22. tammikuuta 2014

Hankalampi jakso

Eilisen "vaikean" päivän jälkeen pyysin Lindan ratsastamaan tänään Loton.
Linda ratsastikin Lotolla n. 1,5h tänään.

 
Paras ja lämpimin paita tallille -> armeijapaita!
Alkuun Lotto oli tosi kivan näköinen,rento ja todella elastinen. Ravissa se oli niin upean näköinen, että ihan monttu auki vain katselin ja ihastelin sen liitelyä.
Linda teki Lotolla tosi paljon jyrkkiä väistöjä ravissa ja avoja. Linda taivutteli ylitaivutusten muodossa ulos ja sisään myös väistöjen ja avojen aikana. Lotto näytti tosi letkeältä ja taipuisalta.

Laukassa Linda teetti Lotolla vastalaukkaa, ja vastalaukan aikana myös taivutteli molempiin suuntiin ja ratsasti sitä hyvin läpi jalasta, jotta saa sen liikkumaan selän läpi mahdollisimman pyöreänä ja rentona ja myös säilymään sellaisena läpi tehtävien.
Alkuun Lotto teki todella hyvin kaiken mitä Linda pyysi, oli tosi rento ja miellyttävä. Kuitenkin jossain vaiheessa sitten ratsastuksen puolitienoilla Loton mielestä jokin asia oli sille vaikeaa, tai ei huvittanut enää, niin se heittäytyi tosi hankalaksi ja yritti kaikin keinoin päästä luistamaan ja pois tilanteesta. Linda kuitenkin päättäväisesti, jämäkällä mutta pehmeällä ratsastuksella vain jatkoi ja jatkoi. Tunnin verran katseltuani, mun oli ihan pakko lähteä talliin tekemään tallihommia, kun olin ihan jäässä. Linda jatkoi sitten yksikseen ratsastamista, ja sitten, kun tulivat talliin, niin Lotto oli ollut kuulemma tosi hyvä lopuksi, tehnyt yhteistyötä ja tullut läpi. Hyvä hyvä! 

"Siis mäkö muka hankala? Enkä, mähän oon aina oikea enkeli!..... Paitsi silloin, kun ei huvita!"
On se jäärä, ei voi muuta sanoa. Sillä on niin luja tahto, että silloin, kun se heittäytyy hankalaksi, on sen tahtoa niin vaikea "murtaa". Mutta kunhan jaksaa vain työskennellä päättäväisesti niin kyllä se sieltä sitten tulee. Nyt Lotolla on ilmeisesti joku "murrosikä" kun pitää väittää kaikessa vastaan ja olla muka niin olevinaan. ;) 
Lindan ratsastus silloin tällöin tekee Lotolle kyllä tosi hyvää, kun Linda on vaan niin taitava ratsastaja.

Linda sanoikin, että tää alku nyt on tällaista vaikeaa, mutta kun päästään yli tästä vaiheesta, niin alkaa jo helpottaa huomattavasti. Loton kroppaa ja asentoa pitää kuitenkin nyt muuttaa niin paljon, että se on varmasti hevosestakin epämukavaa, ja silloin sen on helpompi heittäytyä hankalaksi ja vahvaksi - vähän kokeilla, josko se sitä kautta pääsis vähän helpommalla.

Lotto ehtikin olla pitkään niin hyvä, että tää "vaikea" jakso olikin vähän jo arvattavissa. Niin se kehitys menee vuoristorataa nuoren hevosen kanssa, ja pitää vaan sitkeästi jatkaa ja pinnistellä jotta voi sitten hetken taas nauttia.
Voi Lotto riepu, kun se ymmärtäisi, että tää kaikki on vaan sen parhaaksi. :)


Huomenna ratsastankin sitten Loton itsenäisesti ja perjantaina mun ihana isosiskoni Minna tulee mukaan tallille ja lupasi ottaa oman kameransa messiin. Mennään perjantaina Loton kanssa estekentälle kahlaamaan ja laukkaamaan lumessa, joten uusia ratsastuskuvia tiedossa siis silloin! :)

4 kommenttia:

  1. Toisaalta kiva kuulla, että muillakin on välillä ongelmia. Meillä on hevosen kanssa tällä hetkellä aika moista sotimista siitä mitä tehdään ja mitä ei. Hevonen on ollut välillä tosi hankala, kuten yhtenä äivänä tapeltiin 40minuuttia että kävelläänkö eteenpäin. Meni aina 2m ja siitä 1 taaksepäin. Lopulta kun hevonen tajusi että nyt pitää mennä niinku ratsastaja tahtoo ja oli loppuajan ihan super. Joka päivä saa lähes tunnin tapella, kun pyytää vaikeampia tehtäviä, lopulta kuitenkin saadaan usein läpi ja on sen jälkeen tosi kiva. Toivottavasti meillä menee tää kans pian ohi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on se vaikeaa välillä!
      Nyt meilläkin on vähän sellainen jakso, että alkuun ok, sitten taistellaan ja sen jälkeen heppa onkin tosi hyvä. Voi, kun voisi aina skipata sen taisteluosion ja hypätä suoraan loppuun. Mutta ei niin, ei... Ilmeisesti nää hevoset nyt vaan "koettelee hermoja" aika-ajoin ja kohta taas treenit sujuu, kuin rasvattu. Heh!
      Ihan varmasti teilläkin helpottaa ajan kanssa, tsemppiä vaan treeneihin, ja muista - älä luovuta! :)

      Poista
  2. Toi on niin tuttua, että yleensä hevosella on mieletön työmotivaatio ja se toimii tosi hyvin ollen pääasiassa yhteistyöhaluinen. Mutta sitten jos se päättää olla hankala, niin se todellakin on sitä :D Meilläkin tää tuntuu menevän vähän kausittain, että välillä on hyviä ja välillä taas niitä huonompia jaksoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä, eikö oo raivostuttavaa. :D Miksei aina vois mennä sillä kultaisella keskitiellä?
      Mut täähän on meille molemmille aika normaalia, että on huonoja ja sitten on hyviä kausia, kun nuoret hevoset molemmilla. Niiden kanssa, kun mikään ei ole vielä itsestään selvyys.:)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset