23. tammikuuta 2014

Ihana päivä!

Voi vitsi, että oli kiva päivä tänään!
Loton kanssa sujui niin hyvin, ja se toimi ihan älyttömän mutkattomasti!
Ilmakin oli mitä mainioin, vain -9 astetta pakkasta, ja ei tuullut/satanut lunta yhtään! JES!


Pidettiin Loton kanssa tänään molemmille mahdollisimman mielekäs päivä, joten suunnattiin sitten jo heti alkukävelyistä lähtien oman tallimme ympärillä meneviin maastoihin. Meidän tallin tonttia ympäri kiertää siis tosi kiva ja hyvä pohjainen maastoreitti. Tää maastoreitti siis kiertää ns. kehää eli voit lopettaa mistä aloitit yms. Talli "ringin" pituus on jotain n.1km. Jos pitkille maastoille haluaa, niin sitten on mentävä Pöyliövaaraan, jossa ollaan nyt käytykin.

Alkuun käveltiin kaksi kierrosta ympäri, ja sitten alettiin ravailla sikin sokin ympäri ämpäri pitkin tallin tonttia. Lotto oli alusta asti todella kiva, ja ei pelleillyt tai pelännyt mitään, vaikka se yleensä tuppaa säikkymään vähän kaikkea. Ravailtiin aika reippaasti, ja samalla, kun ravailin niin taivuttelin sitä vuoroin oikealle, vuoroin vasemmalle ylitaivutusten muodossa. Lotto oli tosi kevyt molemmille ohjille,  oli tosi letkeä ja joustava. Lotto reagoi tosi kivasti ja maltillisesti pohkeeseen, ja pienestä pohkeen puristuksesta vastasi tosi hyvin saman puolen ohjaan. Se oli ihankuin keitetty makarooni, jota pystyi väännellä ja käännellä miten tahtoi, ihanaa! Aikaisemmin se oli vähän "jäykkis" ja tahtoi vähän jäkittää ohjaa vastaan taivutuksessa, varsinkin vasemmalle. Nyt se oli tasainen ja molemmille ohjille yhtä kevyt.
Ravailujen jälkeen käveltiin hetki, ja sitten laukattiin tonttia ympäri molempiin suuntiin reipasta laukkaa. Vitsi että niin nautin! Olin aivan yhtä hymyä siellä selässä, kun heppa painelee ihan hirveän pyöreänä, läpi selän niin ihanaa laukkaa, että huhhuh!
Taivuttelin Lottoa pätkittäin myös laukassa ylitaivutuksilla ja temponmuutoksilla.


Lotto oli niin rento ja niin ihana, etten voi sanoin kuvailla sitä tunnetta. Se oli aivan siis niin mahtava, etten voi edes kehua tarpeeksi! Kaikkiin apuihin se vastasi salamana, oli koko ajan mun kanssa siinä, eikä vetänyt mitään omaa showtaan. Kaikista jännistäkin asioista mentiin ohi sievästi ja malttillisesti. Ah, miten ihanaa!!
Viimeisellä kierroksella laukatessamme, annoin Loton painella täyttä häkää rantasuoran. Lotto oli aivan tohkeissaan mutta säilyi silti syvässä muodossa ja laukkasi läpi selän tosi vahvasti takaosalla. Upea tunne!

Lotto on niin kiva maastossa siitä, että ei tarvitse koskaan pelätä, että se lähtisi räpylästä. Se tulee tosi helposti takaisin, vaikka olisikin niin innoissaan, että miltei halkeaisi liitoksistaan. Lotto ei myöskään pukittele innostuessaan, niin tuo maastoilu sen kanssa on kyllä niin mielekästä ja täyttä terapiaa mulle. Yksinkertaisesti voi heittää vain aivot narikkaan ja nauttia!


Maastoiltiin yhteensä n. 30min pitkine välikäynteineen ja odoteltiin samalla, että Linda tulee Colibriksen kanssa tallista. Mentiin sitten Lindan kanssa vielä isolle estekentälle tekemään hankitreeniä ja vähän tuuppailemaan.
Iso estekenttä on aurattu joskus alkutalvesta, niin se on tosi tasainen nyt ja luntakaan ei ole hirvittävästi. Siinä saa siis tehtyä kevennetyn version hankitreenistä, kun ei ole niin paksu kerros lunta alla, niin kuin ihan kunnon hangessa esim. pellolla.
Estekentällä tehtiin Loton kanssa ensin vähän ravissa töitä - muuttelin tempoa ja tein paljon myötätaivutuksia ihan reilulla ylitaivutuksella. Käytin asetusta paikoitellen reilusti myös ulkona. Lotto reagoi todella hyvin sisäpohkeeseen, ja oli niin kivasti avuilla koko ajan, säilyen tosi rentona ja pyöreänä. Ympyröllä taivutin reilusti sisään, ja työnsin sisäjalalla sitä väistämään ympyrällä ulospäin - näin isontaen ympyrää, jotta saan sen hyvin taipumaan myös ulkokyljestään.
Laukattiin sitten vielä molempiin kierroksiin ensin taivutellen ja jumppaillen, ja lopuksi sitten pidemmällä ohjalla eteen alas, reipasta keskilaukkaa kevyessä istunnassa ympäri kenttää.
Ravailtiin loppuravit kans ihan eteen alas ja Lotto oli niiiiin tyytyväinen!
Lotto oli ratsastuksen aikana ihan läpi koko ajan, että kaikki tuntui kerrankin niin helpolta. Se toimi tänään, kuin ihmisen mieli konsanaan! Kiitos vaan Lindalle eilisestä ratsastuksesta! :)
Käveltiin Lindan kanssa vielä loppukäyntejä oikein pitkään, ja mentiin talliin kera tyytyväisten, ja iloisten hevosten.

On tää touhu kyllä vaan niin ylivertaisen ihanaa, vaikka joskus tuntuukin, että mikään ei onnistu ja kaikki on vaikeaa. Tällaisten päivien eteen kyllä tekee ihan mitä vain, eikä mikään voita sitä tunnetta, kun kaikki onnistuu ja on hyvä mieli sekä ratsastajalla, että hevosella! Nää on niitä hetkiä, mitkä tsemppaa kaikista parhaiten yli vaikeistakin jaksoista!

Ihana, ihana Lotto. <3

Leevikin lähettää terveisiä!


Huomennakin mennään Loton kanssa vielä hankeilemaan, kun Minna tulee kuvaamaan; eli huomenna luvassa ratsastuskuvia pitkästä aikaa!! :)


16 kommenttia:

  1. Hei kuules! Sä kun siellä Rovaniemellä asustelet, niin mitä tiedät noista estekisoista kuin Lapland Trophy? Ilmeisesti järkätään heinäkuussa ja on iso palkintopotti luvassa finaaliluokassa 140cm. Kuinka isot kisat ne yleensä on?
    Kun olisi sellainen tilanne, että tämä maailmanvalloittaja Hertan varsa Minea olisi tulossa ratsastajansa kanssa kisaamaan Suomeen, ja he harkitsee että tulisivat Rovaniemelle kisaamaan! :)
    Ratsastaja kyseli multa että millaiset kisat ovat yleensä olleet osallistujamäärältään, pääpottia lähtevät hakemaan. ;) Tulevat siis Norjasta asti, eli FWB Norjan edustamana on tulossa! :) Välittäisin tietoa tälle omistajalle sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tiedän iiiiiiiihan kaiken!! :D
      Olen itse Rovaniemen Urheiluratsastajien seuran hallituksessa, ja olin mukana suunnittelussa, talkoilussa yms, kun järjestettiin viime vuonna Lapland Trophy.
      Viime vuonna taisi olla n. 200 starttia jos en ihan väärin muista (?) Starttimäärä oli viime vuonna aika alhainen, kun on kuitenkin kyseessä ihan uuden tyypin kilpailut, ja täällä Lapissa vielä, niin ei ole vielä sellainen "kuuluisa" tapahtuma, mutta pyritään ainakin siihen, että tästä tulis iso hitti ihan joka kolkkaan asti!
      Kisoihin on panostettu 100% ja voin rehellisesti sanoa, hienoimmat kisat missä olen ollut paikan päällä. Suomen paras nurmikenttä, joka on myös todella upea!
      Viime vuoden pääpotin vei Ruotsi, joten nämä kisat ovat nyt suosikkina useille ruotsalaisille, ja aikoivat ensi vuonnakin tulla taistelemaan suurin joukoin, mikä on upeaa!
      Ehdottomasti kannattaa tulla kisaamaan, varmasti viihtyvät!! :) Olis kyllä upeaa jos sana näistä kilpailuista kiirisivät sinne Norjaankin asti ja saataisiin kilpailijoita sieltäkin! :)

      Tässä postauksessa kerroin viime vuoden kilpailuista kuvien muodossa:
      http://tanssivalordi.blogspot.fi/search/label/Lapland%20Trophy

      Käy kurkkaan, ja toivottavasti osallistuvat tähän meidän uuteen, hienoon ja rahallisesti panostettuun kilpailuun! :)

      Poista
    2. Oi hienoa!! Välitän viestin Norjaan! ;)

      Poista
    3. Täytyy lisätä vielä siis, että tuo starttimäärä oli siis koko kilpailuissa alue- ja kansallisissa luokissa. Pääpottia tavoittelemassa taisi olla 15 (?) ratsukkoa, eli aika vähäinen määrä vielä näin uusiksi kilpailuiksi, mutta uskonpa, että tulevina vuosina starttimäärät tulevat lisääntymään rutkasti, kunhan Lapland Trophy saa lisää julkisuutta ratsastuspiireissä. :)

      Poista
    4. uuu hienoa!! Kysyin sitten oikealta henkilöltä!! :D hyvä tuuri. Ajattelin että "No mutta sehän asuu Rovaniemellä, josko se olisi käynyt paikan päällä..." :D

      Kerroin Norjaan viestisi ja linkkasin vielä tuon postauksen niin näkevät kuvia ;)

      Poista
    5. Haha joo, aika hyvä sattuma. :D
      Kiva, olis kyllä upeeta jos osallistuisivat! :)

      Poista
  2. Ihana postaus, sun onnellisuus ihan huokuu tekstistä ja se pisti ihan hymyilyttämään. :) Juurikin tuollaisten hetkien takia sitä oikeasti jaksaa silloinkin, kun mikään ei suju ja kaikki menee päin mäntyä, noina hetkinä tietää, että niiden vaikeuksien läpi on kahlattu juuri tuota tavoitellen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että kiitos kovasti! <3
      Kieltämättä on upeaa, kun hevosen kanssa palaset pikku hiljaa loksahtelevat kohdilleen! :)
      Sulla on niiiiin samanlaiset ajatukset, kuin mullakin!
      Kiitos ihanasta kommentista, tää sai mut hymyilyttämään myös! :)

      Poista
  3. Kuulostaa tosi ihanalta.

    VastaaPoista
  4. Otatko haasteen vastaan? :) http://catilinanelamaa.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus ja tykkään muutenkin tavastasi kirjoittaa treenikuulumisia. Lotto on ihan valtavan upea hevonen, toivottavasti teidän kisakausi lähtee hyvin käyntiin :).
    Pienenpieni kritiikki noista omista poseerauskuvista, ne on hieman hämmentäviä jos niitä on ihan joka postauksessa (varsinkin ekana kuvana jolloin ne näkyy tän postauksen linkeissä kaikkialla). Olet kyllä tosi sievä, en mä sillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon! :)
      Kritiikki otettu vastaan positiivisessa mielessä. Oon vähän innostunut liikaa ottaan nuita omakuvia, kun ennen aina sanottiin että en laita ikinä ittestäni kuvia. Vois vähän vähentää joo. :P

      Poista
  6. Ei tartte vähentää omia kuvia! Leevi supersöpö <3

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset