3. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Ennenkuin alatte lukea blogiani, käykäähän lukemassa minun ja Lorin kuvaukset lisäpalkeista.
Tiedätte siten vähän, keiden elämästä blogissani kerron :)

Kirjoitan nyt vähän myös edellispäivien tapahtumista. Olen torstain ja perjantain ratsastanut Lorilla ratsastuskoulun tunnilla mukana. Olemme tehneet tunneilla tosi paljon ylitaivutuksia, avoja, siirtymisiä. Perusjuttuja siis, mutta hyödyllisiä. Eilen lauantaina, oli Tiinan pitämä estetunti. Alkuun ravi ja laukka verryttelyä, temponmuutoksia, vastataivutuksia. Lori tuntui alusta asti erittäin virtaiselta ja pelleili päädyssä nähden mörköjä. Tultiin verryttelyn jälkeen keskihalkaisijalle, kohti jumppasarjaa, joka oli ehkä pelottavin ikinä näin koulutuupparin silmin. 17 puomia ja 9 estettä. Huhhuh. Itse jumppaosuus meni yllättävän hyvin ja Lori hyppäsi moitteettomasti. Ongelma löytyi päädystä ,josta piti kääntää kohti keskihalkaisijaa: Pääty oli Lorin mielestä täynnä mörköjä ja aina ,kun aloin kääntämään jumppasarjaa kohti, sai hevonen kauheita sätkyjä, pukitteli, hyppi pystyyn ja  yritti karata paikalta. Päättäväisesti valmentajan avulla jatkoin kuitenkin tehtävän loppuun. Loppua kohden esteet olivat pikkuhiljaa nousseet ja lopuksi esteiden korkeus oli 80-100cm. On mulla vaan hieno kouluhevonen, kun tuollaisen jumppasarjan tekee ,kuin vettä vaan vaikkei ole hypännyt juuri ollenkaan elämänsä aikana. :)
Estetunnista on videomateriaalia, pitäisi vain jaksaa lisäillä ne tänne kun on aikaa.

Olen tilannut Lorille uuden koulusatulan paikkakuntamme satulanmyyjän kautta viime viikolla, perjantaina satula sitten vihdoin saapui suomeen ja tänään meillä olikin satulansovituspäivä + Miia Suomen kouluvalmennus.
Iltapäivällä menin ystäväni Taikan kanssa tallille ja pakkasimme hevosen vinkkaan. Matka alkoi kohti Sinettää. (Matkaa on siis n. 30km meidän tallilta)
Perillä kokeilimme valmentajan kanssa uuden satulani ensin karsinassa ja sitten menimme maneesiin kokeilemaan miten satula istuu hevosen liikkuessa. Kyseessä on siis Bates Innova Extended- satula. Satula istui todella hyvin ,joten pääsimme aloittamaan valmennuksen.
Valmennuksessa keskityimme nyt ainoastaan perusratsastukseen. Miia korjasi istuntani virheitä, asentoa ja hevosta. Ratsastin kulmia, voltteja, suoristuksia ja suoralla uralla laukannostoja SUORALLA hevosella. Tämä oli yllättävän vaikeaa, koska Lori laukannostossa heittää vähän takaosaa sisään. Tätä asiaa alettiin sitten korjaamaan ja loppuun saatiinkin pari hyvää suoraa nostoa.
Teimme myös paljon siirtymisiä ra-la, la-kä. Lori oli kaiken kaikkiaan aika mukava, eilinen pöököily onneksi taisi jäädä kotitallille ;)
Valmennuksen jälkeen pakattiin sitten hevonen takaisin vinkkaan ja ajettiin kotitallille.
Valmennuksesta olisi tarkoitus laittaa vielä video, mutta, koska kello on jo 22:50, taidan jättää videon kanssa säätämisen huomiselle. Huomenna olisi tarkoitus juoksuttaa Loria palauttelevasti pessoalla.
Nyt on pakko lähteä nukkumaan, aamulla herätys klo 06:00. Huomiseen!

ps. Jos luitte postaukseni, painakaahan alhaalta luin nappia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset