14. tammikuuta 2014

Tosi kylmä!!

Hyi että, kun tuntuu ihan järjettömän kylmiltä nuo tämänhetkiset pakkaset. Tuntuu, että jäätyy heti, kun aukaisee kotioven.
Tänään aamulla meillä kotona oli pakkasta vain vähän vajaa -30, ja voin sanoa, että on kylmä!!
Onneksi tallilla oli vähän lauhempaa, -26, mutta tuntui sekin kylmältä.
Huomaa kyllä, että ollaan tammikuussa, kun pakkaset ovat pahimmillaan nyt. Onneksi ei ole enää montaa kuukautta talvea jäljellä! :)


Lotolla oli tänään vuorossa eilisen vapaapäivän jäljiltä rento ratsastelu niin, että kävin kaikki askellajit vain läpi. Käytiin alkukävelyt Lindan ja Colibriksen kanssa oman tallimme maastoissa käveleskelemässä n. kahden vartin lenkki. Lotto oli aika pörheänä, kun Lindan koira juoksenteli meidän mukana irti, ja teki hauskoja spurttilähtöjä, niin Loton piti vähän lähteä leikkiin mukaan. ;)

Ihanat maisemat :)

Mentiin kävelyn jälkeen maneesiin, ja jätettiin maneesin ovet auki, että ilma kiertää maneesissa. Meidän maneesi on puumaneesi, ja siitä huono, että siellä on aina 5 astetta enemmän pakkasta, kuin ulkona, jos ovia ei pidä auki. Siinä ratsasteltiin sitten reilu -30 asteen pakkasessa. :P
Lindan koira sai siinä puuhastella maneesissa irti sillä välin, kun ratsastimme hevosiamme, ja Lotto oli yllättävän mukava, vaikka välillä vähän jännittikin leikkivää koiraa. Mua irti oleva koira ei haitannut, kun se pysyi kuitenkin poissa tieltä ja on ihan hyvä, että Lottokin tottuu kaikkeen, koska koskaan ei tiedä mitä kisoissa on vastassa.
Aika nopeasti Lotto rentoutui, ja auki olevat maneesin ovet olivat lopulta paljon, paljon pelottavampia, entä harmiton koira leikkimässä.
Lotto oli ihan ok, mutta olisin toivonut enemmän keskittymistä siltä, mutta olosuhteet huomioon ottaen, oli ihan hyvä päivä tänään.
Lotto oli toki jännittynyt uusista asioista, sillä oli hieman ylimääräistä virtaa vapaapäivän jäljiltä, sekä pakkanenkin toki vaikuttaa asioihin, se saa hevoset enemmän "hereille" kaikille äänille yms. Kaikki nämä tekijät yhteensä aiheuttavat "ei niin keskittyneen"- hevosen. :p
Ratsastin tänään aika kevyesti ja ratsastin yhteensä n. 20min maneesissa. Loput ajat käytettiin maastoissa kävelemiseen, ja loppukäynnit käytiin Loton kanssa kahdestaan pellolla ja isolla estekentällä kahlaamassa lumessa.

Meillä on täällä jo tosi paljon lunta ja saa jo oikein hyvät hankitreenit aikaiseksi!
Pitäisi joku päivä, kun vähän lauhtuu, lähteä tuonne ulos ravaamaan ja laukkaamaan hankeen, Lotto pitäisi siitä varmasti! :)

Olen tässä treenien ohella pohtinut hieman päivitystä mun kuolaimiin, kun multa on puuttunut se "ainoa ja oikea"- kankikuolain. Lotolla on tällä hetkellä ollut baby-kanki käytössä, kun kangilla se on mennyt kuitenkin suhteellisen vähän, ja halusin sille silloin mahdollisimman pehmeän kangen. Nyt kuitenkin olen sitä mieltä, että pitäisi löytää se hyvä, ja juuri sopiva kanki Lotolle, kun tuo baby- kanki on todella paksu ja tosi hidas sen suussa. Paksu kanki vaikuttaa myös ratsastettavuuteen jo jonkin verran, kun tuntuu, että hevosen suu on täynnä pelkkää paksua rautaa.
Tosi tuskastuttavaa etsiä netistä hyvää kankea, joka on sopivan paksuinen, riittävä kielentila, ja joka asettuu hevosen suuhun mukavasti. Harmikseni juuri etsimiäni kankia ei tahdo oikein löytyä - kaikki kanget näyttävät tosi kömpelöiltä ja epämukavilta..
Onneksi Linda lainasi mulle testattavaksi hänen kankikuolaintaan, ja se oli Lotolle aivan täydellinen! Hevonen tuntui tosi hyvältä, pehmeältä ja rentoutui heti tällä kuolaimella. Päätin testikertojen jälkeen
tilata itselleni samanlaisen, ja tilaamani kanki tulikin tänään. (jopa vain kolme päivää tilauksesta, kiitos vain Kerava Horse Riders!)
Nyt päästään oikein urakalla ratsastamaan kangilla, kun on juuri täydellinen kuolain siihen hommaan!

Sprenger Bemelmans- kankikuolain, paksuus 16mm.
Tää asettuu hevosen suuhun pehmeästi, kun on anatomisesti muotoiltu. Plussaa tietysti vielä, että suu osa on aurigania! :)
(Hintahan tuolla kuolaimella on aika kova, mutta on kyllä täysin hintansa väärti!)




Onko muilla ollut ongelmia löytää sopivaa kankea? 
Mitä kankikuolaimia itse olet kokeillut ja todennut hyväksi?

4 kommenttia:

  1. Mulla oli kans alkuun vaan ihan tavalliset kanget, mutta Patu ei tuntunut niillä kovin hyvältä enää alkukesästä. Kokeiltiin sitten Sprengerin auriganista kankea lyhyellä varrella, niin oli kyllä ihan eri hevonen heti! Myös bridongin vaihto nivelestä kolmipalaan on tehnyt Patun suusta paljon tyytyväisemmäksi :) Eli niillä mennään tällä hetkellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Onpa hyvä, että teillekin löytyi hyvä kuolain! Pakko myöntää, että on nuo Sprengerit niin hyviä kuolaimia kyllä!
      Meilläkin vaihtui nivel kolmipalaan. :) Kuolaimet asettuu hevosen suuhun ilmeisesti pehmeämmin kun on kolmipala, eikä nivel pidätteestä nouse kangen päälle inhottavasti. Kaikkea sitä oppii! :)

      Poista
  2. Mulla kanssa kankikuolaimet mietinnässä tällä hetkellä! Olen tullut siihen tulokseen että A on kaikista tyytyväisin kolmipalalla ja kumipäällysteellä. Sprengerin aurigan voisi olla yksi vaihtoehto, harmi kun omistaja kerkesi juuri ostamaan uuden kankikuolaimen, voihan olla että nykyinenkin yhdistelmä toimii, ei auta kuin alkaa testailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Kumipäällysteinen kolmipala onkin varmasti hyvä juuri herkille hevosille. :)
      Kyllä teillekin sopiva kuolain löytyy varmasti, testaat vaan kaikki läpi niin kyllä se sieltä löytyy! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset