, eikä päästä jalkaa eteen.
Ennenkuin ostin tämän kyseisen satulan, ratsastin pari kuukautta pelkästään estesatulalla, koska myin entisen koulusatulani pois ,sen jäätyä liian kapeaksi Lorille. Minulle on siis ehtinyt jo muodostua “este-istunta” ja tässä koulusatulassa istuminen on jopa työlästä estesatulan jälkeen.
Ensi viikolla olisi sitten tarkoitus ratsastaa myös Aan radan asioita läpi ennen kilpailuja. Kilpailuissa 16.2 siis luokkina B-merkin ohjelma ja A-merkin ohjelma. Ihan jännittää lähteä taas pitkän tauon jälkeen kilpailemaan, vaikka luokat ovatkin helppoja. Näistä kisoista pyörähtääkin sitten käyntiin meidän tämänvuoden kilpailukausi, kivaa! :)

SUNNUNTAI 10.02.2013
Pieni lisäkuvaus itsestäni; Olen siis myymäläpäällikkönä Siwassa, käyn työnohella koulua Helsingissä oppisopimuksella, kuulun RoUrin joukkueeseen, RoUrin hallitukseen ja käyn tallilla joka päivä. Minulla ei siis ole ainakaan tylsä elämä, välillä tuntuu, että aika loppuu päivästä kesken :)
Tänään oli siis RoUrin hallituksen kokous klo 14-18. Käsittelimme kokouksessa tämän kauden poikkeus kilpailulupia, kävimme läpi ensivuoden tavoitteita ja suunnitelmia Lapland Trophyä varten. Olemme siis saaneet ensi vuodelle luvan, pitää kansalliset jokavuotiset isot estekilpailut raviradan todella isolla nurmikentällä! Mahtavaa. Nyt on jokin kikka, mikä houkuttaa tavoitteellisia esteratsastajia ihan etelästä asti ja jopa Ruotsista! Nurmikenttää oli kovemman luokan esteratsastajatkin kehuneet Suomen parhaaksi nurmikentäksi.
Tässä tietoa viime vuoden Lapland Trophystä:
 
http://www.rour.fi/kisa-ja-valmennuskalenteri/lapland-trophy-2012/

Tämän vuoden Trophystä on vielä aika nihkeästi mainontaa, edellisvuoden mainoksen ulkoasu päivitetään tälle vuodelle vielä ennen mainontaa. 

http://www.rour.fi/kisa-ja-valmennuskalenteri/lapland-trophy-2013/

Tässä olisikin innokkaille mahdollisuus kilpailla jopa neljänä päivänä peräkkäin :)
 
Menin kokouksesta suoraa tallille, koska Lorilla olo raspaus klo 17. Ehdin juuri paikalle, kun raspaaja oli jo lopettelemassa. Raspaajana meillä on Marika/Hirnuva Hammas. 
Toivottavasti raspaus vaikutti positiivisesti hevosen ratsastettavuuteen. :)
Juoksutettiin Tiinan kanssa Lori raspauksen jälkeen irti maneesissa. Laitettiin myös muutama este, joita Lori sitten hyppeli. Ei tullut sen suurempia revittelyjä vaikka innostui itsenäisesti hyppelemään esteitä ristiin rastiin. Ehkä Lori alkaa pikkuhiljaa jopa aikuistua? Tai sitten ei... :)





MAANANTAI 11.02.2013
 
Koska Lori on ollut vähän laiskahko taino suoranaisesti laiska, päätin tänään antaa sille ansaitun vapaan. Anne hoiti Lorin tänään, koska itselläni oli pitkä työpäivä ja sieltä menin viettämään koko perheen kanssa aikaa, onhan tänään syntymäpäiväni :) 

Katsotaan lennänkö huomenna selästä, kun on ollut nyt niin kevyttä liikutusta..
 


Lentävä makkara



 Kertokaas nyt te vähäiset, mutta sitäkin tärkeämmät lukijani; Onko postauksissa liikaa videoita? Toivotteko enemmän kuvia? Toivepostauksia?
Tykkään nimittäin itse seurata blogeja, joissa on mahdollisimman paljon videoita, joten haluan tarjota sitä samaa myös teille lukijoille. Täytyy nyt käyttää kaikki materiaali hyväksi mitä saa, koska aina ei ole mahdollista saada jotain kuvaamaan ratsastusta.
Toive biisejä videoihin otetaan myös vastaan :)

4 kommenttia:

  1. Mukavaa se on kun on kuvia ja videoita. :) toivois itekin et olis enempi mahdollista saada kuvia jne.

    VastaaPoista
  2. Mitä enemmän kuvia/videoita niin sen parempi! Mä kans pyrin omaa blogiin laittaa paljon kuvia (vaikka semmosia, jotka ei niin asiaan liity), koska mun mielestä paljon kivempi lukea, jos on muutakin kun tekstiä! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva on seurata sun touhuja kun on kuvia ja videota. Jatka samaan malliin :)
    Voisit johonkin videoon laittaa Mikael Saaren We should be through. Ihan vaikka vaan mun mieliksi ;)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset