25. helmikuuta 2013

Onnekkaampi päivä

Eilisen jälkeen päätin, että tänään pidetään hauskempi ja rennompi päivä Lorin kanssa.
Mikäs sen parempaa, kuin tuulettaa aivoja maastossa laukkaillen.
Käytiin alkuverkkailut ulkona, tallin ympäristössä olevissa maastoissa. Ravailtiin ja laukattiin ympäriinsä n. 30min. Lori oli tosi mukava, ei pelleillyt yhtään vaikka välillä säikkyikin puista putoavia lumia. Itsekin tunsin oloni huomattavasti rennommaksi, kuin aikaisemmin.

Mentiin sit verkkailun jälkeen vielä maneesiin ravaamaan ja laukkaamaan. Lori oli erittäin energinen ja virkeä ulkoilun jäljiltä ,joten mentiin sit reippaasti ravia ja laukkaa. Aivan riehaannuttiin molemmat kaahottamaan ympäri maneesia. Hauskaa!
Lopuksi tehtiin laukanvaihtoja lävistäjillä. Lori on alkanut hienosti jo hoksaamaan, kuinka ne laukat oikein vaihdetaankaan ja reagoi tosi nopeasti apuihin. Muutaman vaihdon jälkeen, Lori alkoi jo intoa puhkuen odottamaan, että koska saa vaihtaa.
Tietysti joka laukanvaihto ei onnistunut puhtaasti, mutta olen erittäin tyytyväinen siihen, että joka kerta vaihtoa pyytäessäni hevonen reagoi ja yritti parhaansa. Saatiin me aikaiseksi useita oikein hienoja puhtaita laukanvaihtojakin.
Loppuun ravattiin reippaasti ympäri maneesia pitkällä ohjalla, tehtiin ravailun ohessa vielä vähän pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Hieno poika, olen siitä niin ylpeä. :)

Tämä päivä oli kyllä unelma eilisen jälkeen. Mahtava tunne, kun heppa toimii ja oltiin molemmat hyvillä mielin. Maastoilu teki kyllä terää meille molemmille.

Kuvaajakin oli niin innoissaan noista puhtaista laukanvaihdoista ,että hevonen ei näkynyt videolla kunnolla, vaikka kamera kuvasikin koko ajan. Haha! Tallentui sentään yksi vaihto täysin videolle, vaikka tuossa vaihdossa (videon lopussa) en kyllä ollut ihan mukana, mut kuitenkin :)









Huomenna Lorilla onkin sitten vapaapäivä, koska lähdetään käyttämään Cissy Oulun klinikalla ja tähän reissuun menee varmaankin koko päivä.


3 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä näyttää :) Ja sie oot tosiaankin välillä ihan liian itsekriittinen. Huomaatko että on pakko tulla huonoja päiviä välillä? muuten et edes huomais niitä hyviä. Lori on kehittyny ihan hirveästi talven aikana ja samoin sinäkin! Kyllä on ilo pistää vinkka Kian perään ja lähteä kesän koitoksiin. Sisko on ylpeä <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Joo, kyllä niitä hyviä päiviä oppii arvostamaan ihan erilailla, kun tulee mukaan niitä huonojakin päiviä. Onneksi mulla on aina sinä kannustamassa, kun tuntuu, että menee huonosti :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset