5. joulukuuta 2013

Hieno Lotto!

Tää on nyt tällainen kuvaton postaus.. Jaakko osti uuden tietokoneen meille, joten kaikki kuvat on ulkoisella kovalevyllä, ja pakko myöntää, ei oo hajuakaan missä se tällä hetkellä on! :D

Lotto oli tänään ihan mielettömän upea!
Aloitin normaalisti käynnillä, tehden paljon pitkiä siksak väistöjä. Jatkoin ravilla avotaivutusta pitkät sivut, ja ratsastin tarkoituksella usean kerran kohti peiliä, jotta näen poikitusasteen konkreettisesti. Vaadin hevosta kulkemaan suorana ja mielummin suorahkolla kaulalla, kuin liian isolla taivutuksella.
Ratsastin avot aika reippaassa tempossa, olihan kuitenkin kyseessä osittain myös hevosen verryttely. (Toki aina ennen varsinaista työskentelyä kävelen hyvin oikein pitkät alkukäynnit pitkin ohjin.)
Laukassa ratsastin sulkua alkuun ympyrän kaarella. Vasempaan suuntaan sai työstää hetken enemmän, mutta tuli oikein hienoja reaktioita hevoselta. Lotto oli tänään oikein hyvällä tuulella, sopivasti kuuma niin, että malttoi kuitenkin odottaa.Hetken ympyrällä työstettyäni, jatkoin parin askeleen verran sulkua aina pitkän sivun alusta kohti keskihalkaisijaa, ja sen jälkeen avon kautta suoristus ja uudestaan. Ei tarvinut kyllä montakaan toistoa tehdä.
Jatkoin vielä muutamalla vaihdolla suoraa sulusta suoristuksen kautta. (saan tällä tavoin kontrolloitua aika kivasti sen takaosaa) Lotto teki hienoja puhtaita vaihtoja muutaman molempiin suuntiin, kunnes sitten kuumeni vähän enemmän,sain hetken sitä ratsastaa rennoksi, ennenkuin otin vielä muutamat vaihdot loppuun. Kaikenkaikkiaan vain pari vaihtoa tuli epäpuhtaana, takajalat tulivat joko yhden tai kahden askeleen jäljessä, mutta kaikki muut olivat puhtaita. Viimeinen vaihto oli tosi hyvä, ja siinä alkoi olla jo sitä oikeaa ideaa mukana! :)

Tehtiin vielä lopuksi ravissa sulkuja, päätin kokeilla kepillä jäätä, ja testata, mitä Lotto sanoisi, jos tekisinkin vähän pidemmän pätkän.
Aloitin sulun ratsastamisen heti pitkän sivun alusta, ja tavoitteena oli tehdä koko hallin pituinen diagonaali sujuvaa sulkua. Ja ette usko, se teki sen!  Siis ihan huikeeta! :)
Vasempaan onnistui myös tosi hyvin, tosin vasen suunta on Lotolle hieman vaikeampi sulkutaivutuksessa, niin otin parit suoristukset askeleen verran linjalla väliin ja jatkoin siitä uudestaan.

On se vaan kehittynyt niin paljon, ettei voi olla, kuin iloinen tällä hetkellä!
Lotto sai oikein paljon kehuja, ja herkkuja, se teki niin hienoa työtä tänään. :)

Huomenna meillä onkin sitten klo 20.00, Mintun valmennukset meidän tallin maneesilla. Toivotaan, että valmennus menisi tällä kertaa hyvin. Jotenkin aina kaikki edelliset valmennukset on menneet vähän penkin alle. (mun osalta!) :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset