4. tammikuuta 2014

Lotto ihmemaassa


Olin menossa jo nukkumaan, mutta päätinkin nopeasti päivittää meidän kuulumisia!
... postauksen otsikko kuvaa hyvin, miten meidän hieronta meni perjantaina! ...


Eilen (eli perjantaina) kävin siis Loton kanssa puolisen tuntia kävelemässä maneesissa ilman satulaa juuri ennen hierontaa, jotta Outi pääsee heti syvemmältä hieromaan, kun hevonen on lämmitelty hierontaa varten.
Loton kanssa oikein fiilisteltiin kahdestaan maneesissa kuunnellen musiikkia. Lotosta on tullut kyllä aika luotto ratsu, vaikka välillä sillä toki onkin niitä pieniä lapsen oikkuja. ;)

Ihanan likainen peili, ja näytän ihan jalattomalta, kun mun jalat on tuolla viltin alla.

Outi tuli sitten kävelytyksen jälkeen hieromaan, ja kuten arvasinkin, oli vasemmassa lavassa hieman kireyttä, mikä on ilmennyt siinä, että vasempaan suuntaan se ei ole tehnyt samalla lailla sulkuja, kuin oikealle. Eli tekee siis vähän vaikeammin vasempaan suuntaan.
Oikean takasen pakara ja reisi olivat myös vähän kireät, kun se on kompensoinut ristikkäisellä jalalla tuota vasemman lavan kireyttä.
Mitään isoa ei siis ollut, ja hieronta meni ihan superisti hevoseen läpi. Se oikein vaipui horrokseen josta ei meinannut herätä millään. Meni tosi syvälle kyllä.
Nyt se uskalsi viimeinkin antaa periksi ja päästää hieronta syvälle asti ihan sen mieleenkin. Ennen ollut vähän "taistelija", kun ei halua "antaa itseään ihmisen käsiin" tai se haluaa olla koko ajan valppaana, luontaiset vaistot hereillä.
Tarkoitan tällä siis sitä, että on jokin piste hevosen otsassa, ja kun sitä stimuloi, niin pääsee maksaan asti vaikuttamaan ja tästä kohdasta hevosen pitäisi ns. "päästää irti" ja luovuttaa itsensä ihmisen käsiin, ja antaa niin periksi, että nukahtaa tai vähintään rauhoittuu. Tää on se juttu, minkä Outi tekee aina hieronnan päätteeksi, jättää ns. hevosen nukkumaan hoidon jälkeen.
Lotto ei ole aikaisemmin halunnut nukahtaa, ja aina nostaa pään pois, mutta eilen se antoi ihan niin kunnolla periksi, että sai sellaisia uni "sätkyjä" jossa sen polvet oikein notkahti, kun meinasi vetää polvilleen kaksi kertaa. Huhhuh. Ollaan Outin kanssa puhuttukin, että sitten, kun se antaa periksi niin se antaa ihan kunnolla, ja niinhän siinä kävi! Varmaan 20 hierontaa siinä meni, että se antoi periksi ja uskalsi luottaa. Notkahteluiden jälkeen se sitten vaipui "horrokseen" n. 15min ajaksi, ja katos kyllä tältä planeetalta. Sen ruumis oli kyllä täällä, mutta mieli jossain ihan muualla. Edes sen luontaiset vaistot eivät pelanneet, se ei reagoinut ääniin, korvatkaan eivät liikahtaneet, se vaan "nukkui" silmät auki, korvat paikallaan ja alahuuli roikkuen. (Aivankuin jossain hypnoosissa. :P) Loton silmät olivat sellaiset jännät lasittuneet. Ei se reagoinut edes silitykseen/puheeseen lainkaan. Sitten vasta se heräsi, ja ravisteli itseään, kun laitoin loimen sen selkään, ja olin viimeisiä solkia laittamassa kiinni. Aika jännä!
On tuo Outi kyllä semmoinen taikasormi, ettei toista ole. ;)
Hevonen nautti kyllä toden teolla, ja oli niin freesi käsittelyn jälkeen. Nyt voi sanoa, että osu ja uppos!

Leevin ilme, kun kysyn siltä tahtooko se ulos. Ei tarvi paljoa arvuutella, että tahtooko?
Tänään ratsastin kevyesti kaikki askellajit läpi hieronnan jäljiltä, liikuttiin tänään oikein isosti, laajasti ja rennosti.
Tehtiin parit sulut ravissa molempiin suuntiin, ja pitkät diagonaalit väistöä. Paljon kaarevia uria ja temponmuutoksia. Lopuksi vielä parit keskiravit ja Lotto vallan innostui!
Ratsastin siis isoin liikkein, isoja askelia kaikissa askellajeissa, sai venyä pitkään ja pyöreään muotoon ja liikkua kunnolla eteenpäin voimakkaasti selän läpi. Laukka tuntui todella hyvältä tänään!!

Huomenna mennäänkin sitten erittäin innokkaina uuden valmentajan kouluvalmennukseen, siitä lisää sitten huomenna! ¡Chao!


Onko muille sattunut vastaavanlaisia ns. "ihmeellisiä" hieronta/muu käsittely kokemuksia? :)


4 kommenttia:

  1. Ihan näin muuten vaan tuli mieleen, että mitä kautta löysit Loton? Nettisivun, valmentajan, tutun..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin Loton samasta paikasta, kuin mistä Lori ja Fiiakin on ostettu, eli Katalta joka on meitä aina välillä valmentanut. :)

      Poista
  2. Olisit kuvannut/videoinu sitä hierontaa :D varmaa hassu fiilis itelläki ku hevonen vaipuu onnellisten laaksoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, harmittaa ihan hirveästi, kun olis pitänyt videoida se! Katoin vaan sitä monttu auki, niin jäi sitten se kuvaaminen. :D Oli kieltämättä aika huvittunut fiilis sillä hetkellä. Outin kanssa hiritettiin hiljaa siinä vieressä, kun Lotto oli niin hassun näköinen. :D

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset