20. tammikuuta 2014

Ihanan lauhaa!

Voi että mitä luksusta! Nimittäin meillä on tällä hetkellä vain -12 astetta pakkasta! Tuntuu niin lauhalta, kun aamulla klo 10 oli pakkasta vielä -30 astetta. Menin tallille jo puoli yhden maissa, eikä silloinkaan ollut ,kuin -13 enää!


Aamupäivästä piti vähän hierasta silmiä, että onko tää nyt totta ollenkaan! Ihanaa, kun lauhtuu!
Lotto sai viettää ansaittua vapaapäivää lauantaina. Aika hyvään saumaan sattui tuo sen viikoittainen vapaapäivä, kun lauantaina pakkanen hipoi -35 astetta. Huhhuh!

Lauantain pakkasasteet. Nyt voi sanoa, että tää oli jo liikaa!
Eilen mun oli tarkoitus ratsastaa Lotto kevyesti vain jokaisessa askellajissa. Laitoin oikeen estevermeetkin meille päälle, kun on tuossa uudessa estepenkissä niin kiva istua!
Suunnitelmat ei menneetkään kuitenkaan ihan kuten piti, kun hevonen oli aivan pöhkö ja ylienerginen, ettei hommasta meinannut tulla mitään. :p
Lopulta sitten vedettiin kuitenkin kevennetty treeni -33 asteen pakkasessa. Tuo hevonen ei kyllä välitä pakkasesta mitään, se vaan tyytyväisenä tekee töitä, eikä yhtään oo moksiskaan!



Lotto alkuun oli tosi pöhkönä vapaapäivän jäljiltä, niin ohjasin sen ajatusta kohti työntekoa tekemällä paljon väistöjä. Sitten, kun hevonen oli taas avuilla ja malttoi rauhoittua, jatkoin siksak- väistöillä molempiin suuntiin. Tehtiin ravissa myös lyhyitä diagonaaleja sulkua. Käynnissä tehtiin paljon sulkuja, sekä takaosakäännöksiä.
Laukassa mulla oli ajatuksena ratsastaa se hyvin rennoksi ja pehmeäksi vastalaukan avulla, mutta Lotto tahtoi ilmeisesti tehdä laukanvaihtoja, kun se niitä oikein sujuvasti esitteli.
Mun oli lopulta ihan pakko oikeasti vaatia siltä niitä hyviä vaihtoja avuista ainakin parit kerrat, kun se teki muutamat vaihdot oikein makean pukin kautta itsekseen ilman, että pyysin edes vaihtoa.
Loton tekemän "ilman lupaa" -vaihdon jälkeen (näitä tuli alkuun useampi) en kehunut sitä, mutten myöskään torunut, vaan jatkoin tyynen rauhallisesti, siirtymällä käyntiin ja nostamalla uudestaan vastalaukan ympyrällä ja jatkoin siitä, mihin jäätiin. Aika nopeasti Lotto tajusikin idean ja malttoi odottaa mua.
Tehtiin lopuksi sitten ihan hallittuja vaihtoja avuista ja Lotto teki kyllä tosi hyvin, kun malttoi keskittyä olennaiseen.
On ainakin mennyt oppi perille, ei voi muuta sanoa. :p Hyvähän se vaan on, että on innoissaan esittämässä, mitä se on oppinut. :)

Tänään sitten oli niin upea ilma, että mulla oli kova hinku maastoon.
Lähdettiin sitten yhden maissa Lindan ja Colibriksen kanssa Pöyliövaaraan maastoilemaan!

Menossa kotia kohti, Lotto viipottaa käyntiä tukka putkella. :D
Pöyliövaaran maastojen pohja oli tänään mitä parhain!
Ratsastusmaastoreitti menee siis auraamatonta hiekkatietä pitkin, ja jatkuu niin pitkälle, kuin vain tohtii ratsastaa. (Meillä on kuitenkin Annen kanssa maastoillessamme, ollut aina tietty piste missä käännytään kotiin, jos haluaa käydä alle 2h reippaan maaston ja tänään Lindan kanssa käännyttiin myös tässä samassa pisteessä takaisin kotiin.)
Tie oli siis alkupätkästä aurattu porotarhoille asti, ja sen jälkeen auraamatonta tietä. Auraamattomallakin tiellä ajetaan satunnaisesti autolla - tai kelkoilla, joten tie oli tamppautunut polanteelle ja sen päällä oli paksu ja tiivis kerros lunta. Bueno!
Hevoset olivat kyllä molemmat niin onnessaan, kun pääsivät baanattamaan laukkaa maastoon! Oli niin ihanaa heittää omatkin aivot narikkaan ja vain yksinkertaisesti nauttia kyydistä. :)

Laitoin tallin pihassa Sports Trackerin päälle, että nähdään tehty lenkki sitten palatessa. Kilometrejä kertyi 13,7 km ja aikaa meni 1,30h. (Sports Trackerin kuvassa lukee 1,40h mutta mulla jäi se tallissa vahingossa päälle kymmeneksi minuutiksi.). Hevoset jaksoivat tosi hyvin vaikka mentiinkin suht reippaasti koko ajan. Toki pidettiin pitkiä välikäyntejä pari kertaa matkalla, mutta muuten mentiin laukassa ja ravissa. Kotiinpäin mentiin sitten reippaammin laukassa.(Lue- kyyneleet valuen :D) 
Tää maastoreitti on siitä kiva, että tulee käveltyä tosi pitkät alku- ja loppukäynnit, kun maastoon pääseminen vaatii ainakin kilometrin matkan pyörätietä pitkin.



Meillä oli kyllä aivan huippu maastoreissu tänään!
Ihana ilma, upeat maisemat, hyvä seura ja sitäkin ihanammat hevoset. <3

--------------------------------------------------------------------
Huomenna jatketaankin taas treenaamista, meidän viikoittaisessa Lindan valmennuksessa. :)

4 kommenttia:

  1. Oiskohan noita toppaloimia vielä jossain myynnissä mikä lotolla on ? :D se on nii ihanan muhkee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tuo ulkotoppaloimi, vai sisätoppaloimi? :)

      Ulkotoppaa ainakin myynnissä vielä Pohjoisen Ratsussa ->
      http://www.pohjoisenratsu.fi/epages/pohjoisenratsu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130824-11092-244947-1/Products/Cap058/SubProducts/Cap058-0001

      Ja sisätoppis myynnissä täällä ->
      http://ratsastustarvike.satulavyo.fi/fi/Hevoselle/Loimet/Talliloimet/5/+Tallitoppaloimi++Eskadron++500g/872

      :)

      Poista
    2. tota ulkotoppista vaan kuolailen ;D vompsulla onkin jo kolme tallitoppaa!

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset